سرهنگ محمدباقر زارعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: به تازگی مجرمان سایبری با وعده کسب درآمد بالا و با عناوینی نظیر معامله گر ارز دیجیتال، کار در منزل، کار با گوشی تلفن همراه و امثالهم اغفال کاربران ناآگاه را در برنامه قرار دادند.
وی اضافه کرد: کلاهبرداران با ایجاد حساب کیف پول برای شهروندان در صرافی ها دنبال این هستند که وجوه حاصل از اعمال مجرمانه خود را به این حساب ها انتقال داده و از این طریق پول شویی کنند.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی استان همدان افزود: بنابراین کاربران فضای مجازی نباید به هیچ عنوان اطلاعات حساب بانکی و حساب کیف پول دیجیتال خود را در اختیار دیگران قرار دهند.
سرهنگ زارعی تاکید کرد: در صورت هرگونه سوء استفاده از این حساب ها، همه عواقب قانونی متوجه مالک حساب بوده و به نوعی شریک جرم مجرمان سایبری محسوب میشوند.
این مقام انتظامی ادامه داد: افراد جویای کار باید توجه کنند که در فضای مجازی هویت افراد نیز مجازی است پس در صورت فعالیت در این فضا به طور حتم به صورت حضوری با افراد ملاقات و قرارداد همکاری منعقد کنند.
سرهنگ زارعی از شهروندان خواست در صورت مواجهه با موارد مشکوک در فضای مجازی قبل از هرگونه اقدامی با کارشناسان پلیس فتا در مرکز فوریت های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس گرفته و مشاوره دریافت کنند.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین گزارش ارائه شده پلیس فتا نسبت به شناسایی حساب مجرمان سایبری اقدام کرده و در این راستا نیمه نخست امسال ۱۵۰ حساب بانکی مسدود شده است.
طبق این گزارش کلاهبرداری اینترنتی ۱۵ درصد در نیمه نخست سال جاری افزایش داشته است، همچنین کلاهبرداری رایانه ای ۴۴.۵ درصد پرونده ها جرایم سایبری و برداشت اینترنتی ۲۸ درصد جرائم را تشکیل می دهند سپس دسترسی غیرمجاز به داده ها با ۱۶ درصد و مزاحمت اینترنتی ۸.۵ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.
پلیس فتا همدان ۶ ماهه نخست امسال هشت باند کلاهبرداری اینترنتی را متلاشی و ۱۶ مجرم اینترنتی را دستگیر کردند و در همین مدت زمان ۵۵ میلیارد ریال از پول مردم باز گردانده شد
نظر شما