۱۲ آذر ۱۴۰۳، ۱۴:۵۳
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85677741
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

موردی از مسمومیت با ماکارونی در کردستان گزارش نشده است

سنندج- ایرنا- مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به نگرانی‌های اخیر درباره مسمومیت‌های غذایی با ماکارونی اشاره کرد و گفت: تا کنون هیچ موردی از مسمومیت ناشی از مصرف این ماده غذایی در استان ثبت نشده است.

به گزارش ایرنا، شهاب قصری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهارکرد: اخیرا ادعا شده است که سه کودک که ۲ نفر آنها عضو یک خانواده تهرانی و یک نفر اهوازی دچار مسمومیت با ماکارونی شده و فوت کرده اند که در رابطه با این ادعا باید چند نکته را مورد توجه قرار داد.

وی با بیان اینکه ماکارونی می تواند به اسپور باسیلوس سرئوس (نوعی باکتری مسمومیت زا) آلوده باشند، افزود: این اسپورها، باکتری را در شرایط نامساعد، از جمله خشک کردن ماکارونی (روشی برای افزایش ماندگاری ماکارونی) در کارخانه حفظ می کنند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: اسپورها، حتی دمای پخت ماکارونی را هم تحمل می کنند؛ در صورتی که پس از پخت، ماکارونی در دمای اتاق (خارج از یخچال)، نگهداری شود، این باکتری فرصت رشد و تولید سم (توکسین) پیدا می کند و هر چقدر زمان نگهداری ماکارونی در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال ایجاد سم، بیشتر می شود.

قصری با تاکید بر اینکه انواع ماکارونی باید بلافاصله پس از پخته شدن، مصرف شوند، افزود: در صورت باقی ماندن ماکارونی حتما و بلافاصله به یخچال منتقل شود؛ حتی توصیه بر این است که ماکارونی اضافه آمده، بهتر است دور ریخته شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: کودکان از گروه های پرخطر و مستعد آسیب از مسمومیت های غذایی هستند، بنابراین در صورت مسمومیت و وجود علائم اسهال و استفراغ بایستی بلافاصله به مراکز درمانی منتقل شوند.

قصری افزود: ادعای استفاده گسترده از سموم به علت خشکسالی و کم آبی، ادعایی بی اساس است و در مناطق کم آب، گندم به صورت دیم و بدون کمترین مراقبت کشاورزی تولید می شود.

به گفته وی برای تولید ماکارونی از گندم دوروم استفاده می شود که دست کم بخشی از آن، هر سال از کشورهای مختلف، به ایران وارد می شود و بنابراین شرایط همه ماکارونی های تولیدی یکسان نیستند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تایید یک مسمومیت غذایی آن هم از نوع مرگبار، مستلزم تایید تشخیص سم در محتویات گوارش جسد (یا خون)، و جدا سازی همان عامل از ماده غذایی از همان محموله (Batch Number) است.

قصری تاکید کرد: کارخانجات غذایی موظفند از هر محموله تولیدی یک نمونه (Retention Sample) تا پایان تاریخ انقضا برای بررسی های حقوقی و قانونی در کارخانه نگهداری کنند که قابل ارائه به مراجع مربوطه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha