تلاش‌های امیدوارکننده برای کاهش آلودگی بصری شهر ملارد+ فیلم

ملارد - ایرنا - در فصل پائیز که معمولا موضوع آلودگی هوا بر سر زبان هااست، مدیریت شهری ملارد به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان با کاستن از آلودگی‌های بصری شهر نیز می‌اندیشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهر ملارد که متشکل از سه منطقه ملارد قدیم، سرآسیاب و مارلیک است برای رسیدن به یک شهر ایده آل و مطابق با اصول و قواعد شهرنشینی مدرن راه درازی داشته و از توسعه و رشد ناهمگونی در ابعاد مختلف شهری رنج می برد.

بخشی از این ناهمگونی و ناهنجاری ها را همانند بسیاری از شهرهای اطراف پایتخت می توان در بافت فرسوده، مهاجرت پذیری، ساخت و سازهای غیر اصولی، معابر و خیابان های غیراستاندارد و همجواری ناگزیر واحدهای مسکونی و تجاری مشاهده کرد.

این موارد، مشکلات ناخواسته ای مثل ترافیک، تعارض فرهنگ ها، آلودگی های صوتی و بصری و از همه مهم تر اعمال سلیقه شخصی شهروندان در رفتارها و تصمیمات خود به واسطه عدم آگاهی از قوانین نوشته و یا نانوشته فرهنگ شهرنشینی را به همراه دارد.

تلاش مجموعه مدیریت شهری در ملارد برای کاستن از این معضلات و فراهم نمودن شرایط برای شهروندان همواره در دستور کار قرار داشته و در دوره جدید نیز با اهتمام شهردار و معاونت های زیرمجموعه با قوت و انسجام در حال پیگیری و اقدام است.

البته باید اذعان داشت یکی از اصلی ترین دلیل برای این وضعیت را می توان به عدم ثبات مدیریت شهری در شهر ملارد ربط داد چرا که تاکنون این شهر در عمر حدود ۳۵ ساله اش حدود ۲۰ شهردار به خود دیده است.

در تعریف آلودگی بصری آمده، هر چیزی که به چشم انسان‌‏ها نازیبا بیاید و این نازیبایی را تشدید کند، آلودگی بصری نامیده می‌‏شود یا به‌عبارت‌ دیگر تنوع ناهمگون و ناهماهنگ رنگ و جنس در فضا و سیمای شهری را آلودگی بصری می‌‏نامند.

به گفته کارشناسان از مصادیق این آلودگی بصری می توان به ساختمان های مسکونی و واحدهای تجاری نامتوازن، دیوارهای پر از نوشته و تصویر، مبلمان شهری بی تناسب، سطل های زباله فرسوده و متعفن، سد معبر، تابلوهای تبلیغاتی، تنوع آزاردهنده در نمای ساختمانها، توقف دلخواهی رانندگان و جولان شبانه روزی دست فروشان دوره گرد و متکدیان سمج اشاره کرد.

تلاش‌های امیدوارکننده برای کاهش آلودگی بصری شهر ملارد+ فیلم

وجود برخی واحدهای تجاری مانند صنف آهن فروشان، نمایشگاههای اتومبیل، صافکاری ها، کارگاههای کوچک تولیدی مواد شیمیایی و آسیب رسان به محیط زیست هم مزید بر علت در آلودگی بصری و ایجاد مزاحمت برای شهروندان ملاردی است.

بی شک این معضلات و آلودگی ها تأثیرات منفی بر سلامت جسمی و روحی شهروندان و اثرات سو در رفتار آنان با دیگران خواهد شد.

جامعه شناسان معتقدند آلودگی بصری به خاطر اینکه بطور غیرمستقیم و ناخودآگاه به آرامش و آسایش شهروندان لطمه میزند تبعاتی مانند عصبانیت، پریشانی ذهنی، فشار روحی و ناراحتی های خفته درونی برای آنان به همراه خواهد داشت.

برخورد قانونی با تبلیغات غیرمجاز و جمع آوری دست فروشان عصرگاهی

بر اساس این گزارش در جدیدترین اقدام برای کاهش آلودگی بصری در شهر ملارد ، محمد بهمنی شهردار این شهر به برخورد قانونی با تبلیغات غیرمجاز در سطح شهر و جمع آوری دست فروشان عصرگاهی در خیابان امام سرآسیاب اشاره کرده و گفت: به دستور دادستان شهرستان ملارد در راستای جلوگیری از نازیبایی ها سطح شهر شماره تماس‌های تبلیغات محیطی محصولات و خدمات غیر مجاز در سطح شهر مسدود و طبق قانون با متخلفان برخورد می شود.

بهمنی خاطر نشان کرد: به استناد بند ۲۷ ذیل ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، برداشتن و محو کردن آگهی ها از محل های غیرمجاز و هرگونه اقداماتی که در حفظ نظافت و زیبایی شهر مؤثر باشند باید توسط شهرداری انجام گیرد.

پیش از این نیز رئیس سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری شهرداری ملارد از جمع آوری تابلوهای تبلیغاتی مزاحم با هدف پاکسازی فضای شهری و جلب رضایتمندی شهروندان با حکم دادستان خبر داده و گفته بود با توجه به اخطارهای مکرر ماموران شهرداری، متاسفانه برخی از کسبه و صاحبان واحدی های صنفی بدون مجوز شهرداری اقدام به نصب بنر، تابلوی تبلیغاتی و تجاوز به حریم پیاده رو می کنند که این اقدام علاوه بر اخلال در عبور و مرور و خدشه به منظر زیبایی شهر، موجب تضییع حقوق دیگران می‌شوند.

تلاش‌های امیدوارکننده برای کاهش آلودگی بصری شهر ملارد+ فیلم

به گفته مهدی عسگریان امسال در کنار توسعه فضای سبز و کاشت گل و گیاه، بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع رنگ آمیزی دیوار و جداول و ۲۰ هزار طرح‌ و نقاشی‌هایی با مضمون فرهنگ ایرانی اسلامی به علاوه مناظر چشم نواز بر روی دیوارها در برخی معابر و خیابان های پر تردد شهر به نمایش گذاشته شده است.

گفتنی است آنچه که می تواند به این روند کمک کند تداوم این فعالیت ها و جدیت و سلامت ماموران در اجرای وظایف محوله است؛ چرا که جمع آوری تابلوهای مزاحم هفته پیش در ورودی شهرک جعفریه انجام شد ولی پس از سه روز وضع به همان شکل سابق برگشت و باریک شدن معبر و ترافیک ناشی از چیدن این تابلوها در خیابان ، دوباره گریبان گیر رانندگان عبوری است.

شهرستان ملارد در غرب استان واقع و شهر ملارد مرکز و پرجمعیت ترین شهر این شهرستان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha