شهردار تهران: اهالی فرحزاد در نگهداشت این تفرجگاه کمک کنند

تهران بزرگ - ایرنا - شهردار  تهران گفت: اهالی رود دره فرحزاد باید در نگهداشت این منطقه کمک کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا زاکانی روز شنبه در آیین افتتاح فاز نخست رود دره فرحزاد افزود: دو سال قبل در این مکان صدها معتاد متجاهر زندگی می‌کردند، روزی که با همراهی مسوولیچان دستگاه قضا و نیروی انتظامی پا به روددره فرحزاد گذاشتیم کار به تیراندازی کشید، به همین جهت بسیاری گمان می‌کردند حل مشکل روددره فرحزاد به این سادگی‌ها شدنی نیست.

وی تاکید کرد: حل این چالش با همراهی دستگاه‌های مختلف به خصوص دستگاه قضا و انتظامی سرانجام رسید.

شهردار تهران: اهالی فرحزاد در نگهداشت این تفرجگاه کمک کنند

به گفته زاکانی، تهران در معرض ۴ بلای طبیعی مثل سیل، زلزله، فرونشست و طوفان قرار دارد و برای حل این مشکلات در دوران جدید مدیریت شهری برنامه‌ریزی کردیم تا آسیب‌های این بلیه‌های طبیعی به حداقل برسد.

شهردار تهران در رابطه با تکمیل پروژه تفرجگاه روددره فرحزاد هم گفت: اجرای دو فاز دیگر روددره فرحزاد باقی مانده و در دست انجام است.

زاکانی یادآور شد: فاز نخست پایین دست روددره تا بوستان نهج‌البلاغه به مساحت ۱۰۳ هکتار و فاز دوم بالادست آن تا امامزاده داوود است که امیدواریم آنها را هم هر چه زودتر انجام دهیم.

فاز دوم پروژه‌ روددره فرحزاد بزودی آغاز می‌شود

شهردار تهران همچنین در جمع خبرنگاران گفت: فاز دوم پروژه‌ روددره فرحزاد بزودی آغاز خواهد شد. این پروژه مربوط به پایین‌دست منطقه تا بوستان نهج‌البلاغه به مساحت ۱۰۳ هکتار و با طول سه کیلومتر است. همچنین فاز سوم نیز از فرحزاد به سمت امامزاده داوود با حدود هزار هکتار و ۱۲ کیلومتر طول است.

وی پاسخ به سوال دیگری درباره زمان آغاز فاز بعدی این پروژه افزود: به سرعت بخش‌پایین دست این پروژه را شروع خواهیم کرد. بخش بالادست این محل هم نیاز به تملک برخی املاک دارد و در دستور کار گذاشته شده است. برای فاز اول با احتساب مبلغ تملک از ابتدای کار این پروژه تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

زاکانی با تاکید بر اینکه این پروژه روددره تهران را از معرض آسیب‌های جدی خارج کرد، افزود: یک زیست طبیعی برای این منطقه طراحی و در نظر گرفته شده که و ماحصل این تلاش‌ها تقدیم مردم تهران شد و امیدواریم به بهترین نحو از این فضا و این جنگل طبیعی به نحو احسن استفاده کنند. هزینه ساماندهی رود دره فرحزاد ۱۰ همت است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۵۰ پویش افتخار امید در شهر تهران برگزار شده و این پویش‌ها از مرداد سال ۱۴۰۱ آغاز شد و برای این پویش‌ها بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه شد.

شهردار تهران در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از بازگشت معتادان متجاهر چه برنامه‌ای دارید؟ گفت: در مناطق نیروی مستقر است. در این تفرجگاه نیز نیروها مستقر خواهشد. در حقیقت هر شب برای کل تهران گشت‌هایی فعال می‌شود و با اطلاع مردم به ما آن معتادان را به سمت کمپ‌های ماده ۱۶ هدایت می‌کنیم. یعنی در ابتدا در مرکز شفق دسته‌بندی می‌شوند و بعد از احراز شرایط به کمپ ماده ۱۶ منتقل می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر منع مازوت‌سوزی در کلانشهرها به خصوص در کلانشهر تهران اظهار کرد: تهران از سابق مصوبات بالادستی داشت و مازوت‌سوزی در پایتخت ممنوع شده و این یک قاعده است. برای سال‌های قبل هم همین بود و نیروگاه‌هایی که در تهران فعالیت دارند، مازوت سوزی ندارند. با این حال منع مازوت‌سوزی کار خوبی برای شهرهای در معرض آلودگی است و استفاده از سوخت‌هایی که آلودگی کمتری دارند، برای نیروگاه‌ها مفید است.

رود دره فرحزاد محور جدید گردشگری پایتخت 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: برگزاری تورهای متنوع گردشگری، رویدادهای ورزشی و اجتماعی از برنامه‌های مدیریت شهری برای احیای رود دره فرحزاد است. با تلاش انجام شده در قرارگاه اجتماعی شهر و با مشارکت اهالی روستای فرحزاد و اهالی محله‌های همجوار با دره فرحزاد شاهد افتتاح فاز نخست اکوپارک دره فرحزاد هستیم.

محمدامین توکلی‌زاده نیز در حاشیه این مراسم افزود: در فاز نخست، اولین ایستگاه ورزشی دره فرحزاد فعالیت خود را آغاز و از این پس شاهد تجمع ورزشکاران در این محل که پیش از این پاتوق افراد معتاد متجاهر و کارتن خواب بود هستیم. دره فرحزاد در نگاه مردم به محدوده دارای آسیب‌های اجتماعی معروف شده بود، با عزم شهرداری تغییر این نگاه با اجرای فاز نخست اکوپارک فرحزاد رخ داد.

وی ادامه داد: بیش از سه سال است که طرح تغییر وضعیت اجتماعی رود دره فرحزاد در مدیریت شهری دنبال می‌شود. در نخستین روزهای اجرای این طرح شاهد حضور بیش از ۸۰۰ معتاد متجاهر و  ساخت ده‌ها ساختمان پلاک قرمز و مرکز توزیع موادمخدر و برخی موضوعات ناخوشایند پیرامون این واحدها در این محدوده بودیم.

معاون شهردار تهران به همکاری بین‌بخشی میان‌ مدیریت شهری و دستگاه‌های انتظامی و قضایی اشاره کرد و گفت: با ورود قوه قضاییه و همکاری فراجا و نیز استانداری و شهرداری مناطق ۲ و ۵ و همراهی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران این لکه‌های آسیب در رود دره فرحزاد پاکسازی و زندگی در این محدوده احیا شد. اکنون این فضا با اقدامات عمیق انجام‌ شده به محل برگزاری رویدادهای ورزشی، اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است و این مهم منجر به رضایت مردم شده است.

توکلی‌زاده، احیای زندگی در روددره فرحزاد را ناشی از عزم همه جانبه دستگاه‌های مختلف برای پایان دادن به وضعیت این منطقه از پایتخت دانست و اظهار کرد: با مصوبات قرارگاه اجتماعی شهر تهران مسائل و مشکلات رود دره فرحزاد یک به یک بررسی و ریشه‌یابی شد تا بتوانیم گره‌های پیچیده مشکلات این منطقه را به درستی باز کنیم. آسیب‌دیدگان ساکن فرحزاد در حال بهبود هستند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه با تاکید بر اینکه، ۸۰۰ معتاد متجاهر ساکن دره فرحزاد انسان‌هایی هستند که اهمیت مراقبت و احیای آن‌ها کمتر از اجرای این پروژه نیست، اضافه کرد: تمام آسیب‌دیدگان اجتماعی ساکن دره فرحزاد انسان‌هایی هستند که اهمیت آنان برای شهر کمتر از حفظ این مجموعه نیست. از این رو، پیگیری بهبود و بازگشت افراد به محیط اجتماع در اولویت برنامه‌های حمایتی شهرداری از این افراد قرار دارد که این مهم در مراکز ماده ۱۶ شهرداری و مجموعه های دیگر در قالب ۹ مرحله از سم‌زدایی تا توانمندسازی در حال انجام است.

توکلی‌زاده ادامه داد: امیدواریم این افراد پس از گذراندن دوران درمان و توانمندسازی بتوانند در زمره کسانی قرار بگیرند که از فضای مفرح و با نشاط رود دره فرحزاد مانند دیگر شهروندان  استفاده کنند.

روددره فرحزاد مسیر گردشگری پایتخت می‌شود

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه به برخی جاذبه‌های طبیعی و بکر رود دره فرحزاد اشاره کرد و با بیان اینکه این محیط ارزش‌های بی‌بدیلی برای گردشگری و طبیعت‌گردی دارد، افزود: موضوع گردشگری و طبیعت‌گردی در رود دره فرحزاد از مباحثی است که باید از سوی ستاد گردشگری دنبال شود. برگزاری تورهای تخصصی تورهای گردشگری، عکاسی، دانش‌آموزی و کوهستان‌گردی از اتفاقاتی است که می تواند به معرفی جاذبه‌های بکر و دیده نشده رود دره فرحزاد به شهروندان کمک‌ شایانی کند.

توکلی‌زاده روددره فرحزاد را در کنار جاذبه‌های طبیعی دارای جاذبه‌های گردشگری مذهبی دانست و گفت: رود دره فرحزاد مسیر زیارتی امامزاده داوود(ع) است. از این رو، در نظر داریم ورزش‌های کوهستانی در این منطقه راه‌اندازی شود تا گردشگران، ورزشکاران و علاقه‌مندان بتوانند از مجموعه‌ای از خدمات در این منطقه استفاده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha