به گزارش ایرنا، علیرضا زاکانی روز یکشنبه در نشست نخبگان دارای معلولیت به گلایه برخی نخبگان دارای معلولیت و جانبازان در زمینه دسترسی ناعادلانه به امکانات ورزشی اشاره کرد و افزود: از اینرو ساخت یک ورزشگاه با امکانات کامل برای افراد دارای معلولیت و دارای نیازهای خاص از موضوعاتی است که در دوره کنونی مدیریت شهری به آن توجه شده است.
وی با اشاره به انعقاد قرارداد همکاری با طرف چینی برای ساخت ورزشگاههای بزرگ در پایتخت، از برنامهریزی مدیریت شهری برای اختصاص سهمی شایسته درحوزه ورزش و تامین امکانات ورزشی برای این گروه جمعیتی خبر داد و گفت: مطالبه بسیاری از افراد دارای معلولیت فراهم شدن فضایی مناسبسازی شده و استفاده از امکانات ورزشی در شهر است. در قرارداد ساخت سه ورزشگاه با طرف چینی، یکی از ورزشگاهها با رعایت الزامات و مختص به افراد دارای معلولیت و جانبازان خواهد بود.
شهردار تهران با اشاره به مشکلات طرح شده از سوی نخبگان دارای معلولیت و جانبازان، اظهار کرد: نیازها با امکانات و مقدورات شهرداری تناسب و همخوانی ندارد، به همین دلیل باید با همراهی و تعامل با بخشهای مختلف، مشکلات را به حداقل رساند، در این راستا نگاه مدیریت شهری استفاده از همه ظرفیتهای شهرداری برای ایجاد آرامش، آسایش و برای شهروندان به ویژه افراد دارای معلولیت بوده است.
بانک شهروندی ایجاد میشود
زاکانی با بیان اینکه برای هدفمند کردن ارایه خدمات شهرداری به اقشار و گروههای مختلف در حال ایجاد بانک شهروندی هستیم، اضافه کرد: با طراحی سامانه، بانک ارایه خدمات شهروندی در حال تکمیل شدن است. در این سامانه تلاش میشود برای افراد دارای معلولیت و جانبازان با طیفهای مختلف از معلولیت و جانبازی خدمات ویژهای در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: سعی میشود همه شهروندان بتوانند سهم عادلانهای از خدمات شهری دریافت کنند. باید قدرالسهم خدمتی که یک مجموعه شهری به افراد دارای معلولیت و جانبازان ارایه میکند مشخص شود تا هیچ فردی بدون دریافت سهم از امکانات شهرداری باقی نماند.
شهردار تهران به ارایه خدمات اختصاصی به افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: خدمات مدیریت شهری در قالب سامانه شهریار تا پایان دوره کنونی به شکل غیرحضوری در سطحی فراگیر ارایه خواهد شد امیدواریم افراد دارای معلولیت و جانبازان نیز با ایجاد دسترسیدر این سامانه بتوانند از خدمات شهرداری بیش از گذشته استفاده کنند.
زاکانی به موضوع مناسبسازی معابر به عنوان یکی از نیازها و مطالبات اساسی افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: مناسبسازی اماکن ساخته شده در گذشته با مشکلاتی همراه است اما در دوره کنونی مدیریت شهری هیچ پروژه جدیدی بدون مناسبسازی اجرا نکرده است. همه اقدامات برای مناسبسازی نیز با نگاه تخصصی و بهرهگیری از نظرات تخصصی افراد دارای معلولیت در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه افراد دارای معلولیت و جانبازان بهترین ناظر در اجرای برنامههای مناسبسازی شهری هستند، بر ضرورت طراحی سامانهای برای تحقق این موضوع تاکید کرد و افزود: باید نرمافزاری طراحی شود تا با استفاده از آن هر فرد دارای معلولیت یا جانباز بتواند مشکلات را به سامانه ۱۳۷ شهرداری اطلاع دهند تا نسبت به رسیدگی و رفع مشکل اقدام شود.
تردد ایمن اولویت مدیریت شهری است
شهردار تهران با اشاره به ساختار شهری و میلیونها تردد موتورسیکلت در پایتخت و اینکه تردد ایمن شهرندان از معابر و خیابانهای شهر اولویت مدیریت شهری است، افزود: با توجه به اولویت مدیریت شهری برای تسهیل تردد شهروندان به ویژه افراد دارای معلولیت، در۲ هفته اخیر ستادی در مدیریت شهری شکل گرفته تا نسبت به ساماندهی تردد برای ایجاد آسایش شهروندان اقدامات لازم را انجام دهد در قالب این ستاد تلاش میشود با برخی اقدامات فنی و مهندسی آرامش روانی افراد ه ویژه جانبازان و افراد دارای معلولیت در گذر از خیابانها و پیادهروها فراهم شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت در مسیر نوسازی است، اظهار کرد: خرید بیش از پنج هزار دستگاه اتوبوس جدید برای ناوگان اتوبوسرانی پایتخت به انجام رسیده و در خریدهای انجام شده مناسب بودن اتوبوس و امکان استقرار دو ویلچر در آن برای افراد دارای معلولیت و جانبازان پیشبینی شده است.
به گفته وی، در بخش تاکسیرانی نیز بیش از ۲۷ هزار تاکسی خریداری شده که از این تعداد تاکنون هزار دستگاه وارد کشور شده همچنین این خودروهای برقی امکان حمل ویلچر را دارد و از این نظر افراد دارای معلولیت یا جانبازان مشکلی برای انتقال ویلچر خود با خودرو نخواهند داشت.
آمادگی برای برپایی نمایشگاه دائمی عرضه محصولات توانیابان
زاکانی به موضوع اشتغال افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: باید جریان توانمندسازی افراد دارای معلولیت و جانبازان در بدنه اجتماعی این گروه شکل گیرد، در صورت شکل گرفتن این جریان و معرفی مجموعهای واحد برای پیگیری موضوعات در بدنه جامعه گروه هدف، این آمادگی در شهرداری تهران وجود دارد که در هریک از میادین ۳۱۵گانه میوه و ترهبار غرفههای عرضه مستقیم کالا وخدماتی که افراد دارای معلولیت آن را تولید کردهاند به افراد معرفی شده واگذار شود. حتی برای برپایی نمایشگاه دائمی عرضه محصولات توانیابان در یکی ازایستگاههای پرتردد مترو آماده هستیم.
وی تاکید کرد: شهرداری تهران در راستای اجرای قانون سه درصد استخدام افراد دارای معلولیت مشکل و ممنوعیتی ندارد و این موضوع را به شکل فعالانه پیگیری میکند.
دغدغههای افراد دارای معلولیت پیگیری میشود
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: گفت وگوها و ارتباطات و تعاملات خوبی میان شهرداری و جامعه افراد دارای معلولیت شکل گرفت و باید این ارتباط بیش از گذشته تقویت شود. باید با اجرای برنامههای متنوع و اتخاذ سیاستهای مدون با بهرهگیری از نظرات کارشناسان و فعالان این حوزه به گونهای عمل شود تا زندگی برای شهروندان دارای معلولیت در پایتخت با کمترین چالش همراه باشد و در این مسیر این آمادگی وجود دارد تا نقدها و نظرات کارشناسی فعالان به ویژه نخبگان این حوزه شنیده و به آنها عمل شود.
محمدامین توکلیزاده افزود: بسیاری از برنامههای مدیریت شهری دنبال شده است. این مهم سبب شده است بسیاری از موضوعاتی که سالها است به عنوان یک دغدغه در این گروه جمعیتی وجود داشته مورد توجه قرار گیرد و مدیریت شهری با کمک جامعه افراد دارای معلولیت برطرف یا کاهش یابد.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز در این نشست با اشاره به فعالیت هفت گروه افراد دارای معلولیت در برنامههای شهری گفت: اجرای رویدادهای مختلف، بازیهای اختصاصی برای هر یک از طیفهای افراد دارای معلولیت با استقبال روبهرو شده است. در دوره کنونی مدیریت شهری بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی افراد دارای معلولیت مناسبسازی شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
حمید صاحب افزود: ایجاد نشاط برای افراد دارای معلولیت اهمیت بسیاری در برنامههای مدیریت شهری دارد و با توجه به انزوای ۲۰ درصد این افراد در جامعه، اجرای دورهمیهای شاد برای افراد دارای معلولیت با هدف تبادل تجربه، برپایی جشن ازدواج برای این گروه میتواند موثر باشد که در سال جاری جشن ازدواج مهرانه ۶ و نیز برپایی رویدادهایی مانند کُمِدی نشسته در دستور کار قرار دارد.
نظر شما