به گزارش ایرنا، نایب رییس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی صنایع و معادن و گردشگری خراسان رضوی روز سه شنبه در نشست بررسی این بسته پیشنهادی گفت: برنامه پیشنهادی برای محقق کردن جهش تولید با مشارکت مردم و همکاری دستگاههای دولتی در حوزه گردشگری استان، با رویکرد افزایش جذب زائران داخلی و بینالمللی و گردشگران ورودی تهیه شده و تکالیف و نقشهای فعالان اقتصادی و ادارات در آن مشخص و تعیین شده است.
ناصر غفران افزود: در این بسته پیشنهادی، تکالیفی برای استانداری، اتاق بازرگانی، نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل راه و شهرسازی، صداوسیما، نیروی انتظامی، اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه حجم زیادی از بودجه کشور صرف ساخت اقامتگاههای دولتی (زائرسرای ارگانی) میشود، بیان کرد: در بسته پیشنهادی مزبور از سازمان مدیریت و برنامهریزی درخواست شده از اختصاص بودجه به این حوزه جلوگیری و از ظرفیت اقامتگاههای استان برای اسکان مهمانها استفاده کنند، این موضوع سبب کاهش هزینهها خواهد شد.
نایب رییس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی صنایع و معادن و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: معرفی بسته های گردشگری سلامت و در اختیار قرار دادن اطلاعات مرتبط با گردشگری سلامت به شرکتهای گردشگری از تکالیف تعیین شده برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این بسته است، ارائه بستههای تشویقی به فعالان اقتصادی استان با جذب گردشگر ورودی نیز از تکالیف تعیین شده برای اداره کل امور مالیاتی استان است.
غفران تاکید کرد: اتاق بازرگانی مشهد تسهیل گر فعالیتهای فعالان گردشگری بوده و چالشهای آنان را پس از بررسی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مطرح خواهد کرد.
دبیر کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز هفت چالش حوزه گردشگری استان در این بسته را شامل ضعف زیرساختهای گردشگری، مشکلات بازاریابی و تبلیغات، موانع قانونی و اداری، مشکلات زیست محیطی و پسماند، نوسانات اقتصادی، کمبود نیروی انسانی متخصص و عدم استفاده بهینه از ظرفیتهای طبیعی و فرهنگی استان دانست.
امید خدادادی اظهار کرد: در این برنامه هفت راهکار برای حل چالش های مزبور شامل توسعه زیرساختهای گردشگری با حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی، تدوین برنامه بازاریابی جامع با تمرکز بر بازارهای هدف بینالمللی، تسهیل فرآیندهای اداری و رفع موانع قانونی برای جذب سرمایهگذاران و گردشگران، ایجاد برنامههای آموزشی و توانمندسازی نیروی انسانی در حوزه گردشگری مطرح شده است.
وی دیگر راهکارهای توسعه گردشگری را شامل تخصیص بودجه کافی برای حفظ و احیای جاذبههای طبیعی و تاریخی، طراحی و اجرای برنامههای مدیریت پسماند و توسعه پایدار در مناطق گردشگری و ارتقای همکاریهای بینالمللی برای معرفی ظرفیتهای استان و تبادل گردشگران عنوان کرد.
سفر ارزان به خراسان رضوی نیازمند حمایت دولت است
رییس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: برخی از چالشهای حوزه گردشگری در سالهای گذشته بسیار پیگیری شده و حتی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز دارای مصوبه است؛ اما با کمال تاسف دستگاه و نهادهای متولی به تکالیف و وظایف خود عمل نمیکنند.
مژگان ثابت تیموری با تاکید بر ضرورت کاهش هزینههای سفر به مشهد به عنوان یکی از اقتضائات توسعه گردشگری افزود: سفر ارزان به مشهد و استان نیاز به حمایت دولت دارد، با انجام برخی اقدامات و لحاظ نمودن مشوقها برای مراکز گردشگری و اقامتی، هزینههای سفر زائر و گردشگر کاهش پیدا کرده و حجم مسافر افزایش پیدا میکند.
وی بیان کرد: استان هایی مانند یزد و اصفهان با معاف کردن مراکز گردشگری و اقامتی خود از مالیات و عدم مطالبه هزینه برای تابلوهای دوزبانه، سبب رونق گردشگری خود شدند.
رییس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی ضرورت ایجاد دبیرخانه ثبت آمار گردشگری استان برای مدیریت سرمایههای سرگردان در حوزه گردشگری، حضور نماینده اتاق بازرگانی در جلسه ستاد تسهیل سفر استان، پیگیری برای تخصیص بودجه زیارت به استان از مسیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی را از ضرورت های حوزه گردشگری خراسان رضوی برشمرد.
وی گفت: ایرلاینهای ایرانی موافقت لازم برای برقراری پرواز مستقیم از مشهد به کشورهای آسیای میانه را ندارند، اما ایرلاینهای خارجی تمایل به ارتباط مستقیم در این حوزه را دارند، این در حالی است که با برقراری پرواز مستقیم، هزینههای سفر کاهش پیدا کرده و گردشگری خارجی استان رونق پیدا میکند.
ثابت تیموری تحقق سهم خراسان رضوی از تسهیلات گردشگری برای ساخت هتل و مراکز اقامتی در خراسان رضوی به منظور تحقق برنامه هفتم توسعه مبنی بر ساخت ۵۰۰ هتل پنج ستاره در کشور را از دیگر ضرورت های توسعه گردشگری استان برشمرد.
نیمه تمام ماندن نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم رضوی بعد از ۲۵ سال
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: طرح نوسازی بافت پیرامون حرم امام رضا (ع) ۲۵ سال پیش تصویب و بازه زمانی ۱۰ ساله برای اجرای آن در نظر گرفته شد، اما هنوز به اتمام نرسیده؛ زائران در اطراف حرم امام رضا(ع) با خیابانهای نامرتب مواجه هستند و این مساله روی صنعت گردشگری استان تاثیرگذار است.
محمدحسین روشنک افزود: هرچند خراسان رضوی به لحاظ برخورداری از هتل های سه، چهار و یا پنج ستاره وضعیت مناسبی دارد اما در حوزه زیرساختی با چالش های متعددی مانند کمبود هواپیما و قطار، نیمه تمام ماندن اجرای طرح قطار سریع السیر تهران - مشهد، ضعف آزادراهها و عقب ماندگیها در حوزه محورهای ارتباطی مواجه است که باید برای آنها چاره اندیشی شود.
رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: برخی موارد اگر چه خرد به نظر میرسند اما تاثیر مهمی بر کسب و کار حوزه گردشگری استان دارند، از جمله آن نصب تابلوهای ۲ زبانه در مراکز گردشگری و اقامتی و بویژه هتلها، در راستای جذب مسافران خارجی یک ضرورت است.
محمد رضا توکلی زاده ادامه داد: جلوگیری از نصب این تابلوها (به واسطه بعضی محدودیتهای قانونی) و عدم صدور مجوز نصب تابلوی دوزبانه از سوی شهرداری در ورودی هتلها، برای این مراکز و گردشگران مشکل ایجاد میکند، تقاضای بخش خصوصی، حل و فصل این جنس مسائل است تا میزبانی شایستهای برای مسافران رقم خورد.
ایجاد منطقه آزاد زیارت در خراسان رضوی
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست بر لزوم ایجاد منطقه آزاد زیارت و گردشگری در استان تاکید کرد و گفت: طرح مدیریت مسافر از مبدا به مبدا (گردشگری خارجی) از وزارت امور خارجه پیگیری خواهد شد؛ اما نکته مهم این است که افزایش میزان ورودی گردشگر خارجی به افزایش ناوگان هوایی نیاز دارد. ناوگان هوایی کشور فرسوده و اغلب دارای مشکلات فنی است.
علی عسگری با تاکید بر برقراری پرواز مستقیم از مشهد به کشورهای اوراسیا ادامه داد: اجلاس اکو به زودی در مشهد برگزار میشود و ایجاد پرواز مستقیم یکی از مطالبههای جدی ما در این اجلاس است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست به لزوم اجرای مرحله اول پروژه قطار برقی مشهد به تهران با همت فعالان اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: پروژه قطار سریعالسیر مشهد به تهران به ۲۰ میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد که این موضوع در نشست استانداری با فعالان اقتصادی استان مطرح شد.
حسن نوری زاده افزود: فعالان اقتصادی چون به صورت تخصصی و علمی کار می کنند، می توانند کمک زیادی به رشد و پیشرفت گردشگری استان داشته باشند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در این نشست پیشنهاد اعمال تخفیف مالیاتی برای مراکز اقامتگاهی استان در قبال ارائه تخت به زائران کم برخوردار را داد و گفت: چالشهای بسیار زیادی در حوزه گردشگری وجود دارد، براساس قانون، تعرفه آب تاسیسات گردشگری همانند بخش صنعت محاسبه میشود.
سید جواد موسوی افزود: در صورتی که قانونگذاری درستی صورت نگیرد، صنعت گردشگری دچار رکود خواهد شد.
وی بیان کرد: با کمال تاسف سهم خراسان رضوی پارسال از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه، ۵۹۰ میلیارد ریال بود، این میزان تسهیلات برای ساخت هتلهای پنج ستاره کافی نیست و ضرورت دارد با توجه به شرایط استان تسهیلات بیشتری اختصاص پیدا کند.
مدیر کل هماهنگی امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست تاکید کرد: ضرورت دارد در ایام پیک مسافر در استان به حوزه هتل داری کمک شده و از ظرفیت مدارس و فرهنگیان استفاده شود.
محمد علی توسلی افزود: در صورتی که از ظرفیت ادارات دولتی استان برای اقامت زائران استفاده نشود، مشکل زیادی بوجود می آید.
مدیر کل حج و زیارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اقتصاد زیارت از نکات مغفول مانده در ساماندهی زائران است. شبکهای از تخصص و استعداد شرکتهای زیارتی در مشهد وجود دارد که میتوان از ظرفیت آنان استفاده کرد.
مهدی شجاع افزود: فرهنگسازی در حوزه زیارت و گردشگری و استفاده از ابزار رسانه در این حوزه وجود دارد.
نماینده وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور نیز با تاکید بر گردشکری داخلی و خارجی، عنوان کرد: وزارت امور خارجه با برخی کشورهای هدف گردشگری تفاهمنامه امضا کرده، اما عدم برقراری پرواز مستقیم اجرای تفاهمنامه را به تعویق انداخته است.
علیرضا صداقت افزود: در حالی که با برقراری پرواز مستقیم، هزینه سفر گردشگر کاهش پیدا میکند، ضرورت دارد در این حوزه رسیدگی و بازنگری صورت گیرد.
رییس هیات مدیره جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: خراسان رضوی دارای ۱۸۵ اقامتگاه بومگردی فعال است، اما متاسفانه ۴۰ درصد آنان به دلیل مشکلات اقتصادی تمایلی به تمدید پروانه ندارند.
محمدحسین حسینپور افزود: توسعه شبکه و ارائه تسهیلات به اقامتگاه بومگردی به افزایش اشتغال در روستاها و بازگشت جمعیت از روستا به شهر کمک میکند.
فعالان اقتصادی و تشکلهای حوزه گردشگری در این نشست مشکلاتی نظیر ضرورت نصب تابلوهای ۲زبانه بر سر در اماکن اقامتی و گردشگری، وضعیت نامناسب تاکسیهای فرودگاه برای ارایه خدمات به گردشگران خارجی، معضلات مالیاتی آژانسهای هواپیمایی، نیمه کار ماندن پروژههای سرمایهگذاری در مشهد، لزوم استفاده از اقامتگاههای بومگردی و هتلهای مشهد توسط کارکنان استانداری، چالش های راهنمایان تورها و حضور افراد مداخلهگر در تورها را مطرح کردند و خواستار چارهاندیشی در این زمینه شدند.
نظر شما