به گزارش ایرنا، ریحانه حسن زاده در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه کرمان که همزمان با ۱۶ آذر روز دانشجو در مصلای امام علی (ع) اقامه شد، مطالبی را ذیل پنج عنوان "تحلیل وضعیت دانشگاه"، "تحلیل وضعیت استان"، "تحلیل وضعیت ملی"، "تحلیل فضای بین المللی" و "مطالبات جریان دانشجویی" بیان کرد.
رشد فضای حقطلبی دانشجویان
وی در تحلیل وضعیت دانشگاهها در کشور گفت: بعد از ۴۶ سال بر همه واضح و مبرهن است که وضعیت دانشجو و دانشگاه اکنون نسبت به قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست و پیشرفت قابل توجهی رخ داده که در سخنرانیها، مستندها، کتابها و مجلات بارها به آمار و ارقام این موضوع پرداخته شده و گسترش یافتن فضای حق طلبی دانشجویان در سالهای اخیر بسیار قابل توجه است.
این فعال دانشجویی اظهار کرد: با وجود تلاشهای گسترده عناصر ضد انقلاب، قاطبه دانشجویان و اساتید دانشگاه حامی نظام جمهوری اسلامی و حقطلب هستند، اگرچه تحرکاتی صورت گرفت اما غلبه حق طلبی در بین دانشگاهیان موجب شد که به سرعت در همه رخدادها، دانشگاه صف حق و باطل را از هم جدا کند و با وجود حفظ جایگاه جدی مطالبه گری خود به ورطه اغتشاشگران نیفتد.
وی در تحلیل وضعیت استان کرمان گفت: همان گونه که کرمان در جغرافیا جایگاه ویژه ای در کشور دارد در مسائل اجتماعی و سیاسی نیز توانسته نقش بی بدیلی قبل و بعد از انقلاب ایفاد کند که حضور برجستگان سیاسی و اجتماعی در حکمرانی جمهوری اسلامی ایران گواهی بر این مساله است.
حسن زاده افزود: در روزهای آتی سالگرد شهادت بزرگمردی است که بدون شک از کنشگران بین المللی نظام جمهوری اسلامی در عرصه میدان و عمل محسوب میشود؛ حاج قاسم سلیمانی نمونه بارز یک کنشگر فعال، مخلص، معتدل و ولایتمدار بود.
وی گفت: جدای از نیروی انسانی، استان کرمان سرشار از منابع طبیعی و معادن بزرگی است که از لحاظ مادی این استان را به یکی از غنی ترین استانهای کشور تبدیل کرده و این نیروی انسانی در کنار این منابع خدادادی میطلبد استان آبادتر و با درجه رفاه بالاتری داشته باشیم.
نماینده تشکلهای دانشجویی استان کرمان در تحلیل وضعیت ملی نیز اظهار کرد: باید نگاه کنیم که فضای کلی کشور پس از شهادت شهید رییسی که تلاش کرد در دوران کوتاه خدمت خود خدمات زیادی را ارائه کند، وضعیت پیش آمده برای مسائل اقتصادی کشور را تا حدی سر و سامان دهد و فضای بین المللی را به نفع جریان مقاومت با تحرکات و تلاش شهید امیر عبداللهیان بهبود بخشد که شاهد تلاشهای جدی رییس جمهور عزیزمان با شعار وفاق ملی برای همدل کردن و نزدیکتر کردن دیدگاهها به منظور بهبود وضعیت معیشتی مردم هستیم.
کشور نیازمند وفاق
وی افزود: امیدواریم مطابق با شعارهای رییس جمهور شاهد شکوفایی اقتصادی، پویایی اجتماعی و گسترش روابط بین المللی باشیم. قطعا کشور ما نیازمند وفاق ملی است البته این وفاق که در لغتنامهها مقابل دودلی و نفاق قرار دارد باید درست تعریف و به درستی عملیاتی شود تا این یکدلی به نفاق و دودلی کشیده نشود.
حسن زاده درباره شرایط بین المللی نیز گفت: در جهان امروز و تحلیل سطح بین المللی شاهد هستیم که جبهه مقاومت در اوج قدرت، همدلی، هماهنگی و در عین حال مظلومیت قرار دارد و جبهه کفر در قعر ذلت، چندپارگی و خباثت خود است.
وی بیان کرد: دیگر برای کسی پوشیده نیست که جبهه کفر از کلیدواژه های زیبایی مانند دموکراسی، آزادی بیان، آزادی اندیشه، توسعه سیاسی و مانند آن صرفا برای توجیه کارهای خود و در ویترین استفاده میکند و در عمل به آن عقیدهای ندارد. کودک کشی و حمایت از کودک کش، برخورد با دانشجو و دانشمند در فضای دانشگاه، استفاده از بمبهای غیر متعارف و بیولوژیک سه نمونه کوچک از این خباثتهاست.
این فعال دانشجویی گفت: از طرف مقابل هماهنگی به وجود آمده در کنشهای جریان مقاومت همچنین ریشه دار شدن جریان مقاومت در جوامع که با شهادت بزرگان این جریان همچنان به حرکت خود ادامه میدهد، نشان دهنده رشد و بالندگی و اوج اقتدار مقاومت است.
وی افزود: ایستادگی، صبر و مقاومت مردم این کشورها مثال زدنی است و جمهوری اسلامی ایران نیز بهحق با قرار گرفتن در مرکز جبهه مقاومت شهدای عزیزی را تقدیم اسلام و انقلاب کرده، در عین حال از عزت و شرف خود دفاع کرده که عملیات وعده صادق یک و دو شاهد این ماجراست.
حسن زاده در ادامه با اشاره به مطالبات جریان دانشجویی، آنها را در چهار سطح مطرح کرد و گفت: در سطح دانشگاه باید امنیت و آزادی دانشجو و دانشگاهیان در کنار یکدیگر دیده شود که از مسئولان استانی درخواست داریم با فهم دقیق این مطلب هم حفظ امنیت دانشگاه و محیط علمی را در دستور کار خود قرار دهند، و هم در عین حال فضای آزاد اندیشیدن و بیان را در دانشگاهها تضمین کنند.
وی ادامه داد: حفظ و صیانت از فضای علمی دانشگاه هم رسالت مسئولان دانشگاهی، دانشجویان و دانشگاهیان است و هم مسئولیت مسئولان استانی. دانشگاهیان باید سعه صدر و صبوری خود را بالا ببرند تا با ایجاد فضای تضارب آرا امکان رشد اندیشه را در دانشگاه فراهم کنند.
نماینده تشکلهای دانشجویی استان کرمان گفت: مسئولان استانی با مراقبت کردن از ورودنکردن جریانهای سیاسی به دانشگاه باید مراقب باشند که دانشگاه جولانگاه تفکرات و جناحهای سیاسی نشود و این امر در انتصاب رؤسای دانشگاه و معاونان آنها نیز لحاظ شود.
مطالبه شفافیت مالی معادن کرمان
وی افزود: در سطح استانی مطالبه جدی جریان دانشجویی شفافیت مالی همه نهادها و مراکز اداری به طور خاص معادن موجود در سطح استان است. مبتنی بر قانون شفافیت که تصویب آن یکی از دستاوردهای جدی نظام جمهوری اسلامی محسوب میشود باید اطلاعات مالی، قراردادها، نشستها، بودجهها و سایر موارد در سامانههای مربوطه درج شود و در دسترس عموم مردم قرار گیرد.
حسن زاده گفت: توقع داریم این اتفاق حداکثر تا یک ماه آینده رخ دهد و استان کرمان در این زمینه پیشتاز باشد. شفافیت عملکرد معادن و کارخانههای استان کرمان نیز به اعتماد مردم و اعتباربخشی به نظام جمهوری اسلامی کمک میکند و یکی از ضروریات است لذا بر خود لازم میدانیم که پس از یک ماه مجدد از طریق رسانهها این موضوع را پیگیری کنیم.
وی اظهار کرد: مطالبه جدی دیگر ما در سطح استان تریبون دادن به دانشجویان در طول سال در نماز جمعه است، در سالیان گذشته چندین بار توسط رهبر معظم انقلاب تذکر داده شده اما عملیاتی نشده است.
این فعال دانشجویی در بیان مطالبات در سطح ملی نیز گفت: از مسئولان کشوری و لشکری خواهانیم که آرمانها و ارزشهای مقدس انقلاب اسلامی را مرور و با بازخوانی بیانیه گام دوم، مسیر آینده جمهوری اسلامی را ترسیم کنند.
وی با بیان اینکه مردمی بودن نظام جمهوری اسلامی یکی از برکات انقلاب است افزود: حفظ ارتباط نزدیک با مردم، فهم دقیق وضعیت معیشتی مردم و ارائه راهکار برای بهبود وضعیت معیشتی مردم رسالت مهم و جدی دولتمردان در زمان حاضر است که باید برای آن بکوشند و تمام هم و غم خود را اصلاح و بهبود وضعیت اقتصادی کشور قرار دهند.
فیلترینگ کنونی سطحیترین کار
حسن زاده گفت: درباره فضای مجازی باید سیاستهای کلان اثرگذار و راهگشا در نظر گرفته تا به بهترین نحو از امکانات آن بهره برده و از آفتهای آن فاصله گرفته شود؛ قطعا فیلترینگ به شکل حاضر سطحیترین کاری بود که میشد اجرا کرد و به هیچ وجه تامین کننده اهداف بلند نظام جمهوری اسلامی نیست، در عین حال بی بندوباری و رهاسازی این فضا نیز مطلوب نیست.
وی بیان کرد: ما نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان میتوانیم برای سکوهای فعال در فضای مجازی شرایطی را وضع کنیم و فعالیت آنها در ایران قاعدهمند شود.
نماینده تشکلهای دانشجویی استان کرمان افزود: همچنین در سطح بین المللی در کنار گسترش روابط و تحرکات دیپلماتیک، توجه به میدان و عرصه عمل نیز نباید فراموش شود. رفت و آمدهای مسئولان سیاسی به کشورهای منطقه و جهان و حضور در مجامع بینالمللی یکی از نقاط قوتی است که در ماههای اخیر توسط دولت صورت گرفته و جای تشکر دارد.
وی گفت: در این زمینه ایفای نقش جدی برای شکل دادن به نظم نوین جهانی که در حال شکل گیری است و در آن قطعا جایگاه قدرتها تغییر خواهد کرد باید مورد توجه قرار گیرد و الگوسازی برای این نظم نوین جهانی اهمیت بسیار بالایی دارد که شاید جایگزینی مفهوم امت، به جای ملت و گسترش امت سازی در نظام بین الملل یکی از روشهای موثر در راستای این الگو جدید خواهد بود.
حسن زاده اظهار کرد: از سوی دیگر حفظ عزت ملی و حفاظت از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی بر همه مردم و مسئولان فرض و واجب است لذا با توجه به تعرض رژیم خبیث صهیونی به مرزهای کشورمان مطالبه جدی پاسخگویی به این خباثتها و خونخواهی شهیدان عزیزمان که این بار از نیروهای مخلص و پرتلاش ارتش جمهوری اسلامی ایران بودند را داریم.
وی گفت: کوتاهی در این امر قطعا صدمات جدی به منافع ملی خواهد زد و همانطور که در سالهای اخیر بر همه اثبات شده است هزینه این گونه تعللها بالا خواهد بود و منافع ملی کشورمان را در آینده و در کنشهای آتی بهشدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.
به گزارش ایرنا چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد، سه دانشجو به نامهای مصطفی بزرگنیا، احمد قندچی و مهدی شریعترضوی در اعتراض به سفر رسمی ریچارد نیکسون معاون وقت رییس جمهور آمریکا همچنین از سرگیری روابط ایران با انگلیس در شانزدهم آذر ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند و به همین مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو نامگذاری شد و هر سال در دانشگاهها گرامی داشته میشود.
نظر شما