بهگزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری رتبه پنجم کشور در رشد وصول حقوق دولتی معادن در سال ۱۴۰۲ را کسب کرد و در این مدت هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع مواد معدنی از معادن استان استخراج شد که رشد ۳۲ درصدی داشت.
وصول حقوق دولتی معادن چهارمحال و بختیاری ۲۸۰ میلیارد ریال بود که ۹۱ درصد بیشتر شد.
در سال گذشته براساس فراخوان عمومی واگذاری معادن از طریق ماده ۸۳ آییننامه اجرایی قانون معادن، خارج از فرایند مزایده برای نخستین بار در چهارمحال و بختیاری هفت معدن به سرمایهگذاران واجد شرایط واگذار شد.
برای نخستین بار هیأت حلاختلاف ماده ۲۴ مکرر قانون معادن در چهارمحال و بختیاری فعال شد که این مهم به تسهیل در صدور مجوزهای معدنی استان کمک میکند.
تولیدات صنایع معدنی چهارمحال و بختیاری نیز ۲۷ درصد نسبت رشد داشته است.
چهارمحال و بختیاری ۱۶۴ معدن دارای پروانه بهرهبرداری دارد که از این تعداد هماکنون ۱۲۰ معدن فعال است.
علی حیدری روز جمعه در شورای معادن استان تاکید کرد: براساس این آییننامه معدنکاران موظفند یک درصد از فروش مواد معدنی خود را در مناطقی که فعالیت آنها منجر به خسارت شده است، هزینه کنند.
وی پایبند بودن معدنکاران به مسئولیت اجتماعی را ضروری دانست و افزود: استفاده از مکانیزمهای قانونی در مراحلی مد نظر دستگاههای اجرایی قرار گیرد که معدنکاران تعهدات خود را در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام ندهند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بابت بهره مالکانه معادن ۲۸۰ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن استان به حساب خزانه دولت واریز شده است.
فضلالله رحمتی تاکید کرد: ۱۵ درصد از بهره مالکانه معادن چهارمحال و بختیاری برای زیرساخت، رفاه و توسعه شهرستانهای مجاور معادن به استان برگشت میشود.
وی افزود: با هماهنگی و رایزنی نمایندگان مردم چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی پیگیر گرفتن سهم واقعی استان از حقوق دولتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هستیم.
رحمتی به استخراج سه میلیون و ۴۴۴ هزار تن مواد از معادن چهارمحال و بختیاری از ابتدای سالجاری تاکنون اشاره و تصریح کرد: استخراج مواد معدنی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۴ درصد رشد یافته است.
وی یادآور شد: با تلاش بخش خصوصی و همراهی دستگاههای اجرایی در شورای معادن چهارمحال و بختیاری هماکنون این شورا جایگاه سیزدهم عملکردی حوزه معدن کشور را کسب کرده است.
رحمتی اظهار داشت: اعطای مجوز تعطیلی موقت به ۶ معدن در شهرستانهای فارسان، خانمیرزا، فرخشهر، اردل، لردگان و فلارد بهمنظور کمک به معدنکاران و بهرهبرداران که بهعلت مشکلات خارج از ید موفق به بهرهبرداری بهمیزان ظرفیت پروانه بهرهبرداری معادن و انجام تعهدات قانونی در باب تولید و حقوق دولتی خود نشدهاند و رفع مشکل و ابقاء محدوده معدنی یک واحد صنایع معدنی در شهرستان اردل در راستای رونق تولید و رفع موانع و موافقت با احداث یک واحد فرآوری شنوماسه در شهرستان خانمیرزا از مصوبات بیستمین شورای معادن چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما