وبگاه اطلاع‌رسانی ویروس بومی خراسان راه‌اندازی شد

مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: وبگاه اطلاع‌رسانی ویروس HTLV ( بومی خطه خراسان) همزمان با روز جهانی این بیماری و در قالبی جدید به زبان فارسی توسط مرکز تحقیقات عفونت‌های منتقله از خون این سازمان بازطراحی و راه‌اندازی شده است.

به گزارش ایرنا از جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، دکتر محمدرضا هدایتی‌مقدم روز یکشنبه افزود: این وبگاه در دسترس عموم مردم، بیماران، گروه‌های پزشکی، پژوهشگران و دست‌اندرکاران نظام سلامت قرار گرفت.

وی تاکید بر اینکه پیشگیری از عفونت HTlV۱ بسیار ساده و مستلزم آگاه بودن از راه‌های انتقال ویروس و نیز پرهیز از اقدامات نادرست و غیر علمی در برخورد با افراد مبتلا است، بیان کرد: عموم مردم می توانند برای کسب اطلاعات صحیح و علمی به این وبگاه با نشانی مراجعه کنند.

این متخصص پزشکی پیشگیری و اجتماعی بیان کرد: HTlV۱ ویروسی قدیم اما مهم ویروس" لنفوتروپیک سلول T انسانی" بوده و تاکنون چهار نوع از آن در دنیا شناسایی شده است که نوع مذکور گسترش جهانی دارد اما انواع دیگر آن محدود به مناطق خاصی از کره زمین هستند.

وی با بیان این که ویروس ۱-HTLV تاکنون بیش از ۱۰ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است، افزود: در مطالعه سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در سال ۱۳۸۸ شیوع این نوع ویروس در جمعیت عمومی مشهد بیش از ۲ درصد برآورد شد که نشان می‌دهد همچنان عفونت بومی منطقه خراسان محسوب می‌شود.

هدایتی مقدم ادامه داد: این نوع ویروس عمدتا از مادر به نوزاد به خصوص از طریق شیر مادر، تماس جنسی، تماس با خون آلوده شامل تزریق خون و استفاده از سوزن آلوده انتقال می‌یابد، اما نمتواند از طریق هوا، آب، غذا، عطسه و سرفه، دست دادن، بغل کردن، بوسیدن و یا استفاده از توالت و استخر عمومی بین افراد منتشر شود.

وی عنوان کرد: اگرچه راه‌های انتقال HTLV۱ مشابه HIV (ویروس عامل ایدز) است ولی این دو ویروس هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. در واقع افراد مبتلا به این ویروس بومی در اغلب موارد تا آخر عمر بدون علامت باقی می‌مانند و هیچگاه دچار بیماری خاصی نمی‌شوند.

وبگاه اطلاع‌رسانی ویروس بومی خراسان راه‌اندازی شد

ابتلا به ویروس HTLV۱ نیاز به درمان ندارد

عضو هیات علمی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی افزود: با این حال عفونت با این ویروس در پنج درصد موارد می‌تواند منجر به بیماری‌های شدید مانند مشکلات حرکتی و اختلالات خونی شود و در نتیجه ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی افراد را به دنبال داشته باشد.

وی با بیان این که ابتلا به عفونت HTLV۱ را فقط می‌توان با آزمایش خون تشخیص داد، بیان کرد: با این وجود انجام این آزمایش برای همه افراد توصیه نمی‌شود و فقط در اهداکنندگان خون، زنان باردار و افراد دارای سابقه رفتارهای پرخطر لازم است.

هدایتی‌مقدم افزود: در حال حاضر هیچ واکسن، درمان یا دارویی برای علاج کامل این عفونت وجود ندارد، خوشبختانه به دلیل اینکه در بیشتر موارد افرادی که مبتلا به این عفونت هستند در طول عمر خود دچار هیچ بیماری خاصی نمی‌شوند، درمان لازم نیست و با این حال توصیه می‌شود افراد مبتلا سالانه برای بررسی وضعیت بالینی خود به پزشک مراجعه کنند.

وی ادامه داد: دهم نوامبر برابر با ۲۰ آبان روز جهانیHTLV۱ نامگذاری شده است تا اذهان مردم را بر این ویروس فراموش شده اما مهم متمرکز سازد، این ویروس همانند سایر عفونت‌های منتقله از خون و آمیزشی، آسیب‌پذیرترین افراد را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش ایرنا، " HTLV۱" نوعی ویروس که سلول‌های T گلبول سفید خون را آلوده می‌سازد و امکان دارد باعث تشکیل لوسمی و لنفوم شود، یروسی که برخی آن را یک مهمان ناخوانده اما بی آزار می‌دانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha