به گزارش خبرنگار ایرنا، اعمال تحریمها اثری بر صنایع دستی ندارد و در این شرایط، دستسازههای هنرمندان میتواند در گردش مالی و رونق اقتصادی نقش ایفا کند؛ چرا که در تولید صنایع دستی همه چیز بسته به ابتکار هنرمند است و اگر دچار آفت واسطه و دلال نشود، هیچ بنبستی در این مسیر وجود ندارد.
اما اکنون جایگاه صنایع دستی در حد انتظار نیست و برای رونق و استفاده از ارزش افزوده این هنرصنعت باید تدابیر هوشمندانه اندیشیده شود و یکی از اقدامهای ارزشمند توجه به معرفی دستسازهها و تامین بازار فروش است.
بر این پایه، معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان تلاش برای تجاریسازی و معرفی آثار هنرمندان این حوزه با حضور در نمایشگاههای مختلف را در دستور کار دارد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان با تاکید بر اینکه حضور هنرمندان در نمایشگاههای ملی و بینالمللی در تامین بازار فروش محصولات، بهبود معیشت آنان و رونق اقتصادی موثر است، گفت: ۲۰ هنرمند این استان از بیست و سوم تا بیست و ششم آبان ۱۴۰۳ با حضور در نمایشگاه ملی صنایعدستی در تهران آثار هنری خود را به نمایش میگذارند.
سمانه سلطانیپور شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رونمایی از سامانه فروش بر خط دستسازههای هنرمندان با عنوان «دستآفرین» و معرفی ۲ شهر ملی صنایع دستی سمنان شامل مهدیشهر در رشته شمارهدوزی سنگسری و کلاتهخیج شاهرود در زمینه دستبافتههای سنتی(تانهبافی) از جمله برنامههای جانبی حضور سمنان در نمایشگاه ملی صنایعدستی در تهران است.
وی ادامه داد: هنرمندان آثار خود در زمینههای مختلف از جمله سفال، سرامیک، دستبافتهها، سوزندوزی، صنایع چوبی و حولهبافی را در نمایشگاه ملی صنایعدستی در معرض دید و فروش علاقهمندان قرار میدهند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان گفت: برپایی موزهای از آثار صنایع دستی فاخر سمنان از دیگر برنامههای جانبی در غرفه صنایع دستی سمنان در نمایشگاه ملی صنایع دستی در تهران است.
به گزارش ایرنا، بیش از چهار هزار هنرمند در ۵۲ رشته صنایع دستی استان سمنان فعالیت دارند. قدیمی ترین آثار صنایع دستی این استان از نوع سفال قدمتی ۶ هزار ساله دارد.
۳۰ فن و مهارت مربوط به صنایع دستی مناطق مختلف استان سمنان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی است و شهر کلاتهخیج و مهدیشهر جزو خانواده شهرهای ملی صنایع دستی کشور هستند که اکنون کارگاههای فعال صنایع دستی در این مناطق موجب اشتغالزایی خوبی شد.
گلیچ روستای چاشم در شهرستان مهدیشهر، مهارت خرسک بافی روستای افتر در شهرستان سرخه، دستبافتههای سنتی امیریه در دامغان و سفالگری و قالیبافی در سمنان از جمله صنایع دستی استان سمنان و مفرش بافی در روستای پاده آرادان، قالی خودرنگ سنگسری در مهدیشهر، مهارت فن لاک تراشی در منطقه کالپوش میامی، دوخت کیسه مراد در شاهرود، از جمله میراث معنوی و ناملموس این استان در فهرست میراث ملی است.
نظر شما