۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۸:۳۰
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85660730
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

کتاب میهمان همیشگی خانه‌های اهالی دیار الوند

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۸:۳۰
کد خبر: 85660730
کتاب میهمان همیشگی خانه‌های اهالی دیار الوند

همدان-ایرنا- امانت بیش از ۹۰۰ هزار جلد کتاب در سال از کتابخانه های عمومی استان همدان گویای این واقعیت است که کتاب میهمان همیشگی خانه بیشتر شهروندان دیار الوند بوده و فرهنگ کتابخوانی در این استان نهادینه شده است.

به گزارش ایرنا، مطالعه و انس با کتاب یکی از مولفه‌های مهم و تاثیرگذار در مسیر موفقیت و ترقی علمی و فرهنگی هر جامعه به شمار می رود و پیمودن پله‌های توسعه، پیشرفت و ورود به دنیای خردورزی و آگاهی در گرو توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

وجود ۱۲۳ باب کتابخانه‌ عمومی شامل ۷۰ باب کتابخانه شهری، ۵۲ باب کتابخانه روستایی و یک باب سیار شهری با یک میلیون و ۵۵۰ هزار نسخه کتاب در استان همدان، نقش موثری در ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی در دیار الوند ایفا کرده است.

عضویت بیش از ۸۲ هزار نفر و فعالیت حدود ۱۸۰ کتابدار در کتابخانه‌های عمومی استان همدان گویای توجه متولیان فرهنگی به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

با افتتاح پنج باب کتابخانه از ابتدای سال‌جاری تاکنون در همدان، نهاوند و فامنین موجب شد زیربنای کتابخانه های عمومی در استان از ۴۸ هزار و ۱۷ متر مربع در ابتدای سال به ۴۸ هزار و ۹۶۷ متر مربع و سرانه فضاهای مطالعاتی از ۲.۷۶ به ۲.۸۲ برسد که این آمار از میانگین کشوری بالاتر است.

تعداد کتابخانه های شخصی در استان همدان نیز از میانگین کشوری بالاتر است و می توان اذعان کرد تقویت زیرساخت های کتابخوانی منجر به افزایش سرانه مطالعه در استان شده است.

اجرای هزار و ۴۰۰ برنامه فرهنگی،تبلیغی به مناسبت هفته کتاب در استان همدان

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان به مناسبت هفته کتاب به تشریح برنامه های این اداره کل پرداخت و گفت: در هفته کتاب که در آن به سر می بریم شاهد اجرای برنامه های متنوع و جذابی با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی هستیم.

سید جواد معینی با تشریح وضعیت کتابخانه های استان همدان از اجرای ۱۵ طرح عمرانی در حوزه کتابخانه‌های عمومی این استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسوولان شاهد تسریع در اجرای ۱۵ طرح عمرانی کتابخانه در استان باشیم.

این مسوول اظهار کرد: هزار و ۴۰۰ برنامه فرهنگی، تبلیغی و ترویجی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در نقاط مختلف استان در حال اجرا است و تا سی‌ام آبان با شعار «خواندن برای همدلی» برگزار می‌شود.

کتاب مهمان همیشگی خانه همدانی ها

ارسال ۱۰ هزار اثر به جشنواره کتابخوانی رضوی

وی اظهار کرد: ثبت نام سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی امسال تا اول آذرماه ادامه دارد و حدود ۱۰ هزار نفر از مردم استان آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که در این زمینه استان همدان دارای رتبه مطلوب درسطح کشور است.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان یادآوری کرد: در سال گذشته نیز ۴۱ هزار شهروند همدانی در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند که نشان دهنده علاقه مردم و مسوولان ارشد استان نسبت به ترویج فرهنگ مطالعه است.

معینی افزود: علاقه مندان می توانند برای شرکت در جشنواره و ارسال آثار به سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نشانی www.ketabkhooon.ir مراجعه کنند.

کتاب مهمان همیشگی خانه همدانی ها

وی همچنین با تاکید بر اینکه در چند سال اخیر در برخی از کتابخانه‌ها بیش از ۶۰ خدمت ارائه می‌شود گفت: خدماتی چون میز مرجع مجازی که امکان دسترسی اعضا به بیش از ۱۲۵ میلیون مقاله، پایان نامه و مجله به زبان‌های مختلف را فراهم کرده است.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان تاکید کرد: بخش‌های ویژه استان شناسی، دفاع مقدس، مسوولیت‌های اجتماعی در راه کسب و کارهای کوچک، راه اندازی محافل قرآنی، اتاق بازی کودکان یا ارائه خدمات به گروه های خاص از این نوع خدمات است.

معینی اظهار کرد: برگزاری جشنواره‌هایی چون کتابخوانی رضوی، هدهد سفید، دوست من کتاب، کتابت قرآن کریم نیز از جمله ویژه برنامه‌های فرهنگی است که به همت کتابخانه‌های عمومی برگزار می‌شود.

وی از اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی در بخش کودکان خبر داد و گفت: در بخش روانشناسی یک مرکز مشاوره با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در مراکز شهرستان‌ها افتتاح شده است.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان افزود: بخش نابینایان و ناشنوایان در کتابخانه‌های عمومی به این قشر از جامعه خدمات ارائه می‌دهد و کتابخانه‌های عمومی به عنوان خانه دانش و پایگاه فرهنگی در بین تمام اقشار جامعه محبوبیت دارد.

معینی اظهار کرد: ۱۰۰ هزار جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت در کتابخانه های عمومی استان جمع آوری شده که در خدمت علاقه مندان و پژوهشگران و کتاب های این غرفه ها با موضوعات مختلف در این حوزه از قبیل تاریخی، عملیات‌ها، داستان، شعر، خاطره، زندگینامه شهدا و کتب مرجع با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین اقشار مختلف به خصوص دانش آموزان فعال است.

اهدای ۶۱ هزار جلد کتاب از سوی خیران به کتابخانه های عمومی همدان

این مسوول همچنین گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۶۱ هزار جلد کتاب توسط خیران به کتابخانه‌های عمومی استان اهدا شده است.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان از افتتاح کتابخانه سیار شهرستان اسدآباد در دهه فجر خبر داد و افزود: این کتابخانه سیار به پنج روستاخدمت ارایه می دهد.

معینی ادامه داد: نمایشگاه و فروشگاه کتاب در سراسر استان در این هفته با پنج هزار عنوان و ۲۵ هزار جلد کتاب و تخفیف ۲۰ تا ۵۰ درصدی در حال برگزاری است.

این مسوول همچنین گفت: در راستای ایجاد نشاط و پویایی در کتابخانه‌های عمومی از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۹ هزار برنامه فرهنگی در قالب ۳۰ عنوان برنامه اجرا شده و در سامانه فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ثبت شده است.

کتاب مهمان همیشگی خانه همدانی ها

نبود مطالعه منشاء بسیاری از گرفتاری‌ها

حمایت مسوولان استانی و شهرستانی از توسعه فرهنگ کتابخوانی نیز نقش مهمی در پیشبرد برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی دارد، امام جمعه همدان یکی از حامیان جدی در این عرصه هست که همواره نقش و حضور پررنگی در محافل مرتبط با کتاب و کتابخوانی داشته است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان در خصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی و نقش آن در رشد و بالندگی انسان‌ها اظهار کرد: کتاب به انسان قدرت فکر کردن می‌دهد و دلیل بسیاری از ناهنجاری‌ها و مشکلات اجتماعی که گلایه های عمومی را در پی دارد عدم مطالعه است.

آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی افزود: کتاب ابزاری برای آشنایی با اندیشه‌هاست و مطالعه، کتاب و تحقیق لازم و ملزوم یکدیگرند، در اسلام نخستین آیه‌ای که بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد آیه نخست سوره مبارکه علق است که به مساله قرائت و مطالعه ربط دارد.

وی ادامه داد: گاهی افراد وقتی به مطالعه کتاب روی می آورند که خوابشان نمی برد در حالیکه جایگاه حقیقی کتاب والاتر است.

نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: کتاب خوب، کتابی است که انسان را به حرکت در می‌آورد، در اندیشه انسان تغییر ایجاد کرده و روابط اجتماعی انسان‌ها را اصلاح کند.

رهاورد:

ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه به یک یا دو دستگاه مانند آموزش و پرورش و کتابخانه های عمومی منحصر و محدود نمی شود، بلکه در این راستا باید تمامی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی پای کار بیایند.

راه اندازی پویش ها با حمایت دستگاه های فرهنگی و معرفی کتاب های مفید از سوی رسانه ها نیز در ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه موثر است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha