دیسک اطراف ستاره جوان؛ سه برابر داغ‌تر از خورشید
تصور یک هنرمند از مراحل اولیه فوران ستاره اِف‌یو اوریونیس

تهران- ایرنا- پژوهشگران با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) دریافتند قرص برافزایشی (ساختاری دیسک‌مانند از ماده به شکل حلقوی که دور یک جسم خاص می‌چرخد) در اطراف ستاره جوان اِف‌یو اوریونیس (FU Orionisیا FU Ori)، دارای دمایی تقریباً سه برابر خورشید و بسیار داغ‌تر از چیزی است که قبلاً تصور می‌شد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، تلسکوپ فضایی هابل ناسا جزئیات جدید و شگفت‌انگیزی درباره اِف‌یو اوریونیس، ستاره جوانی که توسط دیسک بسیار داغی از مواد احاطه شده است، فاش کرده است.

دمای سوزان این دیسک ۱۶ هزار کلوین (۱۵۷۲۶.۸۵ سانتی‌گراد) اندازه‌گیری شده که تقریباً سه برابر دمای سطح خورشید و تقریباً دو برابر چیزی است که دانشمندان قبلاً تخمین زده بودند.

ستارگان جوان مانند اِف‌یو اوریونیس معمولاً افزایش ناگهانی و چشمگیر درخشندگی ناشی از فوران را تجربه می‌کنند. این ستارگان با کشیدن مواد از دیسک‌ها و سحابی‌های اطراف از طریق فرآیندی به نام برافزایش، رشد می‌کنند اما قرص برافزایشی در اطراف اِف‌یو اوریونیس بسیار ناپایدار است و باعث نوسانات پیش‌بینی‌ناپذیر در سرعت جذب مواد می‌شود.

پژوهشگران مؤسسه فناوری کالیفرنیا در آمریکا برای پرداختن به تفاوت چشمگیر دما بین مدل‌های گذشته و مشاهدات اخیر هابل، تفسیر اصلاح‌شده‌ای از هندسه منطقه درونی اِف‌یو اوریونیس ارائه کردند: مواد قرص برافزایشی به ستاره نزدیک می‌شود و هنگامی که به سطح ستاره می‌رسد، یک شوک داغ ایجاد می‌شود که سطح بالایی از اشعه ماورای بنفش ساطع می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha