به گزارش خبرنگار ایرنا، «سیامک آزادی» امروز سهشنبه ۶ آذر در نشست خبری با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد، افزود: امسال تلاش داریم دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری استان کرمانشاه را در بخشهای مختلف به نمایش بگذاریم و فضایی برای تعامل میان بازیگران این حوزه فراهم کنیم. هدف اصلی ما افزایش ضریب نفوذ پژوهش و فناوری در بین دانش آموختگان دانشگاهی و ایجاد همافزایی بین فعالان این زیستبوم است.
وی تصریح کرد: در نمایشگاه امسال، بیش از ۳۰ دانشگاه، دستگاه اجرایی و سازمانهای مرتبط با این زیستبوم حضور خواهند داشت و بیش از ۳۰ محصول حاصل از پژوهش و فناوری به نمایش گذاشته خواهد شد. همچنین، بیش از ۳۰ غرفه در این نمایشگاه حضور خواهند داشت که نشاندهنده رشد کمی و کیفی نسبت به سال گذشته است.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به ظرفیتهای استان کرمانشاه در حوزه فناوری و نوآوری بیان کرد: در حال حاضر، استان کرمانشاه دارای ۵۵۰ واحد فناور و ۱۰۰ شرکت دانشبنیان است. در نمایشگاه امسال، محصولات جدید و برجستهای از این واحدها از جمله دستاوردهایی در حوزههای کمتر دیدهشده مانند صنایع خلاق و علوم انسانی به نمایش در خواهد آمد.
آزادی تأکید کرد: این نمایشگاه فرصتی برای گردهمایی بازیگران زیستبوم فناوری و پژوهش است. یکی از اهداف ما ایجاد ارتباط بین شرکتهای دانشبنیان و فناور با بخشهای دولتی است که حدود ۷۰ درصد بازار این شرکتها را تشکیل میدهند. چنین رویدادهایی میتواند شکاف میان این دو بخش را کاهش داده و به تجاریسازی محصولات فناورانه کمک کند.
وی همچنین به جذب سرمایهگذار به عنوان یکی دیگر از اهداف این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: برگزاری این نمایشگاه میتواند زمینهساز توسعه همکاریها، جذب سرمایهگذاری و تقویت تعاملات میان فعالان پژوهشی و فناورانه استان باشد.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه اضافه کرد: این نمایشگاه به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای علمی و فناورانه استان کرمانشاه، خروجیهای ارزشمندی را در حوزه پژوهش و فناوری انتظار دارد و با برنامهریزیهای انجامشده، فرصت مناسبی برای توسعه این حوزه فراهم خواهد کرد.
شورای فرهنگ عمومی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با هدف گسترش فرهنگ پژوهش در کشور ۲۵ آذر را روز ملی پژوهش نامگذاری کرد. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از سال ۱۳۷۹ (و با تغییرات در این وزراتخانه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی) چهارمین هفته آذر را به نام هفته پژوهش نام گذاشت و پس از آن از سال ۱۳۸۴ این نام به هفته پژوهش و فناوری تغییر نام یافت.
نظر شما