۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۱۹
کد خبرنگار: 2212
کد خبر: 85673730
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

موزه تاریخی و فرهنگی سوق گشایش یافت

۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۱۹
کد خبر: 85673730
موزه تاریخی و فرهنگی سوق گشایش یافت

یاسوج- ایرنا- موزه تاریخی و فرهنگی سوق با جمع آوری ۲۷ هزار اسناد تاریخی و بیش از ۱۵ هزار جلد کتاب با حضور نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری، استاندار و جمعی از مسئولان استانی و محلی روز پنجشنبه هشتم آذرماه گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، موزه تاریخی،فرهنگی سوق به عنوان بزرگترین موزه جنوب کشور بالای ۲۷ هزار سند تاریخی و بیش از ۱۵ هزار جلد کتاب از جمله کتاب‌های خطی و چاپ سنگی و کتاب‌های مختلف در رده‌های سنی مختلف برای اهالی فرهنگ و هنر و دوستداران تمدن به نمایش گذاشته است.

اسنادی از دوره صفویه، افشاریه، قاجار و دوره معاصر وجود دارد و این مرکز اسناد مختلفی را در بر می‌گیرد. ‌ این اسناد شامل وصیت نامه‌های شهر سوق، زندگی نامه‌های شهدای منطفه سوق، اسناد شرعی و حقوقی شامل اجازه نامه‌ها، مصالحه نامه‌ها، موبایعه نامه‌های منطقه غرب، اسناد اداری مانند احکام معافیت‌های مالیاتی و فرامین شاهانی همچون شاه عباس و شاه سلیمان و مهمتر از همه شجره نامه‌های سادات امام‌زاده منطقه غرب کشور است.

نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری در حاشیه این آئین اظهار کرد: این موزه، به عنوان پلی به گذشته و مرکزی برای آشنایی با هنر و فرهنگ پیشینیان، با هدف تقویت و توسعه فرهنگی در جنوب کشور آغاز به کار کرد.

آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی افزود: این موزه که به پاس زحمات و تلاش‌های بی‌وقفه در راستای ایجاد یک مرکز فرهنگی و آموزشی تأسیس شده است، به عنوان پلی به گذشته و محلی برای آشنایی با تاریخ، فرهنگ و هنر پیشینیان معرفی می‌شود.

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری بر اهمیت موزه‌ها به عنوان بازتاب‌دهنده هنر و صنایع بشری تأکید کرد و افزود: نقش آن‌ها در یادآوری تأثیر گذشته بر آینده اهمیت دارد.

آیت الله ملک حسینی بیان کرد: موزه امام رضا (ع) با هدف نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی و همچنین به عنوان یک مرکز آموزشی و فرهنگی فعالیت خواهد کرد.

وی همچنین بر ضرورت تقویت و توسعه این موزه تأکید کرد و ادامه داد: این موزه به عنوان یک موزه دیجیتال و نرم‌افزاری معرفی شود که بتواند به عنوان الگویی برای سایر مراکز فرهنگی در جنوب کشور عمل کند.

آیت الله ملک حسینی عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در حفظ سرمایه‌های فرهنگی و مقابله با آسیب‌های فرهنگی جامعه و اهمیت زیادی دارد.

موزه امام رضا (ع) به عنوان نمادی از تلاش‌های فرهنگی و هنری، به نسل‌های آینده منتقل شود و به یک قطب فرهنگی در سطح استان و کشور تبدیل شود.

نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری گفت: این موزه با هدف بهره‌مندی همگان از میراث فرهنگی و هنری کشور، درهای خود را به روی بازدیدکنندگان گشوده است.

موزه تاریخی و فرهنگی سوق گشایش یافت

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: استان ما با وجود داشتن تنها یک درصد از مساحت کشور، دارای ۲ هزار و ۲۳۲ روستا است که از این تعداد، یک هزار و ۶۴۳ روستا دارای سکنه و مابقی خالی از سکنه هستند.

یدالله رحمانی افزود: تنها ۱۷ روستا بالای ۴۰۰ خانوار و ۱۰ درصد روستاها بالای ۱۰۰ خانوار هستند، که این امر نشان‌دهنده نیاز به تلاش بیشتر در زمینه عمران و آبادانی است.

وی تصریح کرد: ۶ درصد از تولید ناخالصی کشور در این استان صورت می‌گیرد و با همکاری دولت وفاق ملی و همدلی بین مردم و مسئولین، می‌توانیم شاخص‌های استان را بهبود بخشیم.

رحمانی ادامه داد: در حوزه نفت و گاز، ۲۵ درصد از تولیدات کشور به این استان اختصاص دارد و پروژه‌های خوبی در این زمینه در دست اجراست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد :همچنین برای توسعه پتروشیمی‌ها و صنایع پایین‌دستی برنامه‌ریزی‌های مناسبی انجام شده است.

وی با اشاره به پتانسیل‌های بخش آب استان، گفت: ۱۰ درصد از روان‌آب‌های کشور در استان ما جریان دارد و پروژه‌های مهمی همچون سد تنگ سرخ و سرآبریز در دستور کار قرار گرفته‌اند که می‌توانند بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی کهگیلویه را توسعه دهند و به تامین آب شرب و کشاورزی کمک کنند.

رحمانی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه استان در حوزه گردشگری و جنگل، ابراز کرد: ۵۶ درصد از مساحت استان را جنگل‌ها تشکیل می‌دهند و در حوزه گردشگری نیز ۲۵۰ جاذبه گردشگری شناسایی شده است که می‌توانند به توسعه اقتصادی استان کمک کنند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان، بیان کرد: در استان ۱۶۰ شرکت دانش‌بنیان وجود دارد که ۱۸ تای آنها گواهی‌های لازم را دریافت کرده‌اند و ۱۰ شرکت دیگر نیز در مرحله اخذ گواهی هستند و تلاش ما این است که با محوریت دانش‌بنیان، این فعالیت‌ها را گسترش دهیم.

رحمانی با اشاره به اهمیت توسعه شبکه راه‌های استان، گفت: با وزیر راه و شهرسازی جلسات متعددی برگزار شده و برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه شبکه راه‌های استان انجام شده است.

وی بر رسالت مدیران استان، رفع مشکلات مردم و جلب رضایتمندی آنها تاکید کرد و گفت: ما تمام توان خود را برای تحقق این هدف به‌کار خواهیم گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha