سیدجواد معینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۱۲۳ باب کتابخانه عمومی استان دارای یک میلیون و ۵۵۲ هزار نسخه کتاب است اظهار کرد: با افتتاح پنج باب کتابخانه از ابتدای سالجاری تاکنون در همدان، نهاوند و فامنین موجب شد زیربنای کتابخانه های عمومی در استان از ۴۸ هزار و ۱۷ متر مربع در ابتدای سال به ۴۸ هزار و ۹۶۷ متر مربع و سرانه فضاهای مطالعاتی از ۲.۷۶ به ۲.۸۲ برسد که این آمار از میانگین کشوری بالاتر است.
وی ادامه داد: در راستای ایجاد نشاط و پویایی در کتابخانههای عمومی از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۹ هزار برنامه فرهنگی در قالب ۳۰ عنوان برنامه اجرا شده و در سامانه فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور ثبت شده است.
اهدای بیش از ۶۸ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی استان
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان گفت: از ابتدای سال تاکنون تعداد ۶۸ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب توسط خیران حقیقی و حقوقی به این نهاد اهدا شد و در بین کتابخانه ها توزیع شده است.
معینی اظهار کرد: ۱۰۰ هزار جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت در کتابخانه های عمومی استان جمع آوری شده که در خدمت علاقه مندان و پژوهشگران است و کتاب های این غرفه ها با موضوعات مختلف در این حوزه از قبیل تاریخی، عملیاتها، داستان، شعر، خاطره، زندگینامه شهدا و کتب مرجع با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین اقشار مختلف به خصوص دانش آموزان فعال است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان گفت: با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خیران ۱۲ کتابخانه عمومی توسط بانک پاسارگاد در روستاهای استان همدان احداث شده است.
معینی با تاکید بر اینکه در چند سال اخیر در برخی از کتابخانهها بیش از ۶۰ خدمت ارائه میشود افزود: خدماتی چون میز مرجع مجازی، امکان دسترسی اعضا به بیش از ۱۲۵ میلیون مقاله، پایان نامه و مجله به زبانهای مختلف را فراهم کرده است.
وی یادآوری کرد: بخشهای ویژه استان شناسی، دفاع مقدس، مسوولیتهای اجتماعی در راه کسب و کارهای کوچک، راه اندازی محافل قرآنی، اتاق بازی کودکان یا ارائه خدمات به گروههای خاص از این نوع خدمات است.
معینی اظهار کرد: جشنوارههایی چون کتابخوانی رضوی، هدهد سفید، دوست من کتاب، کتابت قرآن کریم نیز از جمله ویژه برنامههای فرهنگی است که به همت کتابخانههای عمومی در حال برگزاری است.
استان همدان دارای ۱۲۳ باب کتابخانه عمومی شامل ۷۰ باب کتابخانه شهری، ۵۲ باب کتابخانه روستایی و یک باب سیار شهری با یک میلیون و ۵۵۲ هزار نسخه کتاب است که به بیش از ۸۲ هزار عضو فعال خدمات ارائه میدهد و حدود ۱۸۰ کتابدار در این کتابخانهها مشغول فعالیت هستند.
نظر شما