به گزارش خبرنگار ایرنا، موقعیت جغرافیایی شهر مهاباد به گونه ای بوده که امکان توسعه شهر از همه طرف وجود ندارد و به نحوی کمبود زمین بر افزایش قیمت زمین، مسکن و اجاره بها تاثیر گذاشته است.
در حال حاضر در شهرستان مهاباد با توجه به افزایش جمعیت، روند افزایش اجاره بها نیز شاید بیشتر از برخی شهرهای دیگر استان شتاب بالاتری دارد ولی به نظر می رسد با تامین زمین در خود شهر و روستاهای اطراف این روند افزایشی تا حدودی فروکش کند.
بخش عمده متقاضیان مسکن ملی به دلیل عدم تامین زمین و مشکلات آن تاکنون بلاتکلیف مانده اند ولی خبرهای خوبی در راستای تامین زمین و واگذاری آن برای شهروندان طی هفته های گذشته داشته ایم که امیدواری ها را برای خانه دار شدن و به دنبال آن کاهش اجاره بها بیشتر کرده است.
۲۰۰ هکتار زمین آماده الحاق به محدوده شهر مهاباد است
فرماندار ویژه مهاباد گفت: ۲۰۰ هکتار زمین دیگر هم اکنون در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مراحل نهایی تصویب الحاق به محدوده شهر مهاباد است و برای ابتدای سال آینده آماده اجرای پروژه های مسکن ملی خواهد شد.
حسن عباسی با بیان اینکه با الحاق این ۲۰۰ هکتار، زمین مورد نیاز طرح ملی مسکن تامین خواهد شد، افزود: قبل از این نیز ۷.۵ هکتار زمین به محدوده شهر الحاق شده که در قبال آن هم اکنون ۷۰۰ واحد در حال ساخت است.
وی از شناسایی ۳۵ هکتار زمین دیگر برای الحاق به محدوده شهر در قالب یک شهرک خبرداد و گفت: ظرفیت های بهوجود آمده در بخش تامین زمین و الحاق آن به محدوده شهر می تواند تمام متقاضیان را تحت پوشش قرار دهد.
وی اظهار کرد: همچنین در شهرهای تازه تاسیس گوگ تپه و خلیفان در راستای کمک به بخش مسکن به ترتیب ۲ هزار و ۷۷ و ۱۳۳ قطعه برای واگذاری پیش بینی شده است.
فرماندار مهاباد بیان کرد: هم اکنون ۲۴ هزار و ۷۷۸ نفر متقاضی مسکن ملی در این شهرستان ثبت نام و از این تعداد ۹ هزار و ۵۷۹ نفر نسبت به پرداخت واریز مرحله اول (۴۰ میلیون تومان) اقدام کرده اند.
یک هزار و ۶۴۳ قطعه زمین روستایی در مهاباد آماده واگذاری به متقاضیان مسکن شد
رییس بنیاد انقلاب اسلامی مهاباد هم گفت: هم اکنون از مجموع یک هزار ۸۷۹ قطعه زمین الحاقی به محدوده ۶ روستای کهریزه شیخان، حمزه آباد، دوستعلی، یوسفکند، پیربله و لاچین، یک هزار و ۶۴۳ قطعه آماده واگذاری شده که از طریق قرعه کشی به افراد واجد شرایط داده خواهد شد.
حنیف سلامت با بیان اینکه برای اولین بار متقاضیان مسکن کمتر از ظرفیت زمین های مهیا شده است، اضافه کرد: از همه افراد واجد شرایط که بند فرم ج آنان سبز بوده و تاکنون از سهمیه مسکن خود استفاده نکرده اند، می توانند در این قرعه کشی شرکت کنند.
رییس بنیاد انقلاب اسلامی مهاباد بیان کرد: ارزش اغلب زمین هایی که در مناطق روستایی واگذار شده با قطعات داخل شهر نیز برابری کرده و علاوه بر آن این زمین ها به صورت رایگان و تنها با هزینه آماده سازی قابل واگذاری است.
سلامت ادامه داد: همچنین هر یک از این قطعات دارای سهمیه وام ساخت به میزان ۳۵۰ میلیون تومان از طرف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بوده و برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی تا مبلغ ۲۰۰ میلون تومان کمک بلاعوض تعلق خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: متقاضیان پس از دریافت زمین حداکثر ۶ ماه فرصت دارند نسبت به ساخت و ساز مسکن خود اقدام کنند و امکان واگذاری به اشخاص دیگر برای این زمین ها امکان پذیر نیست.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مهاباد با اشاره به عملکرد احداث و مقاوم سازی منازل مسکونی هم گفت: امسال بیش از یک هزار و ۴۰۰ مورد تسهیلات ساخت مسکن در سطح روستاهای این شهرستان و شهرهای گوگ تپه و خلیفان اختصاص یافته است.
سلامت افزود: شاخص مقاوم سازی مسکن روستایی در این شهرستان به ۴۸ درصد رسید که نشان دهنده ارتقای مولفه های این بخش است ولی همچنان باید اقدامات گسترده ای در این راستا در دستور کار باشد.
ارزش ملک و خانه طی چند سال آینده کاهش می یابد
یکی از بنگاه داران املاک مهاباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با اقداماتی که دولت در راستای واگذاری زمین و اهدای تسهیلات برای ساخت آن انجام داده به طور حتم طی چند سال آینده قیمت ملک و زمین متوقف و یا کاهش خواهد یافت.
محمد رنجبران افزود: سال های گذشته به دلیل بلاتکلیفی پروژه های مسکن ملی و نبود زمین بازار کاذب خرید و فروش فیش های مسکن ملی رونق گرفته بود که سود آن تنها به جیب دلال ها می رفت اما امروز همه متقاضیان به فکر سرمایه گذاری و خانه دار شدن هستند.
وی اضافه کرد: امروزه آنچه قیمت اجاره و زمین در شهر محصور شده مهاباد افزایش داده عدم تعادل عرضه و تقاضا است و باتوجه به کمبود مسکن گرانی هم در اجاره ها چه در بخش مسکن و چه در بخش مغازه مردم را آزار می دهد.
وی با بیان اینکه الحاق زمین و افزایش تعداد مساکن شهری و روستایی می تواند این روند گرانی اجاره و قیمت را کاهش دهد، اظهار کرد: امیدواریم که با این اقدامات خوب دولت شاهد خانه دار شدن مردم باشیم و هرساله دغدغه تمدید قرارداد خود را نداشته باشند.
یکی از مستأجران مهابادی هم در همین رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: چند روز قبل از طریق رسانه ها متوجه ثبت نام متقاضیان مسکن در روستاهای حاشیه شهر شدم و خوشبختانه مقدمات دریافت زمین را از طریق بنیاد مسکن انجام دادم.
ناصر اسلامی افزود: علاوه بر زمین دولت مکلف به پرداخت تسهیلات احداث مسکن روستایی به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان برای هر طبقه شده که با دریافت آن و آورده خود می توانم سرپناهی برای خود ساخته و هزینه کرایه را برای بازپرداخت اقساط هزینه کنم.
به گزارش ایرنا، پر واضح است که با اجرای اقداماتی نظیر الحاق به محدوده شهر و تسریع در عملیات ساخت پروژه های ملی مسکن می توان آینده مسکن و اجاره را بهبود بخشید.
همچنین واگذاری اراضی مرغوب در سطح روستاها و پرداخت تسهیلات ساخت و مقاوم سازی نیز می تواند بخش دیگری از متقاضیان مسکن را پوشش داده و همین اقدامات طی چند سال آینده موجب تعادل عرضه و تقاضا و کاهش قیمت مسکن، زمین و اجاره خواهد شد.
مهاباد با ۲۸۰ هزار نفر جمعیت دارای ۱۹۷ روستا است.
نظر شما