به گزارش ایرنا، تعمیق همکاری های تجاری با کشورهای همسایه و دوست از راهبردهای دیپلماسی اقتصادی دولت است و خراسانشمالی نیز سعی دارد جای خود را در این پازل اقتصادی پیدا کند.
این استان یک میلیون نفری با ۴۵۰ واحد تولیدی بزرگ و کوچک از زمان مشخص شدن راهبردهای دیپلماسی اقتصادی دولت چهاردهم در پی تسهیل مراودات تجاری با آسیای میانه است و گام های امیدبخشی نیز در این مدت برای رونق تجارت با ترکمنستان و تاجیکستان برداشته است.
با هم افزایی مسوولان اجرایی، نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی هم بازگشایی گذرگاه مرزی پرسه سو در سطح ملی در حال پیگیری است و هم تاکنون هیات های تجاری تاجیسکتان از ظرفیت های اقتصادی این استان برای افزایش مبادلات تجاری بازدید داشته اند.
بازگشایی گذرگاه مرزی پرسه سو محور گفت و گو های رییس جمهور در سفر اخیر به ترکمنستان قرار گرفت و تجار تاجیک نیز در سفرهای خود آمادگی خود را برای گسترش تجارت با خراسان شمالی اعلام کردند اما سودای تجاری این استان تنها به آسیای میانه محدود نشده است به گونه ای که این روزها چشم اندازی برای دستیابی به بازار آفریقا نیز برای خود تعریف می کند.
این روزها مسوولان اتاق بازرگانی خراسان شمالی سعی دارند از کانال اتاق مشترک ایران و آفریقا از مزایای این بازار جدید و پرسود بهره مند شوند.
استانی که ظرفیت هایی قابل توجه ای در حوزه های محصولات پتروشیمی، محصولات فولادی، مصالح ساختمانی و بنگاه های کوچک تولیدی دارد و می تواند با شناسایی بازار طرفین موجب گسترش تبادلات تجاری بین ۲ کشور شود.
تدبیر دولت برای دسترسی به بازار آسیای میانه
استان خراسانشمالی با داشتن ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان همچنان از داشتن گذرگاه مرزی محروم است؛ امری که اگر محقق شود تا حد زیادی مسیر توسعه در نقاط مرزی این استان یک میلیون نفری شمالشرق کشور را هموار میکند.
ظرفیت بالقوه ای که دولت سعی دارد آن را بالفعل کند زیرا که با این اقدام سالانه بسیاری از کالاهای خراسان شمالی نه تنها به ترکمنستان بلکه به دیگر کشورهای آسیای میانه نیز صادر خواهد شد و سکوی پرش برای توسعه اقتصادی استانی خواهد بود که با حدود یک میلیون نفر جمعیت، ظرفیتهای فراوان اقتصادی، گردشگری، سلامت و صنعتی دارد.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد پایانه مرزی پرسهسو در دستور کار مذاکرات رییس جمهور در سفر به ترکمنستان قرار گرفت.
محمدمهدی شهریاری می افزاید: بازگشایی گذرگاه مرزی پرسهسو در سال های اخیر برای خراسان شمالی به خصوص مرزنشینان جرگلان نتیجه ملموسی
ایجاد پایانه مرزی پرسهسو در دستور کار مذاکرات رییس جمهور در سفر به ترکمنستان قرار گرفت
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه می دهد: از ابتدای آغاز به کار مجلس دوازدهم پیگیریهای گستردهای از وزارت امور خارجه و دفتر ریاست جمهوری با هدف بازگشایی پایانه مرزی پرسهسو را انجام گرفته است.
شهریاری با اشاره به سفر رییس جمهور به کشور ترکمنستان می گوید: براساس هماهنگیها با معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه مقرر بازگشایی گذرگاه مرزی پرسهسو در دستور مذاکرات رییس جمهور قرار گرفت.
وی تصریح می کند: براساس اعلام رییس جمهور در این سفر تفاهماتی در بخش بازارچه های مرزی حاصل شد و قرار است در ماه های آینده در کار گروه مشترک اقتصادی این موضوعات بررسی و نهایی شود.
لبخند رضایت تاجیکها برای مراودات تجاری
هیات ۱۵ نفره از تجار و فعالان اقتصادی کشور تاجیکستان نیمه اول آبان ماه امسال با هدف گسترش مراودات تجاری با خراسان شمالی به این خطه سفر کردند.
هیات تاجیک در سفر ۲ روزه با هدف بررسی ظرفیتها و توانمندیهای بنگاههای تولیدی، اقتصادی و همچنین ارتقای سطح همکاریها و مناسبات تجاری و اقتصادی در بجنورد حضور یافتند.
این هیات متشکل از کارآفرینان و فعالان اقتصادی در زمینههای صنعت ساختمان، خدمات فنی و مهندسی، صنایع غذایی و دارویی بود و در سفر به این استان زمینههای همکاری و سرمایهگذاری خراسان شمالی را بررسی کرده و از شهرک صنعتی بیدک، نمایشگاه صنایع خلاق و تعدادی از واحدهای تولیدی استان بازدید کردند.
معاون مالی اتاق بازرگانی و صنعت شهر دوشنبه در سفر به خراسان شمالی گفت: پایتخت تاجیکستان دارای ظرفیتهای اقتصادی و گردشگری زیادی است و مسوولان این شهر بر انجام سرمایهگذاری مشترک و متقابل با تجار ایرانی تاکید دارند.
موسی فضل الدین اظهار کرد: خوشبختانه وجود اشتراکات فرهنگی و زبان مشترک سبب شده تا زمینه ها برای توسعه مراودات تجاری و اقتصادی میان تاجیکستان و ایران افزایش یابد، در این زمینه تجار ما نیز راغب هستند از این فرصت ها بهره ببرند.
وی افزود: کشور تاجیکستان معادن غنی و مناسب دارد که تجار خراسان شمالی می توانند برای واردات آن اقدام کرده و نیاز این استان را به مواد اولیه برطرف کنند.
ظرفیتهای خوبی برای افزایش مراودات اقتصادی خراسان شمالی و تاجیکستان وجود دارد
معاون مالی اتاق بازرگانی و صنعت دوشنبه خاطرنشان کرد: این کشور همچنین تولیدکننده پنبه است و می تواند تامین کننده نیاز خراسان شمالی به این محصول کشاورزی باشد.
وی با اشاره به بازدید این هیات تجاری از کارخانه های خراسان شمالی گفت: کشور تاجیکستان نیازمند محصولات مختلف صنعتی از جمله صنعت ساختمان است که در این زمینه ظرفیت های خوبی در استان خراسان شمالی برای تولید وجود دارد.
فضل الدین ادامه داد: هیات تجاری تاجیک از توسعه روابط اقتصادی با استان خراسان شمالی استقبال کرده و خوشبختانه ظرفیتهای خوبی برای افزایش مراودات اقتصادی وجود دارد.
چشم انداز تجاری در سرزمین الماس ها
گرچه در سال های اخیر هیات های تجاری خراسان شمالی به برخی کشورهای همسو همچون روسیه اعزام و تفاهم نامه هایی منعقد شده است اما این این روزها این استان یک میلیون نفری چشم انداز اقتصادی خود را در کشورهای آفریقایی نیز دنبال می کند.
خراسان شمالی توانمندی های خوبی نیز در تولید آلومینیوم، آلفا آلومینیوم، منیزیم، محصولات پتروشیمی و فولادی دارد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در این باره گفت: سالانه ۲۲ تن نگین زعفران، انواع انگور، پسته، هلو، خشکبار و گیلاس در استان تولید می شود که بخشی از این محصولات به کشورهای مختلف صادر می شود.
عباس کاظمی افزود: همچنین این استان بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و سنگین دارد و یکی از قطب های دامپروری کشور است.
وی تصریح کرد: ظرفیت های خراسان شمالی محدود به کشاورزی نیست بلکه توانمندی های صنعتی خوبی نیز در حوزه های تولید آلومینیوم، آلفا آلومینیوم، منیزیم، محصولات پتروشیمی و فولادی دارد.
کاظمی خاطرنشان کرد: اکنون تلاش می کنیم تا بسترهای لازم را برای مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را فراهم کنیم چرا که ظرفیت وجود دارد.
امضای تفاهمنامه با اتاق مشترک ایران و آفریقا
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی از امضای تفاهم نامه همکاری در راستای توسعه صادرات با اتاق مشترک ایران و آفریقا خبر می دهد.
کاظمی افزود: براساس این تفاهم نامه اتاق مشترک ایران و آفریقا، اعضای اتاق استان را در جریان درخواست ها، مناقصه ها، هیات های تجاری اعزامی و همایش های مربوطه به قاره آفریقا خواهند گذاشت.
اعضای اتاق خراسان شمالی از این پس در جریان مناقصه ها، هیات های تجاری اعزامی و همایش های مربوطه به قاره آفریقا قرار خواهد گرفت
وی ادامه داد: طرفین موافقت کردند نسبت به برگزاری دوره های آموزشی مشترک، سمینارها، رویدادهای مشترک و جلسات B۲B، خدمات مشاوره در حوزه کسب و کار و استفاده از امکانات و تجهیزات طرفین با یکدیگر همکاری کنند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: به منظور حداکثرسازی اثربخشی در حضور کسب و کارهای ایرانی در مراوده تجاری با آفریقا و در راستای سیاست کلان راهبردی اتاق آفریقا در جهت اولویت گذاری کشورهای آفریقایی برای هر استان مقرر شد طرفین به صورت مشارکتی نسبت به تامین بودجه برای شناسایی شاخص های موثر بر موفقیت استان در هر کشور و رتبه بندی کشورها براساس این شاخص ها به عنوان یک طرح مشترک در کلینیک بازاریابی بین المللی اتاق آفریقا اقدام کنند.
وی ادامه داد: همچنین طرفین موافقت کردند ظرف ۲ هفته آینده نسبت به معرفی نمایندگان خود جهت زمانبندی اجرایی موارد فوق، ذکر و اقدام کنند.
کاظمی تاکید کرد: هدف از انعقاد این تفاهم نامه ایجاد میز نمایندگی اتاق مشترک ایران و آفریقا، ارتباط و تعامل در توسعه همکاری های مشترک بازرگانی، علمی و پژوهشی، آموزشی، ترویجی، فرهنگی و خدمات مشاوره ای با استفاده از امکانات و ظرفیت های طرفین در جهت ایجاد توسعه و بهبود محیط کسب و کار است.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی دارای حدود ۴۵۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر است.
نظر شما