به گزارش خبرنگار ایرنا، این کتاب در ۸۸۹ صفحه و با تدوین و گردآوری مهناز اشرفی به چاپ رسیده و شامل ۵۰ مقاله منتشر شده سومین همایش بینالمللی معماری دستکند در سال ۱۳۹۷ است.
چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند از امروز تا ۲۴ آبان با حضور ۷۰ شرکتکننده در سطح ملی و بینالمللی، ارائه ۲۱ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی آغاز شده است و پژوهشگرانی از سوئیس، فرانسه و ایتالیا مقالات خود را ارائه می کنند.
این همایش که پیش از این در کرمان، تهران و همدان برگزار شده با محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست کند، تجارب و حفاظت از معماری دست کند و با شعار «تابآوری در برابر مخاطرات، تغییر اقلیمی و بلایا» در حال برگزاری است و کتاب مجموعه مقالات آن منتشر خواهد شد.
معماری دست کند گونه خاصی از معماری است که در آن هیچ مصالحی برای تولید فضا استفاده نمی شود و برخلاف اصول معماری متعارف مسائل ایستایی در این نوع معماری چندان مورد بحث نیست.
این معماری شامل فضاهایی است که با دست و ابزارهای ابتدایی و سنگی در دل کوه یا به صورت زیرزمینی کنده میشوند، هدف از ایجاد این معماری سرپناهی برای انسان است و برخی از گونههای این نوع معماری، ظاهری ساده ولی در عین حال ساختاری پیچیده دارند که با گذشت زمان و بر اساس نیاز انسان شکل گرفتهاند.
نظر شما