ترک بر پیشانی گنبد ۶۰۰ ساله مازندران+فیلم

ساری- ایرنا- ترک های عمیق در گنبد ۶۰۰ ساله آستانه امامزاده قاسم (ع) بابل که هر روز بر عمق شکاف آن افزوده می شود، زمینه ای برای نفوذ بارش های سیلابی در سازه این بنای تاریخی شده و این میراث کهن را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گنبد آستانه امامزاده قاسم(ع) بابل که روی مقبره این امامزاده واقع شد در وضعیتی بسیار نگران کننده قرار دارد و انجام اقدامات مرمتی برای آن یک ضروری فوری محسوب می شود. بخش‌هایی از این گنبد آجری زیبا و قدیمی تخریب شده و نفوذ آب به بدنه گنبد نیز مشهود است.

بارش های سیلابی سال های اخیر سبب شد که رطوبت در این گنبد نفوذ کرده و این امر زمینه ای برای فروپاشی کامل این گنبد است همان گونه که نفوذ رطوبت تعدای از شیشه های طاق این گنبد را فرو ریخت.

گنبد آستانه امامزاده قاسم(ع) ۲ قوسی است که از بیرون هرمی شکل با قاعده هشت ضلعی ساخته شده و از داخل گرد و نیم‌کره‌ است که با فاصله در لایه زیرین گنبد هرمی شکل ساخته شد و در کنج گنبد نیز مقرنس ایجاد شده است.

در هر ضلع از بدنه هشت ضلعی یک قاب با سرقوسی جناقی در داخل یک قاب مستطیل قرار گرفته و در بالای آن یک قاب مستطیلی کوچک و خوابیده قرار دارد.

ارتفاع بنا حدود ۲۲ متر است که سید علی ابن سید کمال‌الدین در سال ۸۷۰ هجری قمری آن را ساخته است. این بنای تاریخی با شماره ۴۳۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین بناهای بابل در محله آستانه‌سر قرار دارد.

ترک بر پیشانی گنبد ۶۰۰ ساله مازندران +فیلم

در یک سال اخیر مکاتبه های زیادی بین مدیریت آستانه امامزاد قاسم (ع) بابل با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و شهرستان بابل انجام شد اماهیچ کدام از قلم فرسایی برای نجات این اثر فاخر تاریخی نجات بخش نبود.

جواب میراث آن است که چون در چند سال گذشته این بنا مرمت شد اعتبار جدیدی به آن اختصاص نمی یابد. از طرف دیگر کارشناسان و مدیریت این آستانه بر این باورند که مرمت چند سال گذشته اثر بخش نبوده چون اگر آب باران از این گنبد نفوذ کرده و زمینه ای برای ریختن آینه های طاق این گنبد شد.

تاکنون جلسه های برای نجات این بنای تاریخی تشکیل شد اما تا کنون برای اصلی ترین نیاز این بنا یعنی مرمت اقدامی انجام نشد.

بقعه امامزاده قاسم(ع) که به به بقعه آستانه مشهور است از بناهای معروف مذهبی بابل محسوب می‌شود که از قرن نهم هجری قمری به جا مانده و بنا به برخی روایات مدفن یکی از فرزندان حضرت امام موسی کاظم(ع) و بر اساس برخی روایات دیگر از نوادگان این امام است.

این اثر تاریخی در مرکز شهر بابل، خیابان آیت‌الله روحانی محله آستانه‌سر و نزدیکی محله اُجابن قرار دارد. بقعه امامزاده قاسم(ع) بین مردم بابل به سرآستانه نیز معروف است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha