روابط تجاری با همسایگان، فرصتی برای شکوفایی اقتصادی ایران است

گنبدکاووس- ایرنا- رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و همسایگی با ۱۵ کشور، تصریح کرد: این همسایگی بهترین فرصت برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با همسایگان است که نباید به سادگی آن‌را از دست داد.

به‌ گزارش خبرنگار ایرنا، محمدصالح جوکار روز پنجشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات مناطق مرزی گنبدکاووس افزود: توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه سال‌هاست مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است که باید مورد اهتمام جدی دولت چهاردهم قرار گیرد.

وی اضافه کرد: در برخی سال‌ها مبادلات تجاری کشور با یک کشور همسایه چند میلیارد دلار بود اما امروز به ۳۰۰ یا ۴۰۰ میلیون دلار کاهش یافته که باید دوباره احیا شود.

جوکار بابیان اینکه اقتصاد و تجارت بین کشورها دو طرفه است، گفت: اگه از این فرصت استفاده نکنیم دیگران جای ما را خواهند گرفت.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: قدرت نظامی و دفاعی ایران پشتوانه دیپلماسی ما است و باید در اقتصاد هم به قدرت تبدیل شویم.

جوکار افزود: نباید خود را داخل کشور محصور کنیم بلکه باید با توسعه روابط تجاری و اقتصادی با همسایگان و استفاده از ظرفیت‌های متقابل، خود را به قدرت برتر اقتصادی تبدیل کنیم.

وی بابیان اینکه احداث برخی کریدورهای زمینی یا ریلی در جهان با هدف منزوی کردن یک کشور و یا برجسته کردن کشور دیگری انجام می‌شود، بیان داشت: شبکه ریلی که در کشور و نیز اینچه برون گلستان ایجاد شده فرصت خوبی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی این استان با کشورهای آسیای میانه و چین است.

جوکار افزود: احداث خط ریلی اینچه‌برون- شاهرود هم باید با جدیت توسط مقامات گلستان پیگیری و اجرا شود.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس همچنین به ظرفیت‌های گردشگری گلستان و گنبدکاووس هم اشاره کرد و گفت: از این ظرفیت بویژه تالاب‌های بین‌المللی استان و این شهرستان مرزی بخوبی استفاده نشده است.

جوکار همچنین از تصویب سهمیه قیر رایگان برای شهرداری ها و بنیاد مسکن در بودجه سال آینده هم خبر داد و افزود: توزیع قیر در سال های گذشته سبب آبادانی شهرها و روستاها شده و باید در مصرف آن مدیریت بیشتری شود.

وی برلزوم واگذاری زمین در شهرها توسط اداره کل راه و شهرسازی برای فعالیت‌های عمومی شهرداری ها و در روستاها توسط منابع طبیعی تاکید و آنرا وظیفه قانونی دانست و گفت: نباید توسعه روستاها را در قالب طرح هادی پنج تا ۱۰ ساله محدود کرد بلکه باید با واگذاری زمین مناسب حداقل تا ۵۰ سال محدوده آن تغییر نکند.

جوکار بر ضرورت استفاده از مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح های سرمایه گذاری توسط شهرداری ها و دهیاران در راستای ایجاد درآمد پایدار برای این نهادها تاکید و آنرا قانونی دانست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha