پرونده تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران بسته شد

تهران بزرگ - ایرنا - زنان به عنوان نیمی از جامعه ایران در بخش‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و هنری فعالیت مستمر دارند، در سال‌های اخیر برای حمایت بیشتر از این گروه‌های فعال در پایتخت، تلاش‌های زیادی از سوی اداره‌کل زنان و خانواده شهرداری تهران انجام شد تا این اداره‌کل به مرکز تبدیل شود که در نهایت پرونده ارتقای ساختار آن پس از چند ماه کش و قوس فراوان با تصویب شورای شهر، بسته شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به نقش موثر زنان در جامع، نوع تعاملات و فعالیت‌های اجتماعی متاثر از این قشر می‌تواند منشا تحولات اجتماعی و فرهنگی برای این گروه‌های فعال شود، بنابراین شهرداری تهران با توجه به گستره وسیع حضور فرهنگی و اجتماعی خود در شهر تهران، تلاش‌های مستمری برای بهبود و ارتقای فعالیت بانوان تهرانی انجام داده تا در نهایت منجر به تبدیل اداره‌کل زنان و خانواده شهرداری تهران به مرکز شد، اقدامی که روز یکشنبه در جلسه ۲۸۰ شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.

حال پس از اظهارنظرهای مختلف و بلاتکلیفی چند ماهه، روز یکشنبه و در دویست و هشتادمین جلسه شورا لایحه تبدیل اداره کل زنان و خانواده شهرداری تهران به مرکز به پیشنهاد کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا به صحن ارایه شد و با ۱۵ رای موافق اعضا اداره کل زنان و امور خانواده شهرداری تهران به مرکز امور زنان و خانواده تبدیل شد.

پرونده تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران بسته شد

مرکز خانواده و زنان خانواده زیر نظر شهردار فعالیت‌ می‌کند

مهدی چمران،‌رییس شورای اسلامی شهر تهران در جلسه روز یکشنبه شورای اسلامی شهر تهران ضمن بررسی این لایحه اظهار کرد: معتقدم این مرکز باید زیر نظر شهردار تهران مدیریت شود چون وقتی مرکزی زیر نظر شهردار قرار می‌گیرد در واقع معاونت محسوب می‌شود و کارها بهتر انجام خواهد شد.

مهدی اقراریان، رییس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز با تایید اظهارات رییس شورا، گفت: معتقدم زمانی که مجموعه‌ای زیر نظر شخص شهردار است عملکرد موفق‌تری خواهد داشت بنابراین پیشنهادم این است که این مرکز زیر نظر شخص شهردار اداره شود.

زهرا شمس‌احسان، رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران نیز با اشاره به موازی‌کاری در حوزه خانواده، گفت: به دلیل محدودیت‌های سازمانی، اداره کل امور بانوان نمی‌تواند مسایل مربوط به خانواده را در معاونت‌های هشت‌گانه شهرداری مدیریت کند ضمن آن‌که این تغییر ساختاری به طور قطع امکان توسعه برنامه‌های تخصصی در حوزه خانواده را فراهم خواهد کرد.

پرونده تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران بسته شد

فعالیت‌های حوزه زنان و خانواده شهرداری تهران چیست

محور فعالیت‌های شهرداری تهران در حوزه زنان برنامه‌هایی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و توانمندسازی زندگی شهری بانوان به ویژه زنان آسیب‌پذیر است به طوری که برنامه‌ها و طرح‌های اداره کل بانوان نشان می‌دهد که این بخش از شهرداری در طول عمر چند ساله خود،‌ ابتکارات و ایده‌های متنوعی را در دستور کار قرار داده که اجرای کامل آنها و پوشش همگانی آن نیازمند حمایت‌های بیشتر و تداوم برنامه‌هاست.

حضور بیش از چهار میلیون زن و دختر در تهران،‌ اقدامات گسترده‌ای برای پوشش کامل فعالیت‌ها و نیازهای آنان توسط مدیریت شهری می‌تواند باعث کاهش چشمگیر آسیب‌های زندگی شهری و اجتماعی این قشر از جامعه شود. ارتقای ساختار زنان و خانواده شهرداری تهران در این زمینه می‌تواند نقش پررنگ‌تری داشته باشد.

هرچند بحث خدمات‌رسانی به بانوان و به ویژه زنان سرپرست خانوار،‌ بدسرپرست و به طور کلی آسیب‌پذیر،‌ از وظایف شهرداری‌ها نیست و این نهاد اجتماعی به عنوان مکمل دیگر سازمان‌ها یا نهادهایی مانند سازمان بهزیستی کل کشور ورود کرده است،‌ اما با این وجود،‌ تجارب و تخصص‌های اداره کل زنان و خانواده شهرداری تهران توانسته با الگو قرار دادن سبک زندگی اسلامی - ایرانی در حوزه بانوان و خانواده،‌ اقدامات مطلوبی را رقم زند.

پرونده تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران بسته شد

پیگیری مسایل زیربنایی حوزه زنان در مرکز زنان و خانواده

مدیرکل زنان و خانواده شهرداری تهران نیز پیشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای ایجاد مرکز زنان و خانواده اکنون یک میلیون و ۶۰۰ مترمربع زیرساخت فراهم است و دیگر نیازی به پرداخت هزینه برای این زیرساخت نیست، البته باید مزایده‌های مختلف برگزار شود،‌ با این وجود بودجه این موضوع در جای دیگری هزینه خواهد شد در حالی که تلاش ما این است این بودجه برای اولویت‌های حوزه بانوان هزینه شود. به عنوان نمونه اگر درآمدی از مراکز کوثر حاصل می‌شود به طور اختصاصی صرف زنان سرپرست خانواده شود نه اینکه در مخزن هزینه‌های شهرداری، این بودجه گم شود.

مریم اردبیلی اظهار کرد: حیطه اولویت‌دار زنان و خانواده در شهرداری تهران در طول این سه سال ارتقا پیدا کرده که به همین منظور از حمایت‌های اعضای شورای شهر از نظر تخصیص اعتبارات و حل مشکلات زیرساختی قدردانی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فعالیت اداره کل زنان و خانواده تنها مربوط به فرهنگی و اجتماعی نیست، اظهار کرد: از مدت‌ها پیش با همه معاونت‌های شهرداری تهران، پروژه‌های تهران خانواده یا شهر خانواده‌محور شروع شده که تبدیل وضعیت این اداره‌کل به مرکز زنان و خانواده باعث می‌شود همه پروژه‌های مربوط به زنان با فراغ بال بیشتری به جریان بیفتد.

مدیرکل زنان و خانواده شهرداری تهران ادامه داد: با تبدیل اداره کل بانوان شهرداری تهران به مرکز، اولویت‌ها و مسایل زیربنایی حوزه زنان با دقت بیشتری پیگیری می‌شود و حتی در نقطه کانونی‌تری قرار می‌گیرد و باعث می‌شود که بتوان مشکلات مربوط به بانوان تهرانی را در سطوح بالاتر و کلان دنبال کرد.

اردبیلی ادامه داد: حوزه زنان و خانواده روند رو به رشدی دارد که همچنان این مسیر را طی می‌کند. سیاست‌های کلی نیز براساس برنامه‌های ششم و هفتم توسعه برنامه‌ریزی شده است که بر لزوم توسعه ساختار حوزه زنان تاکید می‌کند. به طور قطع تبدیل اداره‌کل زنان و خانواده شهرداری تهران به مرکز اثرات مثبتی برای تغییرات ساختاری، عملکردی و ارایه خدمات و برنامه‌های مطلوب‌تر در حوزه بانوان خواهد داشت. همه تلاش‌های این اداره‌کل در راستای ارتقا جایگاه بانوان و حمایت‌های ویژه از این گروه‌ها است به طوری که در کنار این اقدامات، حمایت ویژه از زنان سرپرست خانوار در سطح شهر تهران در سال‌های اخیر ارتقا یافت و آموزش،‌ مشاوره،‌ اشتغال و حمایت‌های متنوعی برای آنها منظور شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha