کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی دامپزشکی باید تداوم یابد

تبریز- ایرنا- دبیر کارگروه علمی دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر لزوم کاهش ظرفیت پذیرش دانشجویان دکترای عمومی دامپزشکی، گفت: این اقدام که از ۲ سال قبل آغاز شده است باید همچنان ادامه یابد.

به گزارش ایرنا، امید آذری روز شنبه در حاشیه بازدید از امکانات دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، از کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی دانشگاه های کشور از یکهزار و ۵۰۰ نفر به ۷۰۰ نفر در ۲ سال گذشته، افزود: این اقدام با هدف ساماندهی بازار کار و جامعه هدف صورت گرفته است و بر اساس ماده ۲۱ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی موظفند تعداد، رشته و ترکیب جنسیتی دانشجویان رشته‌ های تحصیلی مرتبط را قبل از اعلام و پذیرش، نیازسنجی کنند.

وی اظهار کرد: بر همین اساس کارگروه علمی دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با عضویت ۹ نفر فعالیت داشته و نظرات مشورتی در چارچوب این ماده قانونی را به شورای گسترش آموزش عالی ارایه می دهد.

آذری با بیان اینکه مقرر است پذیرش دانشجوی دکترای دامپزشکی تا ۶۱۹ نفر کاهش پیدا کند، ادامه داد: هدف این است با کاهش ظرفیت پذیرش، فضای کاری مناسبی برای فعالیت دانش آموختگان رشته دامپزشکی مهیا شود که متاسفانه عوامل مختلفی باعث افزایش پذیرش دانشجو در این رشته شده است.

به گفته وی در کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی نیز با کار گروه علمی دامپزشکی و دفتر گسترش وزارت عتف همکاری و تعامل دارد، برنامه ریزی های این کارگروه برای ایجاد رشته های جدید و دوره های تخصصی دامپزشکی را یادآور شد و گفت: بر اساس سیاست های پیش بینی شده کارگروه علمی دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از این پس اجازه ایجاد رشته‌های دامپزشکی را تنها به آموزشکده ها و دانشکده‌های دامپزشکی موجود اعطا می شود.

آذری شرط اصلی ایجاد رشته های جدید را دارا بودن پیوست اشتغال عنوان و اضافه کرد: بر اساس این سیاست درخواست ایجاد رشته تنها با دارا بودن زمینه اشتغال قابل بررسی خواهد بود.

وی گفت: هم اکنون تعداد ۱۳ دانشکده و پنج آموزشکده دامپزشکی در دانشگاه های دولتی و تعداد ۱۲ دانشکده دامپزشکی در زیر مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارند.

کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی دامپزشکی باید تداوم یابد

۴۴ نفر اعضای هیات علمی دانشکده دامپزشکی

به گزارش ایرنا، رییس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز نیز با ارایه گزارشی از وضعیت کلی این دانشکده، گفت: این دانشکده در سال ۱۳۶۶ به صورت آموزشکده تاسیس شد و با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی دامپزشکی فعالیت آموزشی خود را آغاز و با گسترش کمی و کیفی خود با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی از سال ۱۳۷۵ و دکتری عمومی دامپزشکی از سال ۱۳۸۴ تبدیل به دانشکده شد.

دکتر میرحسن موسوی با بیان اینکه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز در ادامه فعالیت خود در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اقدام به تربیت نیروی انسانی متخصص کرده است، افزود: اکنون این دانشکده در سه دوره تخصصی فناوری های تولید مثل دامپزشکی، آسیب شناسی دامپزشکی و بهداشت و بیماری های پرندگان، ۲۲۸ دانشجو در مقطع دکترای عمومی دامپزشکی، ۸۲ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، ۳۳۱ دانشجو در مقطع کارشناسی دارد.

وی تعداد اعضای هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز را ۴۴ نفر اعلام و اضافه کرد: اعضای هیأت علمی این دانشکده در عرصه فعالیت های آموزشی و پژوهشی موفقیت های چشمگیری داشته اند.

موسوی ادامه داد: این دانشکده مجهز به ۱۸ آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی و مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی می باشد و از وجود یک بیمارستان تخصصی دامپزشکی که مجهز به سالن های جراحی، مامایی، داخلی دام های بزرگ، رادیولوژی و کالبدگشایی بهره می برد که خدمات شایان توجهی را به دامداران و مرغداران منطقه ارایه می دهد.

وی ضرورت توسعه فعالیت های آموزشی و پژوهشی این دانشکده را یادآور شد و گفت: حمایت از توسعه این دانشکده می تواند کمک موثری را برای پذیرش دانشجوی خارجی از کشورهای همسایه داشته باشد.

موسوی فضای فیزیکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز را حدود ۱۴هزار مترمربع اعلام کرد و گفت: طرح توسعه بیمارستان تخصصی این دانشکده در زمینی به وسعت ۳ هزار مترمربع طراحی و با تصویب هیات امنای دانشگاه اجرایی خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha