راه‌اندازی ۲۱ پایگاه جدید اورژانس در کشور/سامانه «موقعیت یاب» برای رسیدگی سریع‌ به مصدومان

تهران- ایرنا- رئیس اورژانس کشور با اشاره به راه اندازی ۲۱ پایگاه جدید در کشور گفت: حدود ۳۳۰۰ پایگاه در کشور وجود دارد و قرار است سالانه ۱۵۰ پایگاه اورژانس ۱۱۵ در کشور راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، جعفر میعادفر روز یکشنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه کمبود آمبولانس‌ یکی از چالش‌های جدی است، گفت: واردات فعلی آمبولانس‌ها نیاز ما به آمبولانس را تامین نخواهد کرد زیرا سه هزار دستگاه آمبولانس فرسوده داریم. البته اعتباری از زمان کرونا باقی مانده که با دستور وزیر بهداشت و در صورت صدور مصوبه سران قوا، برای خریداری آمبولانس استفاده می شود و در مجموع ۲ هزار دستگاه آمبولانس وارد خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به راه اندازی مجمع خیرین اورژانس کشور گفت: حدود ۱۵ دستگاه آمبولانس تا چند روز دیگر توسط خیرین وارد سازمان اورژانس کشور می‌شود.

رئیس سازمان اورژانس درباره مناقصه آمبولانس‌های کشور نیز گفت: مناقصه استفاده ۷۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور را طی چند روز آینده ابلاغ می‌کنیم. به طور کلی ۱۷۷ دستگاه آمبولانس طی ۱۰۰ روز گذشته به سیستم اورژانسی کشور اضافه شده که تعدادی توسط خیرین تامین شده است.

میعادفر درباره مزاحمت‌های تلفنی برای اورژانس ۱۱۵ نیز گفت: ۴۶ هزار بار یک نفر طی ۶ ماه برای اورژانس ۱۱۵ مزاحمت ایجاد کرده و گاهی شاهد تماس‌های کاذب و اعلام دروغین مشکلات به اورژانس هستیم که موجب اختلال در خدمات‌رسانی می‌شود.

وی ادامه داد: برخی افراد به دروغ علائم سکته قلبی را به اورژانس اعلام می‌کنند تا نیروهای اورژانس به محل اعزام شوند. وقتی نیروها به محل می‌رسند، متوجه می‌شوند که گزارش اشتباه بوده و فرد تنها از آنها می‌خواهد داروی خاصی را تزریق کنند یا خدمات درمانی غیرضروری دریافت کنند. متاسفانه، ما هیچ سازوکار بازدارنده‌ای برای مقابله با مزاحمت‌ها و گزارش‌های اشتباه نداریم.

راه‌اندازی سیستم موقعیت‌یاب برای رسیدگی سریع‌ به مصدومان

میعادفر از راه اندازی سیستم موقعیت‌یاب اورژانس در تهران برای رسیدگی سریع‌ به مصدومان و بیماران، خبر داد و افزود: کمبود آمبولانس از چالش‌های مهم سازمان است و باید تعداد آنها افزایش یابد.

رئیس سازمان اورژانس تصریح کرد: با توجه به اینکه پرسنل اورژانس در دانشگاه‌های علوم پزشکی قدرت شناسایی بیماران سکته قلبی را به صورت هوشمند و سریعتر دارند. در چند استان این تجهیزات را مستقر کردیم و بنا داریم در کل کشور این کار را انجام دهیم.

وی با اشاره به برگزاری پویش زخم سپید برای کاهش خشونت علیه نیروهای فوریت‌های پزشکی گفت: ما پیش از این شاهد ضرب و شتم نیروهای اورژانس نیز بودیم و اخیراً به آمبولانس تیراندازی نیز شده و منجر به شهادت نیروی اورژانس شده در حالیکه هیچ کجای دنیا شاهد چنین مشکلاتی نیستیم.

پویش «زخم سپید» از چهارم آذرماه امسال با شعار «خشونت با اورژانسی‌ها، چرا؟» به منظور مقابله با خشونت علیه کادر درمان و حمایت از این قشر فداکار راه‌اندازی شده است.

میعادفر با اشاره به سامانه رصد آمبولانس‌های کشور ، گفت: این سامانه به مدیران استانی و مدیران شهرستان‌ها اجازه می‌دهد که موقعیت دستگاه‌های آمبولانس را رصد کنند و می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که نزدیک‌ترین دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شود و پس از بررسی شرایط و نیاز به نیروی بیشتر، نیروهای بیشتری به محل حادثه اعزام می‌شوند.

وی ادامه داد: ممکن است فرد متقاضی خدمات نتواند محل دقیق محل حادثه را بگوید یا تماس تلفنی به دلیل شرایط جسمی وی قطع شود که سازمان اورژانس کشور با همکاری وزارت ارتباطات می‌تواند از موقعیت دقیق فرد تماس‌گیرنده مطلع شود.

میعادفر همچنین به ایجاد سامانه مدیریت تشخیص نوار قلب اشاره کرد و اظهار داشت: این سامانه  را یک‌ شرکت دانش‌بنیان بومی‌سازی کرده و تکنیسین‌های اورژانس می‌توانند نوار قلب بیماران را به واسطه این سامانه بررسی کنند و دیگر نیازی به حضور یک پزشک متخصص نیست و این سامانه می‌تواند برای مناطق دور افتاده مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه حدود  ۱۰۰ حادثه پرتلفات در کشور اتفاق می‌افتد، افزود: منظور از حادثه پرتلفات آن  است که یک حادثه سه فوتی و یا پنج مصدوم داشته باشد و در این راستا تمام حوادث کشور را رصد می‌کنیم و مداخلات لازم را انجام می‌دهیم.

وجود ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان 

میعادفر با بیان اینکه ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در کشور فعال است، گفت: باید در هر شهر یک پایگاه اورژانس بانوان را داشته باشیم البته چالش‌هایی در مورد فضای فیزیکی، تعداد نفرات و غیره داریم .

وی افزود: اکنون تیم سه نفره از هشت صبح تا هشت شب پایگاه اورژانس بانوان فعال است و مردم احساس رضایتمندی از آنها دارند و بانوان دانشجوی اورژانس نیز پس از فارغ التحصیل شدن بکار گرفته می شود.

مرگ ۸۵ نفر بر اثر منوکسید کربن

رئیس اورژانس کشور در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا در مورد شمار مسمومیت ناشی از گاز منوکسید کربن، اظهارداشت: امسال  هزار و ۴۹۷ نفر دچار مسمومیت ناشی از گاز منوکسید کربن شدند و که از این تعداد ۸۵ نفر فوت کردند.

میعادفر همچنین در مورد سامانه ۷۲۴ برای درمان سریع بیماران سکته مغزی گفت: بر اساس این سامانه ،طی مکاتبه‌ای که با وزیر بهداشت داشتیم در صورت تامین امکانات بتوانیم سی‌تی‌ اسکن را در محلی که فرد سکته کرده انجام دهیم و بیمار را به مراکزی که آنژیوگرافی را انجام می‌دهند، اعزام کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت اکسیژن آمبولانس ها را در ایام آلودگی هوا افزایش می دهیم ، گفت: سازمان اورژانس کشور همیشه و در هر شرایط در کنار مردم حضور داشته و خدمات رسانی می کند.

۱۰ درصد تماس های اورژانس مزاحمت تلفنی است

سخنگوی اورژانس کشور نیز در این زمینه اظهار داشت: ۱۰ درصد تماس‌های اورژانس مزاحمت تلفنی بوده و این میزان معادل ۲ میلیون تماس در سال است  که جنبه شوخی دارد یا توسط گروهی از کودکان صورت می‌گیرد و در مواردی شامل هتاکی با الفاظ نامناسب است.

بابک یکتاپرست افزود: در این زمینه تماس‌های کاذب نیز وجود دارد، یعنی گاهی افراد تماس می‌گیرند و علائم سکته مغزی را گزارش می‌کنند و نیروهای ما با رسیدن به محل متوجه می‌شوند که این گزارش‌ها دروغ بوده است.

وی تصریح کرد: در این زمینه برای مثال در استان تهران ۱۶ خط تلفن مسدود شده، اما این اقدام پاسخگو نبوده زیرا افراد می‌توانند از خطوط دیگر تماس بگیرند. در مشهد، برای یک مزاحم تلفنی، حکم یک‌سال کار اجباری خدماتی در پایگاه‌های اورژانس صادر شده است.

به گفته وی، در تهران، چهار هزار پرونده مزاحمت تلفنی داریم و وقت رسیدگی به این تعداد پرونده جداگانه را نداریم و به عنوان مثال از یک خط تلفن ۴۶ هزار تماس گرفته شده که نشان می‌دهد این فرد مشکلات روانی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha