به گزارش ایرنا، ملیحه سلیمانی روز دوشنبه در نشست خبری این نمایش در شهرکرد افزود: «نمایش نمیشناسیام ای دوست » یکی از ۱۴ اثر منتخب راهیافته به نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت از بین بیش از ۴۰۰ اثر ارسالی به دبیرخانه این جشنواره است که از سوم تا ۱۷ آذر برای عموم در تماشاخانه مهر شهرکرد به نمایش گذاشته شده است.
وی ادامه داد: این نمایش که زاویه دید متفاوتی به دفاع مقدس و جنگ تحمیلی دارد و روایتگر داستان مستندی است که در آن یکی از آزادگان بازگشته از بند اسارت به سبب اتهام بیروای جاسوسی برای رژیم بعث مورد هجمه مردم منطقه خود قرار میگیرد و خانواده وی تحقیر میشوند اما پس از سالها یکی از زندانبانهای عراقی که نسبت به این اسیر شناخت کافی داشته عذاب وجدان میگیرد و برای اثبات حقانیت وی و رفع این اتهام به ایران سفر میکند و برای خانواده وی حقیقت را توضیح میدهد.
کارگردان نمایش نمیشناسیام ای دوست با اشاره به اینکه در این نمایش از بازیگران حرفهای استفاده شده و افرادی که این نمایش را به تماشا نشستند به شدت تحت تاثیر قرار گرفتهاند، در عین حال از استقبال ضعیف مردم استان گلایه کرد و گفت: تئاتر در استان ما مظلوم است و استقبال قابل توجهی از این نمایش نشده است.
سلیمانی تصریح کرد: نه تنها عموم مردم از نمایشهای تئاتر در استان استقبال نمیکنند بلکه انتظار میرفت چنین نمایشی که در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تولید شده است مورد حمایت اداراتی نظیر بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گیرد که این موضوع محقق نشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود نبود زیرساختها را یکی دیگر از استقبال ضعیف مردم از آثار و تولیدات هنری نظیر تئاتر عنوان کرد و گفت: استان تنها یک تماشاخانه دارد و آن هم مورد شناخت مردم نیست و امکانات و زیرساختهایی نظیر روشنایی آن در شرایط مناسبی قرار ندارد.
این هنرمند رشته تئاتر با تاکید بر اینکه هنرهای نمایشی به فرموده رهبر معظم انقلاب رساترین و بلیغترین هنرهاست تصریح کرد: آثار خوب و فاخری در حوزه تئاتر در استان تولید میشود و به لحاظ حرفهای هنرمندان توانمند و استادان بزرگی در استان فعالیت دارند اما مردم استان به ندرت با تئاتر ارتباط میگیرند و میطلبد در این خصوص رسانهها در پر کردن این شکاف هنرمندان را یاری دهند.
تماشای تئاتر جایگاهی در سبد خانوار ندارد
نویسنده نمایش «نمیشناسیام ای دوست» نیز در آیین نشست با اشاره به اینکه این نمایش از کلیشهها دور شده و روایتگر رخدادهایی است که کمتر به آن پرداخته شده است اظهار داشت: در نگارش این فیلمنامه تلاش کردم تا جایی که ممکن است دنبال قهرمانسازی و قهرمانپروری نباشم و بدون هرگونه قضاوتی آن را به مخاطب عرضه کنم.
محمد رضا سمیع افزود: در این نمایش، مخاطب درگیر رویارویی و تقابل با شخصیتهای داستان میشود و میتوان تقابل نسلها و دیدگاههای مختلف راجب به جنگ را به وضوح دید.
وی با دعوت از مردم استان برای تماشای این نمایش تصریح کرد: در حالی که در دهههای گذشته استقبال مردم از تئاترهای اجرا شده به نسبت خوب بود و مخاطبان بیشتری جذب این بخش شده بودند اما پس از آن در سالهای اخیر به سبب نمایشهای ضعیفی که روی صحنه رفت اعتماد مردم سلب شد و همانطور که مشاهده میکنیم استقبال از آثار ضعیف است.
این هنرمند چهارمحال و بختیاری افزود: در کنار اجراهای ضعیف، مسائل مالی هم در استقبال ضعیف مردم از تئاتر تاثیر زیادی داشته است و با توجه به هزینههای بالای زندگی کمتر خانوادهای توان تامین بلیت برای تماشای تئاتر را دارد و در اولویت سبد خانوار قرار ندارد.
سمیع یادآور شد: امید میرود با نمایش آثار فاخر بتوان اعتماد از دست رفته مخاطب را بازگرداند و رونق سالنهای نمایش را شاهد باشیم.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۲۰۰ هنرمند در بخش تئاتر است که در سالهای اخیر در جشنوارههای مهم ملی حضور دارند.
نظر شما