استاندار کهگیلویه وبویراحمد:مدیران دستگاه‌های اجرایی به دنبال جذب اعتبارات درسطح ملی باشند

یاسوج- ایرنا- استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹۰ درصد بودجه عمرانی به صورت ملی است که باید دستگاه های اجرایی استان به دنبال جذب اعتبارات در سطح ملی باشند.

به گزارش شامگاه پنجشنبه استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یدالله رحمانی در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان، با اشاره به برنامه هفتم در پیشرفت استان و برنامه راهبردی توسعه استان، اظهار کرد: مقدمات اسناد بالادستی که باید در دستور کار قرار گیرد شامل سند چشم انداز، برنامه پایه توسعه، برنامه آمایش و سند توسعه استان است.

وی با اشاره به برگزاری فشرده جلسات شورای برنامه ریزی، افزود: همزمان با تصویب فرآیند بودجه ۱۴۰۴ تکلیف کردیم همه مدیران دستگاه های اجرایی حضور فعالی را ظرف دو ماهه آینده در جلسات داشته باشند تا حداکثر استفاده از بودجه سال آینده را برای پیشبرد برنامه‌های استان و اصلاحیه بودجه ۱۴۰۳ ببریم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همه مدیران طرح ها و پروژه های پیشنهادی در قالب بودجه ۱۴۰۴ را از طریق دستگاه‌های مربوطه، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و یا استانداری ارائه کنند.

رحمانی با اشاره به اینکه قرار است ۱۲۰ پروژه تاثیرگذار در استان شناسایی شود، گفت: ۹۰ درصد بودجه عمرانی به صورت ملی است که دستگاه ها به دنبال جذب اعتبارات در سطح ملی باشند.

وی ادامه داد: به زودی شاهد اجرای سرشماری عمومی کشاورزی هستیم و باید فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی به خصوص در بخش کشاورزی تمهیدات و مقدمات لازم را فراهم کنند.

وی عنوان کرد: شروع کار از ۱۲ آبان است بنابراین آمادگی کامل جهت اجرای این طرح که نتایج آن در برنامه توسعه ای استان نقش دارد وجود داشته باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت برنامه هفتم در پیشرفت استان و برنامه راهبردی توسعه استان، اضافه کرد: مقدمات اسناد بالادستی که باید در دستور کار قرار گیرد شامل سند چشم انداز، برنامه پایه توسعه، برنامه آمایش و سند توسعه استان است.
رحمانی با بیان اینکه در ذیل فعالیت ستاد پیشرفت و توسعه استان سه کارگروه و ۱۳ کمیته زیرمجموعه قرار دارد.

وی افزود: کارگروه ها به ریاست معاونین استاندار و کمیته ها به ریاست مدیران دستگاه های ذی‌ربط است و شروع کار برای تدوین سند از امروز پنج شنبه دهم آبان ماه می باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: قرار است سند برنامه پیشرفت استان طی چهار ماه آینده و سند راهبردی توسعه استان تا پایان سال تدوین شود.

وی بیان کرد: تا زمان تدوین این سند جلسات شورای برنامه ریزی و توسعه استان به صورت دو هفته یکبار تشکیل و در کنار پیگیری برای بودجه ۱۴۰۴ این موضوع را رصد می‌کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تا قبل از پایان سال هر دو برنامه که در راستای توسعه استان است تصویب شود.

رحمانی بر فراهم شدن زمینه برای حضور سرمایه گذاران تاکید کرد و گفت: دولت به دنبال تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری است که این مهم در استان مورد توجه دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد.

وی با اشاره به پروژه های حوزه برق، گفت: شرکت برق منطقه خوزستان طی برنامه دو ساله قرار است پروژه‌های استان را به نتیجه برساند که پروژه های حیاتی استان در بخش برق تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ و پروژه های ضروری ظرف دو سال آینده به نتیجه می‌رسند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برای به نتیجه رساندن این پروژه ها مبلغ ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است که فرصت خوبی برای جذب اعتبارات بوده و باید تلاش کنیم در همین زمینه تفاهم نامه ای منعقد شود.


دستور کار اول جلسه؛  برنامه توسعه و پیشرفت استان و تعیین وظایف کارگروه‌ها و کمیته‌های ذیل ساختار ستاد راهبردی توسعه و پیشرفت استان بود.
شاهینی دبیر شورا در این جلسه عنوان نمود؛ بعد از تدوین اسناد پایه توسعه استان  شامل: بیانیه چشم انداز در افق ۱۴۲۴، نظریه پایه توسعه استان و سند توسعه استان و پس از تصویب برنامه هفتم توسعه و احصای ظرفیت‌های آن اکنون باید برنامه توسعه و پیشرفت استان را بنویسیم.
شاهینی قابلیت‌های توسعه استان را جمعیت، صنعت و معدن، منابع آب، حمل و نقل،  بازرگانی، گردشگری، کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی انرژی  برشمردند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان؛ راهبردهای توسعه استان و طرح‌ها و پروژه‌های مهم استان در حوزه صنعت و معدن ، گردشگری ، کشاورزی، منابع طبیعی، منابع آب، حمل و نقل، نظام سکونتگاهی و ... را بیان کردند.
دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان به ۹ کلان روند مهم در فرایند توسعه و عمران پایدار استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کردند، که عبارتند از : جهانی شدن و مرز زدایی سیاسی، فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، تجاری‌سازی، جمعیت و نظام سکونتگاهی، اقتصاد کلان، آموزش و سرمایه انسانی، شبکه ارتباطی و حمل و نقل، تحولات اجتماعی و فرهنگی و تحولات زیست محیطی دانستند.
شاهینی سپس به ارائه متغیرها و پیشران‌های موثر و محتمل بر توسعه استان،  طراحی حالت‌های پیشران‌ها برای تدوین چشم انداز هر یک از پیشران‌های کلیدی توسعه،  پیشران‌های کلیدی نواحی سه گانه مبتنی بر رویکرد آینده پژوهی و هم راستایی بخش‌ها و برنامه‌های توسعه در برنامه جامع توسعه استان اشاره نمودند
دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مراحل تدوین برنامه راهبردی را تشریح کردند که عبارتند از تدوین چشم انداز ماموریت و ارزش‌ها ، تعیین اهداف، تحلیل وضع موجود، تدوین راهبرد، اجرای راهبرد و ارزیابی و بازبینی است
شاهینی برنامه‌ راهبردی را شامل سه بخش تدوین، اجرا و ارزیابی دانست
در ادامه جلسه ساختار اجرایی ستاد راهبری توسعه و پیشرفت استان کهگیلویه و بویراحمد به همراه کارگروه‌ها و کمیته‌های خاص و شرح وظایف هر کارگروه و  کمیته مشخص شد.
دستور کار دوم جلسه؛ بررسی تقاضاهای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بود.*

شاهینی بیان کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان پل ارتباطی میان سازمان‌های مسئول در حوزه مدیریت اراضی و صدور مجوز و اشخاص حقیقی و حقوقی عمل می‌کند.
ورود به این سامانه از طریق سایتiraneland.ir امکان‌پذیر است و ثبت و پیگیری درخواست‌ها در این سایت صورت می‌گیرد.
با راه‌اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، تمامی خدمات مربوط به تغییر کاربری زمین به صورت اینترنتی انجام می‌شود و سازمان‌های ذی ربط و افراد مختلف موظف به استفاده از این سامانه هستند و این سامانه نظارت گسترده‌ای را بر اراضی کشور اعمال می‌کند.
شاهینی مزایای استفاده از سامانه ایران لند را مقابله با زمین‌خواری و تخلفات مربوط به اراضی کشور، صرفه‌جویی در وقت، تسریع روند دریافت مجوزهای مختلف، پایش و نظارت بر اراضی ملی و دولتی با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و قانونمند بودن بستری در عرصه اراضی ملی در سطح کشور دانست.
در ادامه مصوب شد تقاضاهای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به صورت آزمایشی تا پایان سال ۱۴۰۳ اختیارات آن به کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی و عشایری واگذار و در صورتجلسات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قید گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha