به گزارش خبرنگار ایرنا، صفدر کشاورز دوشنبه شب در ششمین نشست منطقهای هماندیشی تبیین قانون الزام به ثبت الکترونیکی معاملات اموال غیرمنقول که با حضور نمایندگان استانهای همدان، ایلام،کرمانشاه و کردستان برگزار شد،افزود: به منظور جلوگیری از کلاهبرداری و ایجاد تخلف در معاملات ملکی سامانه ثبت الکترونیکی معاملات املاک راهاندازی شده است.
وی اظهار کرد: معاملات باید در کمتر از یک سال از راهاندازی سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت شود چرا که در غیر اینصورت هیچ شکایتی در رابطه با معامله قبول نمیشود و تنها استرداد پرداختیها قابل پیگیری است.
این مسوول با اشاره به اینکه املاکی که از سوم تیر ۱۴۰۳ به بعد ملامله شده اند باید به صورت رسمی ثبت الکترونیکی شود،تاکید کرد: رنگ اسناد از آجری به سبز تغییر پیدا کرده است و از سوم تیر امسال تاکنون یک میلیون و ۷۲۹ هزار و ۸۶۳ سند مالکیت حدنگاری(کاداستر) صادر شده است.
معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه ۵۴ هزار و ۵۰۰ مشاور املاک کشور به سامانه کاتب متصل شده اند، افزود: ۱۷۵ هزار مشاور در سطح کشور فعال هستند که ۱۴۷ هزار و ۳۵۴ مشاور پروانه کسب دارند.
کشاورز ادامه داد: ۵۴ هزار و ۵۰۰ مشاور املاک پیشنویس معاملات را در سامانه ثبت کردهاند و ثبت الکترونیکی املاک را انجام دادهاند.
معاون املاک و کاداستر ثبت اسناد و املاک کشور گفت: بهترین عملکرد را در این رابطه استان هرمزگان داشته است که ۱۰۰ درصد مشاوران املاک آن به سامانه متصل شدهاند و استانهای یزد با ۸۲ درصد و آذربایجان شرقی با ۵۱ درصد به ترتیب در رده دوم و سوم قرار دارند.
وی تصریح کرد: مشاوران املاکی که دارای پروانه کسب معتبر هستند باید به سامانه الکترونیکی ثبت اسناد متصل بشوند.
کشاورز افزود: مشاوران املاکی که پروانه کسب ندارند و یا پروانه آنها تعلیق شده است باید نسبت به گرفتن و تمدید پروانه کسب اقدام کنند.
معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: مشاوران فعالی که پروانه کسب ندارند و شرایط هم ندارند اگر معاملاتی به صورت عادی انجام دهند معاملات آنها مورد قبول نیست.
وی اظهار کرد: گشتهای مشترک برای بازرسی از مشاوران املاک در سطح شهرها فعال هستند و مشاورانی که در سامانه ثبت نام نکرده باشند با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
نظر شما