به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز چهارشنبه در این مراسم در تالار فرهنگ و هنر کرمان، آمادگی خود را برای تسهیل فعالیت تشکل ها در مسیر خدمت به جامعه ایثارگری و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اعلام کرد.
وی تصریح کرد: جامعه ما نیازمند برنامه های همچون یادواره شهدای اسارت برای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است و در این زمینه باید حداکثر بهره برداری از فرهنگ ایثار و شهادت را در استان داشته باشیم؛ اطلاع ندارم آثا تشکلی در این زمینه در استان داریم یا خیر اما باید تشکل های قوی ایثارگری راه اندازی شود.
طالبی همچنین با قدردانی از برگزار کنندگان آیین یادواره شهدای اسارت استان کرمان به ویژه گروهی از آزادگان به عنوان مجری برگزاری یادواره عنوان کرد: امیدوارم توفیق همراهی با فرهنگ ایثار و شهادت را در استان و همگام با ایثارگران و این مردم عزیز داشته باشیم، مردمی که لیاقت بهترین خدمات را دارند.
نماینده عالی دولت در استان کرمان با اشاره به اینکه نام کرمان با نام سردار بزرگ اسلام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی همراه شده است اظهار داشت: امیدوارم در این مسیر همگام با شما گام برداریم؛ جامعه استان کرمان برخوردار از سرمایه هایی است که سردار سلیمانی و یادگاران دفاع مقدس برای این استان به یادگار گذاشتند.
گوشه هایی از این یادواره را در لینک زیر ملاحظه کنید:
همه از شهدای اسارت غفلت کردیم
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان نیز در این آیین با اشاره به یکهزار و ۸۳۰ شهید استان، ۲۸ شهید غریب در اسارت کرمان، شهدای حادثه تروریستی سال گذشته گلزار شهدا، سیدالشهدای جبهه مقاومت حاج قاسم سلیمانی و آیت الله رییسی شهید خدمت افزود: حقیقت این است که برخی در منطقه و دنیا به رژیم غاصب کودک کش و نسل کش صهیونیستی کمک اما مردم و آزادگان دنیا در مقابل آنان مقاومت می کنند و باید با این مقاومت ریشه این غده سرطانی از کل دنیا کنده شود.
سردار محمدعلی نظری با اشاره به مظلومیت شهدای اسارت افزود: پس از چندین سال کنگره های کشوری برای این شهدا برگزار می شود، این شهدا در واقعیت در تشییع و تدفین نیز غریب تر بودند زیرا در آنجا هیچ کس از آشنایانشان نبود که اعمال شرعی را برای آنان انجام دهد و تدفین شدند که پس از پیگیری های زیادی به کشور بازگشتند؛ همه ما از این شهدا غفلت کردیم.
بیان خاطراتی از اسارت و شهدا
مدیر گلزار بین المللی شهدای کرمان که خود از آزادگان سرافراز است نیز با بیان خاطراتی از برخی شهدای غریب در اسارت در این آیین گفت: شهید تندگویان در سلول های بغداد هرروز شکنجه میشد، این شهید ۴۰ روز وزیر نفت بود و هنگام سرکشی از پالایشگاه به اسارت دشمن درآمد اما حتی زمانی که دشمن می خواست هشت خلبان عراقی را در مقابل تندگویان معاوضه کند، خانواده این شهید مخالفت کرد.
سردار محمدرضا حسنی سعدی ادامه داد: این شهید در زندان های رژیم بعث باقی ماند و شکنجه ها را تحمل کرد، تقاضای پناهندگی را نپذیرفت تا به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
وی با بیان اینکه قبل از مبادله پیکر شهدا، بارها اتفاق افتاد که پیکر شهدا سالم از زیر خاک بیرون می آوردند تصریح کرد: بعثی ها وقتی این شرایط را می دیدند، پیکر شهدا را در آفتاب می گذاشتند یا روی آنها آهک و اسید می ریختند اما پیکر این شهدا ذره ای تغییر نکرده بود؛ حتی مادر یک شهید در زمان تحویل می گوید که چین موهای شهیدش برهم نخورده و زخم آن شهید و جنازه ها تازه بود.
به گزارش ایرنا امیر شاهپسند به عنوان جانباز آزاده سرافراز و فردی که مورد شکنجه شدید حزب بعث عراق قرار گرفته بود، در این آیین تجلیل شد و پس از آن طی سخنانی از سختی های اسارت و روحیه قوی رزمندگان برای ایثار و شجاعت گفت.
همچنین در این آیین قبل از آنکه برخی خانواده های شهدای غریب در اسارت استان تجلیل شوند، پیکر مطهر یک شهید گمنام به محل یادواره هدایت و در فضایی روحانی روی دست حاضران تشییع شد.
در این یادواره همچنین از اثر هنری موسیقی رضا احمدی با عنوان قهرمان رونمایی شد.
نظر شما