اجلاس شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی در لندن با حضور ایران گشایش یافت

لندن – ایرنا – یکصدوسی‌وسومین اجلاس شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی (International Maritime Organization) امروز (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) با حضور هیاتی از جمهوری اسلامی ایران، در مقر این سازمان در لندن گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا از لندن، ریاست هیات جمهوری اسلامی ایران برعهده «علی اکبر صفایی» معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی است. وی در این سفر قرار است با مقام‌های ارشد سازمان بین‌المللی دریانوردی و همتایان خود از سایر کشورها ملاقات کنند.

در نشست شورای آیمو که تا روز جمعه ادامه دارد انتظار می‌رود که شرکت‌کنندگان، ضمن مروری بر فعالیت‌های این سازمان از آخرین نشست برگزار شده، راهبردها و سیاست‌های اجرایی آن را مورد بررسی قرار دهند. ریاست شورا که از ۴۰ عضو تشکیل شده، بر عهده «ویکتور فرناندز» اسپانیایی است.

شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی یکی از عالی‌ترین ارکان این نهاد است که برنامه‌ها، اهداف عالیه سازمان و مسایل بودجه‌ای آن را مشخص می‌کند.

آیمو با ۱۷۶ عضو یکی از آژانس‌های تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که مقر آن در شهر لندن (انگلیس) قرار دارد. این سازمان به دنبال تسهیل همکاری و مبادله اطلاعات میان کشورهای عضو در زمینه موضوعات فنی مربوط به کشتی‌رانی و به وجود آوردن عالی‌ترین معیارهای ایمنی دریایی است.

آیمو پس از ۷۵ سال فعالیت مستمر توانسته ‌است، حدود ۵۰ کنوانسیون و پروتکل دریایی و بیش از یکهزار دستورالعمل و توصیه‌نامه در رابطه با ایمنی و امنیت دریانوردی، جلوگیری از آلودگی آب‌ها، بهره‌وری کشتیرانی و موضوعات مرتبط دیگر را به تصویب برساند.

جمهوری اسلامی ایران نیز با بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز دریایی نقش پر رنگی را در مجامع بین المللی دریایی، ایفا می‌کند. ایران به لحاظ وسعت سواحل (بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی)، بزرگی ناوگان (بالای ۱۶ میلیون تن ناوگان تحت پرچم) و تعداد دریانوردان (بیش از ۱۳۰ هزار دریانورد) جزو ۳۰ کشور اول دنیا محسوب می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران عضو بیش از ۳۵ کنوانسیون و پروتکل در حوزه حمل و نقل دریایی است و از طریق عقد تفاهمنامه با افزون بر ۲۵ کشور معتبر دریایی در حوزه شناسایی گواهینامه‌های دریانوردی جزو کشورهای موثر و پیشرو در حوزه آموزش و تربیت دریانوردان می‌باشد.

ایران همچنین جزو اولین کشورها در پیوستن به معاهدات، کنوانسیون‌ها و پروتکل های بین المللی و همچنین داوطلب ممیزی آیمو درباره میزان اجرای قوانین و مقررات این سازمان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha