به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمداسماعیل اکبری روز چهارشنبه در جریان برگزاری سومین کنگره بینالمللی جراحی سرطان ایران در جمع خبرنگاران، افزود: سن ابتلا به سرطان در ایران ۱۰ سال پایینتر از دیگر کشورهای جهان است و برای دوری از سرطان باید به عوامل محیطی که بیشترین سهم را در ایجاد این بیماری دارد، توجه کرد.
وی با بیان اینکه انجام غربالگری در موارد ژنتیکی مورد تاکید است، ادامه داد: اگر موارد محیطی به خوبی کنترل شود، تاثیرپذیری در دوری از انواع سرطانها مشاهده خواهد شد.
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران با اشاره به عوامل موفقیت در جراحی سرطان گفت: زمان مراجعه به پزشک در هر بیماری از جمله سرطان بسیار حائز اهمیت است و اگر این زمان دیرهنگام باشد، آن تاثیرپذیری که مدنظر است محقق نمیشود.
وی افزود: ایران در درمان بیماران سرطانی از جمله سرطان پستان اکنون از بسیاری از کشورها جلوتر است، همچنین ایران در تمامی سرطانها به جز سرطان دهانه رحم به دلیل رعایت مسائل اخلاقی ۱۰ سال جوانتر است.
اکبری با بیان اینکه پیشگیری از سرطان موضوع بسیار مهمی است که میتواند دستکم تا ۲۰ سال در افزایش طول عمر مفید باشد، ادامه داد: پیشگیری، کار حاکمیتی بوده و باید مضرها از برنامه غذایی حذف شود و مصرف نمک، شیرینی و روغن مدیریت شود.
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران عنوان کرد: در حوزه پیشگیری از سرطان و کمک به درمان بهتر و موثرتر بیماران سرطانی نیازمند مشارکت بیشتر سازمانهای مردم نهاد و خیران نیکاندیش حوزه سلامت با متخصصان و جراحان فعال در این حوزه تخصصی هستیم.
افزایش سه درصدی مصرف دخانیات در کشور
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران با تاکید بر پرهیز از مصرف انواع دخانیات از جمله سیگار و قلیان که تاثیر ۲۰ درصدی در ابتلا به سرطان دارد، گفت: در خصوص آسیبهای ناشی از دخانیات در موضوعات مختلف از جمله سرطان هشدارهای بسیاری داده شده و باید این موضوع جدی گرفته شود.
دکتر اکبری افزود: میزان مصرف دخانیات در کشور از ۱۴ به ۱۷ درصد و در زنان نیز از چهار به ۶ درصد رسیده که بسیار نگرانکننده است و باید با همکاری رسانهها روی افزایش آگاهی جامعه در خصوص مضرات انواع دخانیات از جمله سیگار و قلیان و نقش آن در ابتلا به بیماری سرطان کار کرد.
سومین کنگره بین المللی جراحی سرطان ایران امروز (۲۳ آبان ماه) به مدت سه روز و با حضور دانشمندانی از سراسر ایران و مهمانانی از سایر کشورها در پنج میزگرد تخصصی با موضوعات جراحی سرطان پستان، چالشهای درمانی در سرطان معده پیشرفته، چالشهای درمانی در سرطان تخمدان پیشرفته، چالشهای جراحی ساکروم خلف صفاق، چالشهای جراحی تومور فک تحتانی در حال برگزاری است.
نظر شما