به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، دکتر عباس عبادی در آیین پاسداشت از پرستاران در این شهرستان افزود: اگر قدردان این سرمایه بزرگ اجتماعی نباشیم و مطالبهها را طوری هدایت کنیم که پرستاران در اذهان عمومی به عنوان گروهی که صرفاً به دنبال مطالبهها و درخواستهای صنفی هستند شناسایی شوند ممکن است جایگاه والایی که در جامعه و در بین مردم دارند مخدوش شود.
وی اظهار کرد: یکی از مسایل مهم، سهم سلامت از سرانه تولید ناخالص ملی است که در سالهای گذشته میانگین سهم سلامت بین هفت تا هشت درصد بود که اکنون این میانگین به دلیل تحریمهای ظالمانه و محدودیتهایی که بر کشور ما تحمیل شده، به کمتر از چهار درصد رسیده است حال آن که این شاخص در کشورهای منطقه بین ۱۱ تا ۱۵ درصد است.
او ادامه داد: با توجه به هدفگذاری انجام شده در دولت چهاردهم و تسلطی که شخص رییس جمهوری بر حوزه سلامت دارند مقرر شده سرانه سلامت از سهم تولید ناخالص ملی به میانگین کشورهای منطقه برسد و این اتفاق ارزشمند باعث رشد مولفههای ارتقای سلامت در کشور خواهد شد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت به لایحهای که بیش از ۱۰ ماه کار فنی و کارشناسی روی آن انجام شده اشاره کرد و گفت: معافیت از مالیات پلکانی برای همه کارکنان، معافیت مالیات برای پرستاران مناطق محروم و کم برخوردار، پیشبینی فوقالعاده خاص با ضریب حداکثری در احکام کارگزینی، قلمداد شدن شغل پرستاری جزو مشاغل سخت و زیانآور، پیشبینی هلدینگهایی که میتوانند تولید ثروت کنند و محل تامین منابع پایدار باشند، توسعه ساختار پرستاری در دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، فراهمسازی امکان رشد تحصیلی و ارتقای پرستاران و سایر مولفههای مرتبط با نیازهای همکاران ما در این لایحه پیشبینی شده است.
عبادی افزود: پارسال با وجود این که فوقالعاده خاص از طرف وزارت بهداشت پیشبینی شده بود اما در صحن علنی مجلس رای نیاورد و با وجود اصرار وزارت بهداشت و حمایت رییس مجلس آن ضرایب در حد پایین تصویب شد.
وی اضافه کرد:هم اکنون که در آبان ماه سال ۱۴۰۳ قرار داریم از این هشت ماه سال جاری تنها ۲ ماه فوقالعاده خاص پرداخت شده است که به علت این که سازمان برنامه و بودجه آن را به عهده وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی گذاشته، توانایی پرداخت آن وجود ندارد.
او ادامه داد: حتی اضافه کاری که این روزها در مورد آن صحبت میشود اگر از محل اعتبارات و بودجه عمومی نباشد وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی توان ادامه این مسیر را ندارند و باید برای پرداخت مستمر و همیشگی آن تدبیری اندیشیده شود.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، به ۳۸۰ هزار نفر جمعیت سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی خدمات میدهد که از این تعداد ۱۸۷ هزار و ۱۷ نفر در نواحی روستایی سکونت دارند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما