مدیرعامل: نوسازی عوامل تولید ماشین‌سازی اراک امسال آغاز می‌شود

اراک - ایرنا - مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک گفت: عملیات بازسازی و نوسازی تجهیزات و عوامل تولید این واحد تولیدی مادرتخصصی و دانش بنیان امسال آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا، رضا سرائی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران خبرگزاری‌ها و نشریات ملی و استان مرکزی، افزود: مطالعات طرح نوسازی و بازسازی تجهیزات شرکت ماشین‌سازی اراک از ۲ پیش آغاز و مراحل کارشناسی نیز انجام شده است.

وی ادامه داد: هزینه مرحله نخست این طرح ۱۵ هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود که در صورت تامین این اعتبار از محل منابع شرکت و یا حمایت‌های دولتی طرح نوسازی آغاز می‌شود.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک بیان کرد: از سال ۱۳۹۸ تا کنون بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد ریال قرارداد در بخش‌های مختلف ساخت تجهیزات، ماشین و مونتاژ، پل و سازهای فلزی و دیگ بخار و متالوژی در این شرکت منعقد شده که حدود ۹۰ هزار میلیارد ریال از قراردادها تحویل و بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد ریال آن همچنان در شرکت فعال هستند.

سرائی بیان کرد: طرح افزایش ظرفیت نفت تا ۱۱۰ هزار بشکه در میدان نفتی بی بی حکیمه جنوب یکی مهمترین طرح‌های ماشین‌سازی اراک است که تجهیز و رفع نواقص واحدهای نمک‌زدایی و بهره‌برداری بی بی حکیمه یک و ۲ و احداث پیش‌گرمکن، برج هیدروژن سولفوره زدا و تجهیزات جانبی مربوطه در واحد نرگسی این طرح بر عهده ماشین‌سازی است که این طرح اکنون ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی اضافه کرد: ساخت ۲۴ تجهیز فرآیند متانول در پتروشیمی دنا و سیراف که با ساخت و نصب این تجهیزات ایران به پنج کشور سازنده تجهیزات متانول تبدیل شد، ساخت سه برج به وزن ۲ هزار و ۷۰۰ تن و ارتفاع ۱۳۵ متر به عنوان بلندترین برج خاورمیانه در شرکت پتروشیمی پتروکیمیا و ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی و ملحقات و بالابر در خواف از مهمترین پروژه‌های شرکت ماشین‌سازی اراک در نقاط مختلف کشور است.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک ساخت پروژه مخازن کروی پتروشیمی هرمز، ساخت و نصب هشت دستگاه مخزن کروی به قطر ۱۵، ۲۱ و ۲۵ متر و وزن ۳۶۵، یک‌هزار و ۷۰ و یک‌هزار و ۳۵۰ تن در مجتمع پتروشیمی مهر پتروکیمیا، ساخت و نصب ۶ مخزن کروی در پتروشیمی هیربا پلیمر سهند و طراحی، خرید، متریال، ساخت، اجرا و راه‌اندازی یک دستگاه مخزن کروی ذخیره‌ساز در مجتمع پتروشیمی بندر امام را از دیگر قراردادهای اجرا شده با در فرآیند اجرای این واحد تولیدی عنوان کرد.

سرائی ساخت پل بزرگ زیرقوسی سد گلورد را از مهمترین طرح‌های شرکت ماشین‌سازی اراک عنوان کرد و گفت: پیشرفت فیزیکی این طرح بیش از ۹۳ درصد است و تنها چند متر تا تکمیل عرشه ۲۸۱ متری این پل باقی مانده است و با نصب آخرین قطعه، این پروژه عظیم به پایان خواهد رسید.

وی اضافه کرد: پل گلورد، پس از پل «کارون ۴»، به عنوان دومین پل بزرگ فلزی زیرقوسی کشور شناخته می‌شود و با طول ۳۰۰ متر و عرض ۱۲ متر، نه تنها به عنوان طویل‌ترین پل شمار کشور محسوب می‌شود، بلکه در زمره پنج پل طویل و مرتفع کشور نیز قرار دارد. این پل با هدف تسهیل دسترسی روستاهای بالادست سد گلورد طراحی شده و با بهره‌برداری از آن، آبگیری کامل این سد آغاز خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک بیان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز این پروژه، انجام تمامی مراحل از طراحی تا ساخت و اجرا توسط متخصصان و مهندسان مجرب ماشین‌سازی اراک است. این امر نشان‌دهنده توانمندی و دانش فنی بالای این شرکت در عرصه ساخت و سازهای عمرانی و زیرساختی کشور است.

سرائی افزود: ماشین‌سازی اراک با این پروژه، بار دیگر توانایی‌های خود را در ساخت سازه‌های پیچیده و بزرگ به نمایش گذاشته و گامی دیگر در راستای توسعه زیرساخت‌های کشور برداشته است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۲ هزار و ۱۰۰ نیروی انسانی در شرکت ماشین‌سازی اراک اشتغال دارند بیان کرد: شمار زیادی از این کارگران در طرح‌های پل‌سازی و یا نصب و راه‌اندازی و تجهیزات ساخته شده شرکت در خارج از استان از جمله خوزستان، ماهشهر، عسلویه، بندر امام، مازندران، گیلان و اصفهان مشغول به کار هستند.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک گفت: ۱۱۲ نفر از کارکنان این واحد تولیدی در یکسال گذشته از خدمت بازنشسته شدند که ۸۰ درصد از سنوات ۴۴۰ میلیارد ریالی آنها پرداخت و مابقی نیز تا پایان سال پرداخت می‌شود.

سرائی در ادامه سخنان خود از کمبود نیروی کار متخصص برای آینده صنعت کشور و استان مرکزی اظهار نگرانی کرد و گفت: وزارت آموزش و پرورش باید نسبت به راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت برای تربیت نیروی کار ماهر به صورت جدی برنامه‌ریزی کند.

۴۵ درصد شاغلان استان مرکزی در صنعت فعالیت دارند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۴۵ درصد شاغلان این استان در بخش صنعت فعالیت دارند که این مهم بیانگر این است که اگر حال صنعت استان خوب باشد، فضای اجتماعی استان هم مطلوب و رضایت‌بخش است.

جمشید امیدی افزود: از سال ۱۳۹۹ تا کنون نرخ بیکاری در استان نزولی و رشد اقتصادی روند صعودی داشته است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ بیش از ۵۱ هزار شغل از دست رفت که دلیل اصلی آن شیوع بیماری کرونا بود اما در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۷ هزار و ۲۰۰ نفر به شاغلان استان اضافه شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی بیان کرد: تعهد ثبت اشتغال استان در سال جاری ۱۱ هزار و ۶۲۴ مورد بوده که تا کنون ۶۸ درصد آن محقق شده است.

خبرنگاران ضمن شرکت در نشست خبری مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک، از خطوط تولید این واحد مادر تخصصی نیز بازدید کردند.

شرکت دانش‌بنیان و مادر تخصصی ماشین‌سازی اراک به منظور برآورده کردن نیازهای صنعتی و احداث واحدهای صنعتی و تولید انواع تجهیزات صنعتی در سال ۲۳۴۶ در زمینی به مساحت ۱۳۴ هکتار در اراک تاسیس و در سال ۱۳۵۰ به عنوان اولین صنعت سنگین کشور به بهره‌برداری رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha