به گزارش ایرنا، سعید محمودی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از منطقه حفاظت شده «رییسی» در شهرستان نیشابور با بیان اینکه این منطقه یکی از مهم ترین زیستگاه های آهو در کشور است، افزود: از دیگر گونه های ارزشمند در حال زیست این منطقه می توان به «هوبره، کاراکال و گربهسانان کوچکجثه» اشاره کرد.
وی در دیدار با محیط بانان پاسگاه «حسنآباد» نیشابور بیان کرد: خراسان رضوی با دارا بودن ۴۱ منطقه و ۳۰ شهرستان، نیازمند توسعه منابع انسانی و به روز رسانی تجهیزات محیط بانان و ناوگان خودرویی و موتوری است و این تقویت با تامین اعتبار و نگاه ویژه با افق ملی و منطقهای، سرمایهگذاری برای حفظ زیستگاه، تنوع زیستی و ارزشهای اکولوژیکی منطقه است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه اکنون ۴۰ پاسگاه یگان حفاظت در استان دایر است، ادامه داد: تلاش برای تامین تجهیزات از جمله اقدامات حفاظتی شامل استفاده از روش های نوین حفاظت مانند رصد تصویری مناطق است که هم اکنون ۶ سیستم مانیتورینگ در ۲ منطقه پناهگاه حیات وحش «حیدری» و پارک ملی «تندوره» جهت رصد و پایش مناطق در حال نصب است.
وی به محیط بانان در خصوص گشتهای مستمر و هوشیاری کامل جهت برخورد با کوچکترین تخلفات شکار و صید، پاکسازی آبشخورها، تامین منابع آبی و علوفه دستورات لازم را صادر کرد.
محمودی در پایان حفاظت مطلوب از تنوع زیستی و حیات وحش و محیط زیست را مستلزم همکاری و مشارکت تمامی اقشار جامعه خواند و از مردم درخواست کرد تا با ادارات حفاظت محیط زیست همکاری نزدیکی داشته باشند.
منطقه حفاظت شده «رییسی» با وسعت نزدیک به ۵۰ هزار هکتار، در دشت نیشابور و شرق جاده نیشابور -کاشمر واقع شده است.
این محدوده، منطقهای کویری با ترکیبی از دشت، تپه ماهور و مسیل های پراکنده است که کال شور نیشابور به سبزوار، از شمال آن میگذرد و این عامل بر تنوع زیستی منطقه افزوده است.
پوشش گیاهی منطقه دارای تنوع زیاد بوده و در آن گیاهانی چون ورک، درمنه، گل گندم، پیچک و کما مشاهده می شود.
قسمت هایی از منطقه را جنگل های تاغ پوشانده و حیات وحش منطقه نیز شامل آهو، گرگ، روباه، کفتار، گربه وحشی، خرگوش، تشی (بزون غوره)، انواع خزندگان، نظیر انواع مارها، مارمولک، لاک پشت و انواع پرندگان بومی از قبیل شاهین، بالابان، عقاب، قرقی، شابوف، کبک، تیهو، باقرقره و هوبره است.
نظر شما