زعفران کاران مهابادی در روستای تیکانلوجه مهاباد برای نخستین بار کشت این محصول را به صورت صنعتی انجام دادند و هم اکنون این مزرعه به گلدهی کامل رسیده است و روزانه ۳۵ تا ۴۰ نفر مشغول برداشت گل هستند.
زعفران جزو گیاهان چندساله است که با استفاده پیاز گیاه رشد میکند و به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنایع غذایی، شیرینیپزی، داروسازی و دیگر صنایع به مصرف میرسد.
با توجه نیاز آبی کم زعفران و مشکل آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، کشاورزان برای کشت این محصول در این منطقه تمایل بیشتری پیدا کنند زیرا در صورتی که سطح مزارع زعفران در منطقه گسترش پیدا کرد، به دنبال آن صنایع پایین دستی آن نیز ایجاد خواهد شد.
نیاز آبی کم (حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار متر مکعب در هکتار) و تامین نیاز آبی آن با نزولات جوی، تداخل نداشتن نیاز آبی با سایر محصولات کشاورزی مرسوم در منطقه، اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم (در زمان برداشت) و اقتصادی بودن آن از جمله مواردی است که میتوان زعفران را جایگزین دیگر محصولهای کشاوری پرآببر کرد.
نظر شما