۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۰۵
کد خبر: 85663964
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گنجینه باستانی پشتکوه ایلام در آستانه ثبت جهانی

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۰۵
کد خبر: 85663964
گنجینه باستانی پشتکوه ایلام در آستانه ثبت جهانی

ایلام - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام گفت: منطقه پشتکوه ایلام با تاریخچه‌ای طولانی و تمدنی کهن، یک قدم به ثبت جهانی نزدیک‌تر شده است. 

«فرزاد شریفی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از ارسال پرونده ثبت موقت منظر فرهنگی پیش از تاریخ پشتکوه به اداره‌کل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به‌عنوان نامزد ثبت در فهرست موقت جهانی خبر داد.

وی، بیان کرد: این منطقه با توجه به ویژگی‌های خاص طبیعی و جغرافیایی و موقعیت‌های ارتباطی در میان سه حوزه فرهنگی و تمدنی زاگرس، خوزستان و بین‌النهرین، یکی از منحصر به فردترین کانون‌های فرهنگی و زیستی بشر در دوران پیش از تاریخ، به‌ویژه از آغاز دوران روستانشینی تا دوره شهرنشینی بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام با تأکید بر اهمیت ثبت منطقه در فهرست جهانی، افزود: تحقیقات باستان‌شناسی نشان داده که در منطقه پشتکوه برای نخستین بار در تاریخ فرهنگی بشر، فعالیت‌های گسترده اقتصادی، مبادلاتی، آیینی و سکونتی با استفاده از ابزار سنگی روی داده است.

شریفی یادآور شد: فرآیند ثبت یک اثر در فهرست آثار جهانی مستلزم مطالعات در بخش‌های مختلف باستان‌شناسی، مردم‌شناسی، تاریخی و چند نقطه‌ای است که در سالهای گذشته و اخیراً نیز این مهم توسط اداره کل میراث فرهنگی استان ایلام انجام شده است.

شریفی ابراز کرد: امید است با ثبت موقت این اثر در فهرست یونسکو، گام بعدی در تحقق ثبت جهانی منظر فرهنگی پشتکوه عملیاتی شود.

گنجینه باستانی پشتکوه ایلام در آستانه ثبت جهانی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام خاطرنشان کرد: این رویداد می‌تواند نقش بسزایی در معرفی هرچه بیشتر این گنجینه ارزشمند به جهانیان و همچنین توسعه گردشگری پایدار در استان ایلام داشته باشد.

به گزارش ایرنا، پُشْتْکوه، منطقه‌ای تاریخی در باختر ایران بوده است امروزه به طور تقریبی با استان ایلام مطابقت دارد.

این منطقه به این دلیل به عنوان پُشْتْکوه ناگذاری شده است که در پُشت باختر( رشته کوه کبیرکوه) قرار دارد.

این منطقه از شمال غرب به سرزمین کلهرها (از ایل‌های کُرد کرمانشاهان)، از شمال شرق و جنوب شرق به رودخانه سیمره و کرخه، و از جنوب و جنوب غرب به جلگه بین‌النهرین محدود است.

منطقه پُشْتْکوه ایلام به خاطر تاریخ غنی و آثار باستانی‌اش شناخته شده است، ایلام، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مناطق سکونت بشر، دارای میراث فرهنگی و تاریخی مهمی است که شامل آثار دوران باستان و تمدن‌های مختلف می‌شود.

پُشْتْکوه به ویژه به خاطر وجود تپه‌ها و محوطه‌های باستانی، به عنوان یک مرکز مهم archaeological(باستان شناختی) شناخته می‌شود.

این منطقه همچنین به خاطر طبیعت زیبا و کوهستانی‌اش، مقصدی جذاب برای گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و باستان‌شناسی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha