حقوق «حالت اشتغال» ایثارگران به درستی پرداخت نمی‌شود

تهران- ایرنا- معاون حقوقی شبکه ملی ایثارگران گفت: براساس قانون، حقوق «حالت اشتغال» ایثارگران باید همتراز کادر نیروهای مسلح با دو درجه بالاتر پرداخت شود اما این قانون ناقص اجرا می‌شود و ایثارگران را با مشکلات معیشتی روبرو کرده است.

یوسف مجتهد در گفت وگو با خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا اظهار داشت: براساس قانون، نیروهای بسیجی و نیروهای وظیفه در بحث حقوق، در حالت اشتغال و صدور احکام حقوقی وابسته به نیروهای مسلح هستند و حقوق این افراد از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت می‌شود.

وی افزود: حقوق حالت اشتغال کادر (پایوران) نیروهای مسلح توسط نیروهای مسلح، نیروهای بسیجی و وظیفه توسط بنیاد شهید و شاغلان دستگاه های اجرایی توسط خود دستگاه‌ها پرداخت می‌شود.

مجتهد با بیان اینکه حقوق حالت اشتغال برای نیروهای بسیجی که حکم آنها توسط نیروهای مسلح صادر می‌شود بدون محاسبه دقیق براساس حدود ۶۰ درصد از حکم آنها توسط بنیاد شهید پرداخت می‌شود، ادامه داد: حقوق حالت اشتغال بسیجیان باید براساس درجه افزایش یابد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مبنای پرداخت حقوق نیروهای مسلح قانون مدیریت خدمات کشوری است باید حقوق جانبازان، خانواده شهدا و آزادگان که مشمول قانون حالت اشتغال هستند منطبق با قانون خدمات کشوری پرداخت شود اما این قانون اجرا نمی‌شود و کمترین حقوق به ایثارگران حالت اشتغال داده می‌شود.

قطع حقوق حالت اشتغال ایثارگران تخلف است

معاون حقوقی شبکه ملی ایثارگران گفت: قانون حقوق حالت اشتغال را حقوق ایثارگری تلقی کرده و صراحتا به استناد تبصره ۲ ماده ۳۹ قانون جامع ایثارگران اگر آزاده و جانباز حالت اشتغال، مشغول کار در جای دیگری شود حقوق حالت اشتغال او قطع نمی‌شود این در حالیست که حقوق حالت اشتغال بخش عمده‌ای از جانبازان و آزادگان به دلیل اینکه بر سر کار رفته اند یا در محل کار سنوات خدمتی آنها تکمیل و بازنشسته‌اند قطع شده است به طوری که برخی از بازنشستگان با حقوق بازنشستگی پایین زندگی می‌گذرانند و این خلاف قانون است.

افرادی که ضایعات شدیدتری دارند و مشمول قانون حالت اشتغال می‌شوند به خاطر شاغل بودن یا بازنشسته شدن در خطر قطع حقوق حالت اشتغال قرار می‌گیرندمجتهد تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات ایثارگران پرداخت حقوق از کار افتادگی به صورت پلکانی است. حقوق حالت اشتغال بالاترین پرداختی است که به ایثارگران از کار افتاده کلی تعلق می‌گیرد بعد از آن حقوق وظیفه است (حقوق وظیفه به افرادی تعلق می‌گیرد که پرونده آنها در کمیسیون پزشکی از کار افتادگی جزئی تشخیص داده شود) مطابق قانون جامع ایثارگران این حقوق فقط به نیروهای مسلح پرداخت می‌شود.

به گفته وی اینجا تعارض وجود دارد؛ در کمیسیون پزشکی بنیاد شهید برای این افراد رای حالت اشتغال صادر شده و باید طبق قانون به آنها حقوق داده شود اما متولیان امر می‌گویند، چون شاغل هستند به آنها این حقوق پرداخت نمی‌شود، از طرف دیگر وقتی نیروهای مسلح می‌خواهند پرونده این افراد را در کمیسیون پزشکی خود بررسی و حقوق وظیفه برای آنها برقرار کنند می‌گویند، چون بنیاد شهید برای این افراد رای حالت اشتغال صادر کرده است، نمی‌توانیم پرونده آنها را برای برقراری حقوق وظیفه بررسی کنیم.

وی تاکید کرد: در رای‌های صادر شده از سوی کمیسیون پزشکی بنیاد شهید تناقض وجود دارد. افرادی که ضایعات شدیدتری دارند و مشمول قانون حالت اشتغال می‌شوند به خاطر شاغل بودن یا بازنشسته شدن در خطر قطع حقوق حالت اشتغال قرار می‌گیرند ولی افرادی که ضایعات جزئی‌تری دارند مشمول حقوق وظیفه و حقوق استخدامی می‌شوند.

حقوق ایثارگران حالت اشتغال باید همتراز شاغلان شود

معاون حقوقی شبکه ملی ایثارگران گفت: سه نوع بازنشستگی برای جانبازان و آزادگان وجود دارد، بازنشستگی، مانند عموم مردم، جانبازان ۲۰ درصد و بالاتر که براساس قانون می‌توانند از سنوات ارفاقی سه تا ۱۰ سال به نسبت وضعیت جسمی از سنوات ارفاقی بهره‌مند و حقوق بازنشستگی دریافت کنند و بازنشستگی حالت اشتغال که دریافتی آنها باید براساس همه حقوق و مزایای دریافتی قبل از بازنشستگی باشد اما این قانون برای ایثارگران اعمال نمی‌شود.

مجتهد افزود: حقوق ایثارگران حالت اشتغال مانند دیگر بازنشستگان براساس ۹۰ درصد حقوق شاغلان همسان سازی می‌شود که این کار اشتباه است و باید همتراز شاغلان شود.

وی تاکید کرد: برخی از ایثارگران حقوق حالت اشتغال خود را از دستگاه اجرایی محل خدمت دریافت می‌کنند، حکم آنها براساس ماده ۳۹ قانون جامع ایثارگران باید همتراز کادر ثابت نیروهای مسلح صادر شود و دستگاه مکلف است براساس آن حکم به آنها حقوق پرداخت کند اما این کار انجام نمی‌شود و بسیاری از دستگاه‌ها به ایثارگران ظلم می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha