به گزارش ایرنا، دکتر فرزام بیدارپور روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بالا بودن آمار چاقی وزن در کردستان زنگ خطری برای افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن است.
وی افزود: سالانه حدود هفت هزار و ۵۶۵ نفر در استان فوت میکنند که از این تعداد، سه هزار و ۱۲۶ نفر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی جان خود را از دست میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: این آمار نشان میدهد که حدود ۴۱ درصد از کل مرگ و میرهای استان مربوط به بیماریهای قلبی عروقی است.
بیدارپور ادامه داد: حدود ۷۵ درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و بیماریهای تنفسی است که عوامل اصلی این بیماریها تغذیه ناسالم، کمتحرکی، مصرف دخانیات و الکل است.
وی با اشاره به اینکه آمار بالای ابتلا به سرطان در استان، تغذیه ناسالم به ویژه چربی های ترانس است، اظهار کرد: طبق آمار جمعیت در استان کردستان به ازای هر هزار نفر ۱.۷ نفر به سرطان مبتلا می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: تغذیه سالم و سبک زندگی فعال از مهمترین راهکارها برای پیشگیری از سرطان هستند که با توجه به آمار بالای ابتلا به سرطان در استان کردستان، ضرورت دارد که برنامههای آموزشی و پیشگیرانه در این زمینه تقویت شوند.
دکتر بیداپور بر نقش آموزش و اطلاعرسانی در تغییر رفتارهای تغذیهای تاکید کرد و گفت: در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دوره های آموزشی در راستای این پویش برگزار شده است.
شعار امسال پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم "روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم" است.
نظر شما