رهبر حزب حاکم کره‌جنوبی: رئیس جمهور تا زمان برکناری، دولت را مدیریت نخواهد کرد

تهران- ایرنا- «هان دونگ هون» (Han Dong Hoon)، رهبر حزب حاکم "قدرت مردم" کره جنوبی به دنبال شکست طرح استیضاح «یون سوک یول» رئیس جمهوری این کشور در پارلمان، اعلام کرد که رئیس دولت تا زمان استعفا و برکناری، حق دخالت در امور دولتی از جمله در حوزه دیپلماسی را ندارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری کیودو ژاپن، رهبر حزب حاکم روز یکشنبه یک روز پس از شکست تلاش‌های اپوزیسیون برای استیضاح رئیس جمهوری این کشور به علت اعلام حکومت نظامی، گفت که یون تا پیش از استعفای قریب‌الوقوع خود، در امور دولت دخالت نخواهد کرد.

بنابراین گزارش هان دونگ هون در بیانیه‌ای بدون اشاره به زمان کناره‌گیری یون گفت: «تا پیش از استعفا، رئیس‌جمهوری در امور دولتی از جمله دیپلماسی دخالت نخواهد کرد».

درهمین حال خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد: هان دونگ هون، رهبر حزب قدرت مردمی حاکم (PPP) روز یکشنبه وعده داد که با ترک زودهنگام و منظم (بدون ایجاد اختلال در امور دولت) یون (از مقام ریاست جمهوری)، پیامدهای ناگوار اعلام حکومت نظامی وی را به حداقل خواهند رساند.

هان که در مقر این حزب در سئول صحبت می کرد، اعلام کرد: با ترک منظم و زود هنگام رئیس جمهوری، تلاش می کنیم تا هرج و مرج را در کشور و میان مردم به حداقل رسانده، وضعیت سیاسی را تثبیت و لیبرال دموکراسی را در جمهوری کره احیا کنیم.

یونهاپ گزارش داد: حزب مخالف دولت با توجه به شکست طرح استیضاح رئیس جمهوری کره جنوبی در پارلمان، وعده داد که به تلاش های خود در این زمینه خواهد داد.

حزب دموکراتیک (DP) حزب اصلی اپوزیسیون روز شنبه (روز گذشته به وقت محلی) اعلام کرد که باوجود شکست طرح استیضاح، هر هفته به تلاش برای استیضاح رئیس جمهوری کره جنوبی ادامه خواهد داد.

یون جونگ کان (Yoon Jong-kun)، سخنگوی این حزب به خبرنگاران گفت: تصمیم گرفتیم به صورت هفتگی جلسات ویژه (پارلمان) را بر هم زده و در جلسات عمومی به ارائه مجدد این طرح ادامه دهیم.

به گزارش ایرنا، حزب حاکم کره جنوبی مورخ شنبه ۱۷ آذرماه تصمیم گرفت طرح استیضاح یون و لایحه تحقیقات درباره فساد مالی بانوی اول را رد کند.

طرح استیضاح از رئیس جمهوری کره جنوبی به دنبال اعلام حکومت نظامی وی در مورخ ۱۳ آذرماه صورت گرفت.

شامگاه سیزدهم آذرماه رئیس جمهوری کره‌جنوبی در اقدامی که حیرت جهانی را به دنبال داشت، در نطقی تلویزیونی در این کشور حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد.

وی این اقدام را برای آنچه که «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.

اقدام رئیس جمهوری کره جنوبی با واکنش پارلمان، احزاب سیاسی مخالف و مردم کره‌ روبه‌رو و در نهایت پس از ۶ ساعت لغو شد.

صدور دستور برقراری حکومت نظامی در این غول اقتصادی شرق آسیا باعث شوک و حیرت جهانی شد. آخرین بار ۴۴ سال پیش در این کشور حکومت نظامی برقرار شده بود.

پس از اعلام کوتاه‌مدت وضعیت اضطراری و حکومت نظامی توسط رئیس‌جمهوری کره جنوبی، نتایج یک نظرسنجی نشان داد که ۷۳.۶ درصد از مردم این کشور، از استیضاح وی حمایت می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha