به گزارش ایرنا؛ «سیدجلالالدین محمدیان» متولد ۱۳۳۷ در کرمانشاه است و از عنفوان جوانی به تشویق استاد «سید امیرالله کاتهکبودی» با گروه تنبورنوازان به همکاری پرداخت.
او در سال ۱۳۵۱ فعالیت رسمی و هنری خود را در مرکز فرهنگ و هنر کرمانشاه شروع کرد و در سال ۱۳۵۵ به تهران رفت و برای این که بهتر بتواند گوشهها و ردیفهای موسیقی اصیل ایران را فرا گیرد به عنوان شاگرد نزد استاد محمدرضا شجریان پذیرفته شد و در نهایت در مکتب صبا افتخار شاگردی وی نصیبش شد.
تصنیف «مردان خدا» شناخته شده ترین اثر سیدجلالالدین محمدیان است.
تصنیف مردان خدا اثر سیدجلال الدین محمدیان
«محمدطیب صحرایی» استاندار کرمانشاه روز گذشته (دوشنبه ۲۸ آبان) به پاس بیش از پنج دهه خدمت و تلاش استاد سیدجلال الدین محمدیان هنرمند، خواننده و فرهیخته کرمانشاهی و تولید صدها اثر فاخر و ماندگار دینی، ملی و کُردی، با اهدای لوح سپاس تقدیر کرد.
در بخشی از لوح سپاس استاندار کرمانشاه آمده است: خاطره آثار بدیع، جذاب و فاخر شما از جمله در «مردان خدا» و «هوای وطن» و دهها اثر سنتی و مذهبی که بخشی از آنها با زبان شیرین کُردی دلربایی کردهاند، تا همیشه در خاطره مردم و شنوندگان خواهد ماند و همواره تازه و جذاب هستند.
لازم به ذکر است که مراسم بزرگداشت «سیدجلالالدین محمدیان» خواننده پیشکسوت ۲۵ تیر ۱۴۰۲ با حضور جمعی از اهالی هنر در تالار رودکی برگزار شد و این خواننده پیشکسوت کرمانشاهی در این مراسم نشان درجه یک هنری گرفت.
محمد رشیدی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در مراسم اعطای نشان درجه یک هنری به استاد محمدیان گفت: استاد محمدیان در «فیضآباد» که یک محله قدیم و اصیل در کرمانشاه است، متولد شدند. بیشک مسلک مردم این محله بر وی تاثیر زیادی داشته است. او سال ۱۳۶۶ با تصنیف «مردان خدا» مشهور شدند؛ هرچند که پیش از این هم کار میکردند. استاد محمدیان هم به شعر پارسی و هم به موسیقی آیینی و هم موسیقی مقامی خدمت کرد و بنده به عنوان یک کرمانشاهی افتخار میکنم که همشهری ایشان هستم. او تغییرناپذیر است و این ویژگی مهمی است.
استاد جلالالدین محمدیان هم در این مراسم گفت: هنر یعنی کمال؛ و این در حالی است که کمال و تواضع هنرمند باید بیشتر از دیگران باشد. امروز قدم روی چشم من گذاشتید، به این مراسم آمدید و به من توان صحبت کردن و خواندن دادید. من مدتی از هنر کنار کشیدم تا دچار خوی بد نشوم. تواضع در هنر مهم است.
او با اشاره به قطعه «مردان خدا» توضیح داد: دوست داشتم این آهنگ در دل مردم بنشیند. این قطعه را در سالهای جنگ تحمیلی اجرا کردم و آن زمان از مردان خدا خواندم؛ به هر حال هنر میتواند راهگشا باشد. او سپس به همراه تنبورنوازان «مهتاب» دو قطعه را برای حاضران اجرا کرد.
حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی نیز اظهار کرد: من با اشتیاق فراوان و البته بر حسب وظیفه به این مراسم آمدم تا عرض ارادتی به این هنرمند بزرگ داشته باشم. ارادت من به استاد جلالالدین محمدیان به سالها پیش برمیگردد؛ وقتی که خیلی جوان بودم و در عین حال او یک کاملمرد و هنرمند شاخص بود. یادم است در یک شبی در شهر قم در منزل یکی از دوستان ساز و آوازی اجرا کردیم و ایشان محبت کردند و ایشان من را با کتاب ردیف محمود کریمی آشنا کردند؛ آن زمان منابعی برای ردیف و آواز نبود اما آقای محمدیان کاست و کتابی که ضمیمه آن بود و دکتر مسعودیه هم آن را آوانویسی کرده بودند را به من دادند. آن روز متوجه شدم که این مرد چقدر باصفا است و چه منش بزرگی دارد.
آهنگ شیرین شیرین اثر سیدجلال الدین محمدیان
وی تاکید کرد: سیدجلالالدین محمدیان قدرش آن طور که باید دانسته نشده است. ما آوازخوانها شرایطی در حرفه خود داریم؛ مثلا خواننده باید صدایش حجم و وسعت خاصی داشته و یا خودش پیوندی با شعر و موسیقی داشته باشد. سیدجلال محمدیان صدای وسیع یا به اصطلاح چپکوک دارد که از نتهای پایین تا بالا را میخواند. او تحریر زیبا و حجم صدای مناسب دارد و از محضر اساتیدی چون استاد شجریان تا استاد علیاصغر بهاری آموخته است. او موسیقی اقلیمی خود که غرب کشور هست را آموخته است. جلالالدین محمدیان سالهای سال با موسیقی زندگی کرده و مضاف بر موسیقی بر روی مساله تعزیه هم کار کرده است. او تمام مشخصات یک خواننده کامل را در خود جمع کرده است.
این خواننده پیشکسوت همچنین گفت: شاید استاد محمدیان بیشتر برای قطعه ماندگار «مردان خدا» برجسته شده باشد اما قطعات مطرح دیگری هم در کارنامه کاری خود دارد که درخور توجه است.
نظر شما