علی خواجهنژادیان، یکشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: در زمان حاضر، فارس ۵۳ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شامل ۴۲ مرکز ثابت، هشت مرکز سیار و سه مرکز پستی دارد اما هنوز کمبودهای زیرساختی در این زمینه وجود دارد.
وی با بیان اینکه شیراز ۶ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعال دارد، ادامه داد: آخرین مرکز کانون پرورش فکری این کلانشهر سال ۸۵ در جوار پارک قوری ساخته شد و کودکان و نوجوانان شمال غرب این کلانشهر از میدان نمازی تا شهرک گلستان از دسترسی به کانون محرومند.
خواجهنژادیان درباره مرکز تخریب شده کانون پرورش فکری در پارک ولیعصر (عج) شیراز گفت: این مرکز در روند اجرای پروژه عمرانی شهرداری تخریب شد اما پس از ۱۲ سال جایگزین آن احداث نشده که سال گذشته در شورای حل اختلاف استانداری، رای به نفع کانون صادر شد تا شهرداری با اختصاص زمین، ۴۰ درصد از پروژه را اجرا و به کانون واگذار کند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس بیان کرد: از ۶ ماه گذشته، این پرونده در "اذن انتفاع" شهرداری مانده تا اجازه تملک قطعه زمین در نظر گرفته شده در همان محل پارک ولیعصر (عج) صادر شود که پس از پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه، این پروژه با اعتبارات داخلی کانون تکمیل و تجهیز شود.
شهرهای تازه تاسیس بختگان، آباده طشک، خفر، سرچهان، کوهچنار و کوار ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ندارند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس اظهار کرد: کانون نه از نظر سرفصلهای اعتباری و نه از نظر فنی امکان احداث مرکز جدید ندارد و پروژههای آن در سراسر کشور از سوی راه و شهرسازی و یا نوسازی مدارس، اجرایی میشود.
وی بیان کرد: اعتبارات تعمیر و نوسازی و تجهیز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس از محل اعتبارات مسئولیتهای نفت و گاز و اعتبارات عمرانی استانی تامین میشود که در سالهای گذشته نیز اقدامات خوبی انجام شده اما از نظر ساخت مراکز جدید متاسفانه پیشرفتی حاصل نشده است.
خواجه نژادیان ادامه داد: در سفرهای استانی روسای جمهور پیشین به فارس، با اینکه طرحهای قابل دفاعی ارائه شد، اما هیچگاه نتوانستیم مصوبهای برای ایجاد مرکز جدید در مناطق محروم از این زیرساخت دریافت کنیم.
سفر پربرکت رهبر معظم انقلاب برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب همواره عنایت ویژهای به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشتهاند و کانون فارس بیشترین حمایتها را در سفر سال ۸۷ ایشان به استان دریافت کرد.در این سفر ایجاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در چهار شهرستان محروم فارس و اختصاص و راهاندازی چهار خودرو برای خدمات رسانی سیار به مناطق روستایی استان مصوب شد.
خواجه نژادیان اعلام کرد: در برنامه هفتم توسعه مصوب شده تا مرکز هر استان از یک پردیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل بخشهای مختلف بازی، علمی و کتابخانه برخوردار شود که آیین نامه آن در حال تدوین است و ساخت چنین مرکزی برای شیراز بسیار کمک کننده خواهد بود.
ادغام در ادارهکل آموزش و پرورش، به کانون پرورش فکری لطمه جدی میزند
وی با اشاره به برخی اظهارات درباره عملکرد مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالهای گذشته گفت: این عملکرد در دهه گذشته کاملا قابل دفاع است، به گونهای که پرفروشترین انیمیشن کشور با عنوان "بچه زرنگ" در کانون تولید شد و بسیاری از تولیدات آن در جشنوارههای بینالمللی حضور موفقی داشته است.
بیتردید این ادغام در سطح استانها، آسیب جدی به فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وارد میکند.
خواجه نژادیان افزود: انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اختلاف، پرمصرفترین انتشارات حوزه کودک بوده که این نشان دهنده پویایی آن در تولید کتاب است و اجرای طرح کانون مدرسه و تلاش برای بهبود معیشت و ساماندهی کارکنان و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز از اقدامات قابل دفاع در سالهای گذشته بوده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس گفت: طرح ادغام ادارهکلهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نوسازی مدارس و دانشگاه فرهنگیان در اداره کل آموزش و پرورش استانها، در قالب طرحی درمجلس شورای اسلامی در دست بررسی است که محل بحث کارشناسان قرار گرفته است.
وی با انتقاد از این طرح، اظهار کرد: درباره نوسازی مدارس و دانشگاه فرهنگیان اظهار نظر نمیکنم اما بیتردید این ادغام در سطح استانها، آسیب جدی به فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وارد میکند.
نظر شما