خروج پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی از انزوای ۱۸ ساله + فیلم

بیرجند - ایرنا - پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی که ۱۸ سال قبل در سالن شهید سرحدی بیرجند راه‌اندازی شده بود، پس از سال‌ها التهاب به دلیل کهنه‌گی و فرسودگی تجهیزات ورزشی و ساختمانی، اکنون بهسازی و نوسازی شده و یک قدم به بهره‌برداری نزدیک شده است.

به گزارش ایرنا، توسعه تربیت بدنی و ورزش به عنوان زمینه‌ساز تامین و تربیت نیروی انسانی سالم و تندرست بخشی از برنامه‌های توسعه ملی از سال‌های گذشته تاکنون به شمار می‌آید.

در طول سالیان گذشته ورزشکاران زیادی در خراسان جنوبی توانستند با بهره‌گیری از امکانات و زیرساخت‌های هر چند محدود اما با اراده راسخ، تلاش و کوشش، در میادین ملی و بین‌المللی برای این استان مرزی و کشورمان افتخارآفرینی کرده و مدال‌های رنگارنگ به ارمغان آوردند؛ افتخاراتی که نشان می‌دهد استعدادهای نهفته زیادی در این استان وجود دارد.

بدون شک برنامه‌ریزی درست و مناسب برای ورزشکاران در سطح قهرمانی اهمیت خاصی دارد چراکه حتی ممکن است ورزشکار از لحاظ تکنیک و تاکتیک در بالاترین سطح ممکن باشد ولی به دلیل نداشتن آمادگی روحی و روانی توانایی شرکت در مسابقات و کسب نتیجه مطلوب را نداشته باشد بنابراین در برنامه‌ریزی مناسب باید تمامی جوانب را در نظر گرفت و به ابعاد جسمانی، روانی و حرکتی ورزشکاران پرداخت.

به همین منظور پایگاه‌های ورزش قهرمانی به منظور ایجاد انگیزه و تقویت قوای جسمانی و روانی ورزشکاران، استعدادیابی و پرورش استعدادها راه‌اندازی می‌شوند.

پایگاه قهرمانی ورزش خراسان جنوبی از سال ۱۳۸۵ با هدف شناسایی و شکوفایی استعدادهای ورزشی، آموزش مربیان و ورزشکاران پیرامون علم تغذیه، علم تمرین، علم روانشناسی و علم ریکاوری در تمام رشته‌های مختلف ورزشی برای بانوان و آقایان در مجموعه ورزشی شهید سرحدی بیرجند راه‌اندازی شد.

هر چند ابتدای فعالیت این پایگاه تا سال‌ها ورزشکاران و مربیان حرفه‌ای از راه‌اندازی این فضا در زمینه رشد و تعالی ورزش استان رضایت داشتند اما کم کم ساختمان فرسوده و تجهیزات قدیمی داد ورزشکاران را درآورد بگونه‌ای که نسبت به پایگاه قهرمانی بی توجه شده و عطایش را به لقایش بخشیدند.

از طرفی به گفته برخی ورزشکاران، این فضا به عنوان پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی در برهه‌ای از زمان در اختیار خانواده و کارکنان اداره ورزش و جوانان قرار گرفت و روز به روز عنوان قهرمانی آن کمرنگ و کمرنگ‌تر شد تا اینکه فرسودگی بنا و تجهیزات قدیمی، این پایگاه قهرمانی را تعطیل کرد.

پس از گذشت کش و قوس‌های فراوان با توجه به انتقادات ورزشکاران نسبت به وضع نابسامان پایگاه قهرمانی، درخواست بهسازی و نوسازی فضا و تاسیسات این پایگاه برای رفع مشکلات، در دستور کار مدیران کل ورزش و جوانان استان قرار گرفت، اما سال‌ها از پی هم می‌گذشت، مدیران کل بارها از توسعه و تجهیز این پایگاه خبر دادند در حالیکه کمترین اقدامی در این مجموعه انجام نشد.

از آنجایی‌که محدودیت‌های اعتباری گریبانگیر این مجموعه فرسوده شده بود لذا تامین اعتبار آن نیاز به عزمی راسخ و جدی داشت، اینبار مدیرکل ورزش و جوانان که دی ماه پارسال منصوب شده بود کمربند همت را محکم‌تر بست و به طور جد پیگیر تامین اعتبار شد.

محمدعلی ربیعی نخستین بار شهریور امسال در مسابقات تکواندوی آزاد قهرمانی استان گفت: برای تقویت ورزش قهرمانی در استان به دنبال تکمیل زیرساخت‌ها از جمله پایگاه قهرمانی مرکز استان هستیم.

همچنین وی ۲۵ مهر در نشست خبری از بهسازی و تجهیز پایگاه قهرمانی استان خبر داد و گفت: ۹۰ میلیارد ریال برای خرید وسایل و تعمیرات این مجموعه همچنین برای مرکز تندرستی این پروژه ۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

خبرنگار ایرنا برای بررسی آخرین وضعیت پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی به سراغ مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی رفت و از نزدیک در جریان اقدامات و پیشرفت فیزیکی این مجموعه قرار گرفت.

محمدعلی ربیعی افزود: ساختمان این مجموعه طبق قول پیمانکار ظرف دو هفته آینده تکمیل شده و تجهیزات بدنسازی و مرکز تندرستی نیز خریداری و در محل مستقر شده است.

وی با اشاره به اهداف بهسازی این پایگاه تصریح کرد: ورزش قهرمانی نیاز به زیرساخت در دو بعد علمی و عملی دارد، در بُعد علمی تست گیری در مرکز تندرستی انجام و ضعف‌های ورزشکار در ابعاد بدنی او مشخص می شود.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اضافه کرد: سپس در بعد عملی بعد از بررسی و تحلیل، در فضایی برای رفع ضعف‌های ورزشکاران اقدام می‌شود تا آمادگی لازم برای اعزام به مسابقات قهرمانی ملی و فراملی را داشته باشند.

وی تصریح کرد: طرح استعدادیابی که به صورت رایگان در استان انجام شده نیز در این پایگاه انجام خواهد شد تا همزمان استعدادیابی به صورت فردی نیز در تمام رشته‌ها در دستور کار باشد.

ربیعی عنوان کرد: در این محل پایگاه قهرمانی، استعدادیابی، سنجش و اندازه‌گیری انجام می‌شود همچنین در بخش درمانی دستگاه‌های فیزیوتراپی تعبیه شده و ۲ روز در هفته فیزیوتراپ فعال خواهد بود.

وی از این پایگاه قهرمانی به یک عنوان یک پایگاه کاملا حرفه‌ای یا مینی آکادمی ملی یاد کرد و افزود: این پایگاه، شبیه آکادمی ملی المپیک در ابعاد استانی طراحی شده است تا ورزشکاران به صورت حرفه‌ای تمرین کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با بیان اینکه در طبقه بالای این ساختمان به مساحت ۴۰۰ متر برای مرکز تندرستی تعبیه شده است اظهار کرد: در این پایگاه وسایل بدنسازی، فیزیوتراپی، وسایل هوازی، وسایل سنجش حرکات اصلاحی، مشاوره روانشناسی، مشاوره تغذیه، استعدادیابی، دستگاه‌های تست‌گیری، سنجش آمادگی جسمانی، تمرین درمانی مستقر شده است.

استفاده از پایگاه قهرمانی تنها برای ورزشکاران و قهرمانان انواع رشته‌های ورزشی میسر خواهد بود

وی گفت: استفاده از پایگاه قهرمانی تنها برای ورزشکاران و قهرمانان انواع رشته‌های ورزشی میسر خواهد بود اما مرکز سلامت و تندرستی برای عموم قابل استفاده است.

مدیر پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی هم گفت: سالن سرحدی بیرجند از سال ۱۳۸۳ شروع به کار کرد و ابتدا برای ورزش‌های توپی مورد استفاده قرار می‌گرفت اما با توجه به نیاز ورزشکاران و قهرمانان تصمیم بر ایجاد پایگاه قهرمانی گرفته شد.

خروج پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی از انزوای ۱۸ ساله + فیلم

سید علیرضا قاسمی افزود: از ۱۵ شهریور بازسازی و بهسازی پایگاه قهرمانی در دستور کار جدی قرار گرفت و تاکنون نمازخانه، ‌رختکن، سرویس بهداشتی، اتاق مدیریت و سوئیت مهمان به مجموعه افزوده شده است.

وی با بیان اینکه تجهیزات جدید خریداری شده و جایگزین وسایل فرسوده می‌شود عنوان کرد: این تجهیزات در سالنی به ابعاد ۴۸ در ۲۲ مترمربع مستقر و نصب می‌شود.

قهرمان‌پروری هدف اصلی پایگاه قهرمانی

مدیر پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی، هدف عمده این پایگاه را قهرمان‌پروری دانست و افزود: تنها ورزشکارانی که دارای مدال ملی و بین المللی باشند می‌توانند از این پایگاه استفاده کنند.

وی تاکید کرد: به هیچ عنوان در این پایگاه بنا بر درآمدزایی نداریم لذا تمامی امکانات به صورت رایگان در اختیار قهرمانان رشته‌های ورزشی مختلف قرار خواهد گرفت.

قاسمی عنوان کرد: ست کامل دستگاه‌های کار با وزنه خریداری شده و دستگاه‌های قدیمی‌تر که قابلیت استفاده مجدد دارند نیز سرویس‌کاری و در صورت لزوم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی یادآور شد: بخش عمده بازسازی و نوسازی پایگاه قهرمانی انجام شده و اقدامات جزیی شامل رنگ‌کاری، تامین روشنایی و تعمیر موتورخانه نیز در حال انجام است و پیش بینی می‌کنیم تا دو هفته آینده به بهره‌برداری برسد.

مدیر پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی گفت: سالن تخصصی سنگ‌نوردی و صخره‌نوردی در همین سالن سرحدی و در محل پایگاه قهرمانی بود که با تدبیر مدیرکل ورزش و جوانان دیوارکشی انجام و ۲ مجموعه از یکدیگر جدا شدند.

دانشجوی دکتری حرکات اصلاحی دانشگاه تهران هم گفت: در این دوره یعنی پس از بازسازی و نوسازی پایگاه قهرمانی استان خراسان جنوبی، مرکز سنجش نیز به مجموعه پایگاه اضافه شد.

دکتر حمیدرضا زنگویی افزود: این مرکز با عنوان آکادمی سنجش و تندرستی در گذشته در پایگاه قهرمانی استان تعبیه نشده بود همانطور که اکنون نیز بسیاری از پایگاه‌های قهرمانی فاقد این مرکز مهم هستند.

الگوبرداری از آکادمی ملی المپیک

وی اظهار کرد: با الگوبرداری از آکادمی ملی المپیک، تصمیم گرفتیم این مرکز تخصصی نیز در پایگاه قهرمانی ورزش خراسان جنوبی نیز بنا شود.

خروج پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی از انزوای ۱۸ ساله + فیلم

مدیر آکادمی سنجش و تندرستی پایگاه قهرمانی خراسان جنوبی تصریح کرد: در این مرکز تغذیه تخصصی ورزشکاران با استفاده از ابزار بادی کامپوزیشن، ارزیابی ساختار اقامتی، آنالیز راه رفتن، فیزیوتراپی، اندازه‌گیری فاکتورها و شاخص‌های قهرمانی در افراد با استفاده از تردمیل یا دوچرخه‌های کارسنج انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: این مرکز با اولویت ورزشکاران و قهرمانان راه‌اندازی می‌شود اما عموم افراد نیز می‌توانند از این ظرفیت برخوردار شوند.

زنگویی بیان کرد: تمامی تجهیزاتی که برای این مرکز تامین شده استاندارد بوده و دارای اعتبار لازم است.

وی یادآور شد: همچنین در این آکادمی نسبت به استعدادیابی ورزشی برای کودکان، نوجوانان و جوانان با یکسری ابزارها اقدام خواهد شد تا قبل از ورود به رشته‌ها ظرفیت افزاد شناسایی شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha