به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه تِک اِکسپلورِ، در دهههای گذشته، مهندسان الکترونیک و زیستپزشکی، حسگرهای زیستی پیچیدهای را طراحی کردهاند که میتوانند علائم بیولوژیک را از کاربران انسانی دریافت کنند. این حسگرها که عموماً در فناوریهای پوشیدنی یا کاشتنی تعبیه شدهاند، معمولاً در شرایطی که کاربران زیاد حرکت میکنند، مثلاً داخل خودرو عملکرد خوبی ندارند.
پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه چینهوا در چین حسگر جدیدی ساختهاند که علائم بیولوژیک مانند ضربان قلب و تنفس را بدون تماس با بدن کاربران دریافت و ردیابی میکند. میتوان از این حسگر برای دریافت سیگنالهای قلبی ریوی انسانها هنگامی که در محیطهای پویا و بسته (مانند کابین هواپیما، ماشین در حال حرکت یا اتوبوس) هستند، استفاده کرد.
شی تیان (Xi Tian) یکی از طراحان این حسگر زیستی اظهار کرد: نظارت بر هوشیاری یا استرس رانندگان برای ایمنی جادهها ضروری است. حسگرهای موجود برای اندازهگیری نشانگرهای فیزیولوژیک خستگی، مانند ضربان قلب و تنفس، در وسایل نقلیه در حال حرکت به دلیل سر و صداهای ارتعاشی پیشبینیناپذیر، با چالشهایی روبهرو هستند. ما به منظور غلبه بر این چالشها، پژوهش خود را روی طراحی نوعی حسگر زیستی متمرکز کردیم که قادر است بدون تماس با فرد، وضعیت سلامت وی را در محیطهای پویا پایش کند.
این حسگر زیستی بر اساس فرا مواد ساخته شده است. فرا مواد به موادی گفته میشود که به دقت مهندسی شدهاند تا خواص آنها افزایش یا تغییر یابد. پژوهشگران برای ساخت این حسگر، نخهای رسانا (نخهایی که توانایی هدایت جریان الکتریسیته را داشته باشند) را بر اساس الگوی دندانههای شانه سر، روی کمربند ایمنی دوختند تا به سطحی رسیدند که امواج رادیویی را هدایت و تعاملات بیسیم با بدن انسان را تقویت کند.
نظر شما