خسرو درویشی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: باوجود گذشت ۲ ماه از فصل پائیز تاکنون فقط یک بارندگی در استان بوشهر رخ داده و همه مناطق استان را نیز دربر نگرفت.
وی یادآور شد: عدم آبگیری تالاب های استان بوشهر بر حجم و مدت ماندگاری پرندگان مهاجر در استان بوشهر تاثیر منفی گذاشته است.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تصریح کرد: هم اینک اکثر مناطق و آبگیرهای زمستان گذران پرندگان مهاجر در این استان خشک است.
درویشی ادامه داد: سالانه۱۲۰ گونه پرنده مهاجر وارد استان بوشهر می شود و بدلیل شرایط جوی مناسب زمستان را در مناطق تالابی ، آبگیرها و سواحل این استان سپری می کنند.
وی گفت: سواحل، تالاب حله، مناطق حفاظت شده مند، پارک ملی دریایی نایبند، دیر- نخیلو، خارگو و پناهگاه حیات وحش خارگ در استان بوشهر مقصد فصلی مرغان مهاجری است که پائیز و زمستان را در این مناطق میگذرند.
درویشی اضافه کرد: سرشماری پرندگان مهاجر به بصورت همزمان در سطح جهان آغاز می شود که در ایران این مهم نیمه دوم دیماه و نیمه اول بهمن ماه که پیک حضور پرندگان به استان بوشهر است انجام می شود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: پروندگان مهاجر آبانماه وارد مناطق و تالاب های این استان می شوند و تا فروردین ماه ماندگار هستند.
وی خطاب به مردم استان و مسافران گفت: باتوجه به اینکه غدا دهی دستی درچرخه طبیعی پرندگان مهاجر خلل ایجاد می کند از این اقدام پرهیز کنند.
درویشی یادآور شد: این پرندگان در مقطعی کوتاه مهمان طبیعت استان بوشهر هستند و اگر سیستم زیستی آنها دستخوش تغییر شود سلامتی آنها را برای ادامه مسیر با مشکل روبرو می کند.
وی گفت: استان بوشهر با ۹۳۷ کیلومتر ساحل و مرز دریایی باخلیج فارس، جزایر و تالابها و آبگیرها هر سال بیش از ۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستانگذر را میزبانی میکند.
درویشی ادامه داد: فلامینگو، پلیکان، بابلان، غاز، سلیم خرچنگ خوار، اردکها، لک لک، باکلان، کاکایی، حواصیل، درنا و آبچلیک از میهمانانی هستند که به هوای اقلیم معتدل زمستانهای بوشهر به این استان میآیند.
نظر شما