۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۰۶
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85673587
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارشناس تغذیه: افراد دارای اضافه وزن و در معرض دیابت "نان کامل" مصرف کنند

همدان - ایرنا-رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف "نان کامل" یا سبوس دار که دارای اسیدهای فنولیک هستند به افراد جامعه به ویژه شهروندان دارای اضافه وزن و در معرض دیابت توصیه می‌شود.

آرزو کاوه ئی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: فراوان ترین آنتی اکسیدان ها در غلات کامل، اسیدهای فنولیک هستند که به مقدار زیادی در سبوس و جوانه وجود دارد که هر دو برای به دست آوردن آرد تصفیه شده و حذف می شوند بنابراین توصی.

این کارشناس حوزه تغذیه ادامه داد: بخشی از مزایای سلامتی غلات کامل به وجود آنتی اکسیدان های مختلف مانند ویتامین C، ویتامین E و کاروتنوئیدها، اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها نسبت داده می شود.

وی با توصیه به مصرف نان کامل،گفت: این نوع نان حاوی فیبر نامحلول است که یک ماده مغذی حیاتی برای سلامت دستگاه گوارش به شمار می رود.

کاو ئی تاکید کرد: فیبر در روده بزرگ توسط میکروفلور روده تخمیر می شوند و به اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و گاز تبدیل می شوند.

وی تصریح کرد: فیبر نامحلول همچنین حرکات روده را منظم می کند و از طریق افزایش حجم مدفوع از ایجاد یبوست پیشگیری می کند.

کاوه ئی بیان کرد: پیشگیری از چاقی و اضافه وزن محتوای بالای فیبر غلات کامل با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولانی مدت به پیشگیری از چاقی و اضافه وزن کمک می کند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآور شد: براساس مطالعات میزان افزایش دور کمر در افرادی که در رژیم غذایی خود از غلات تصفیه شده استفاده می کنند نسبت به سایر افراد بیشتر است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی انجام شد حاکی از آن بود که در کنار یک رژیم غذایی کم کالری مصرف نان کامل در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری می شود.

کاوه ئی گفت: فیتواسترول های موجود در نان کامل با کلسترول رژیم غذایی و صفراوی برای جذب توسط روده کوچک رقابت می کنند که این امر باعث کاهش جذب کلسترول و افزایش دفع آن می شود، همچنین محتوای فیتوکمیکالها، فیبر و تانین نان کامل سطح تری گلیسرید پلاسما را کاهش می دهد.

وی افزود: پژوهشی که اخیرا بر روی نوجوانان انجام شد، نشان داد، در افرادی که غلات کامل مصرف می کنند سطح LDL و تری گلیسرید سرم نسبت به سایر افراد کمتر می باشد. تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نیز از مزایای اصلی غلات کامل این است که در مقایسه با غلات تصفیه شده، از افزایش قند خون جلوگیری می کنند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تشریح کرد: محتوای فیبر غلات کامل از طریق کند نمودن تخلیه معده، سرعت جذب گلوکز را کاهش می دهد و سبب بهبود پاسخ انسولین پس از مصرف غذا می شود، به علاوه منیزیم و کروم موجود در غلات کامل به حفظ متابولیسم طبیعی گلوکز و انسولین کمک می کند.

کارشناس تغذیه: افراد دارای اضافه وزن و در معرض دیابت "نان کامل" مصرف کنند

این مسوول همچنین یادآور شد: یک مطالعه موردی نشان داد که مصرف سه واحد غلات کامل ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را ٣٢ درصد کاهش می دهد، درحالی که نتایج مطالعه دیگری که روی ٢٣ زن و مرد ایرانی انجام شد نشان داد که مصرف نان سفید سبب افزایش قند خون ناشتا و C1HbA می شود.

وی افزود: کاهش ابتلا به پرفشاری خون غلات کامل دارای پتاسیم، منیزیم و فیتوکمیکالهای زیادی هستند که سبب اتساع عروق و درنتیجه کاهش فشارخون می شود.

کاوه ئی بیان کرد: در پژوهشی ارتباط بین مصرف غلات کامل و بروز پر فشاری خون در ژاپن مورد بررسی قرار گرفت، بعد از سه سال پیگیری مشاهده شد خطر ابتلا به پرفشاری خون در افرادی که غلات کامل بیشتری مصرف می کردند نسبت به سایر افراد ٦٤ درصد کمتر است.

وی افزود: غلات کامل به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های مختلف به کاهش فاکتورهای التهابی کمک می کند.

وی تاکید کرد: مطالعه مروری نشان داد مصرف غلات کامل خطر بیماریهای التهابی از جمله آسم و آلرژی را کاهش می دهد.

این مسوول گفت: کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: عوامل مختلفی در بروز این بیماری ها از جمله افزایش سن، سابقه خانوادگی، چربی خون بالا، پرفشاری خون، دیابت، چاقی و رژیم های غذایی ناسالم مؤثرند. مصرف نان کامل از طریق کنترل چربی، فشار خون، قند خون، وزن و التهاب می تواند از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کند.

وی اظهار کرد: مطالعات نشان دادند مصرف ٣-٥ واحد نان کامل از طریق کاهش LDL( کلسترول بد)، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عرقی را ٢١ درصد کاهش می دهد.

کاوه ئی با بیان اینکه مواد مغذی موجود در غلات کامل سبب کاهش سطح هموسیستئین سرم می شود،یادآور شد: کاهش سطح هموسیستئین سرم می تواند وقوع سکته و بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha