فرنگیز رحمانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن گلهمندی از کم توجهی مسئولان استانی به مشکلات تجار و بازرگانان صادر کننده محصولات کشاورزی استان، اظهار کرد: تجار گیلانی هماینک کالاهای خود را با هزینههای شخصی صادر میکنند و در بازگشت ارز حاصل از صادرات هم با مشکلات بسیاری روبرو هستند، در این شرایط تسهیلی هم در زمینه خروج کامیونها از مرز زمینی آستارا صورت نگرفته است و کالاها در این گذرگاه مرزی رسوب می کنند.
وی ادامه داد: اکثر کامیونهایی که از این مسیر تردد می کنند حامل کالاهای فسادپذیرند؛ مسئولان باید با اتخاذ تدابیر لازم در نوبتدهی کامیونهای حامل این مواد، زمینه و روندهای صادراتی را در این حوزه تسهیل کرده و معضل ترافیک و تردد در مرز آستارا را رفع کنند.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان تصریح کرد: تجار و بازرگانان قرارداد ال. سی ندارند و این امر موجب میشود، بازگشت سود حاصل از صادرات با ریسک بالایی همراه باشد و گاه میلیونها دلار از سرمایههاشان را از دست بدهند.
اعتبار اسنادی یا ال. سی «LC » یک روش مطمئن برای پرداخت پول در حوزه تجارت بین المللی است که به موجب آن بانک نقش واسطهای ایفاء کرده و پول را پس از تایید تحویل کالا، پرداخت میکند.
وی بیان کرد: صادرات در این استان به دلیل نبود زیرساختها و ناوگان حمل و نقل مناسب با مشکل جدی مواجه است؛ این عدم توسعه یافتگی به صادرکنندگان لطمات جدی وارد می کند.
وی عنوان کرد: خارج از موضوع زیرساختها، ۹۰ درصد مشکلات موجود در این حوزه به علت عدم ساماندهی درست خروج کالاهای فساد پذیر مانند فلفل، کاهو، خیار، گوجه و بادمجان، کیوی و سایر محصولات باغی و کشاورزی است.
رحمانی اظهار کرد: گمرکات در مرز آستارا هوشمند نیست و ثبت ورود و خروج کامیونها همچنان به روش سنتی انجام می شود؛ این روند؛ طولانی و فسادآور است در این روش بستر برای رقابت فراهم نیست، حال آنکه باید ساماندهی امور مرزی به صورت سیستمی و هوشمند باشد.
وی پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه در ماه ژانویه با افزایش تقاضا برای کالاهای صادراتی مواجهیم مدیران می توانند با ارتقاء قدرت ریسکپذیری به جای دستگاههای ایکسری از سگهای موادیاب قوی استفاده کنند و با تسهیل امور جلوی فساد کالاهای یخچالی را بگیرند و کالاها بدون ورود به گمرک قدیم در پایانه پلمب و با استفاده از این سگها کنترل و از مرز خارج شوند.
وی تصریح کرد: از ظرفیت گمرک و پایانه جدید نیز می توان برای تسریع در روند صدور کالاها استفاده کرد تا بارهای سریع فساد را در کمترین زمان ممکن به مقصد رساند.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان؛ نبود آزمایشگاه تعیین ماهیت کالا در آستارا را از دیگر مشکلات این بخش عنوان کرد و افزود: تاکنون قولهای زیادی در این خصوص داده شده که به آن عمل نشده است گمرک فضای کافی در اختیار کسانی که تمایل به احداث و تجهیز آزمایشگاه دارند، قرار نمی دهد.
وی ابراز امیدواری کرد: استاندار گیلان با انعکاس مشکلات صادرکنندگان به مراجع ذیصلاح و برطرف ساختن آندسته از مسائل و معضلاتی که در سطح استان قابل رفع است به تسهیل رویههای صادراتی و وارداتی کمک کند.
نظر شما