به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، آیین رونمایی از پوستر این جشنواره روز یکشنبه با حضور مدیران کل بهزیستی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، جمعی از هنرمندان و اصحاب رسانه در سالن پیامبر اعظم (ص) کرمان برگزار شد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این نشست گفت: استفاده از هنر و بحث تئاتر ظرفیتی است که سازمان بهزیستی در چند سال گذشته سعی کرده از این ظرفیت استفاده کند و افراد علاقه مند در جامعه هدف بتوانند از آن استفاده کنند.
علیرضا وحیدزاده افزود: کشور به ۶ منطقه شامل کاسپین، طلوع، آفتاب، خلیجفارس، کویر و زاگرس تقسیم بندی شده که در این مناطق جشنوارههایی بهصورت سالانه برای ابراز وجود افراد دارای معلولیت و علاقهمند به شرکت در فعالیتهای هنری و بهخصوص تئاتر برگزار میشود و سازمان بهزیستی نیز در تمامی مناطق به واسطه ساز و کاری که دارد شرایط را برای این افراد تسهیل میکند.
وی اضافه کرد: تصوری که در ذهن ما وجود دارد این است، کسی که دارای نقص عضو یا نقصی در اندام جسمی شد و یا دچار معلولیت ذهنی و روانی باشد احتمال اینکه بتواند آن طور که انتظار آحاد مردم جامعه است وجود اصلی خود را تحقق ببخشد، نیست در حالی که این کلیشه ذهن ماست که معلولیت را با ناتوانی یکی بدانیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان ادامه داد: اما سازمان بهزیستی در چند سال اخیر همه تلاش و تاکید خود را بر این گذاشته که بتواند ظرفیتهایی ایجاد و شرایطی را فراهم کند که امکان تحقق ابراز وجود برای تمامی افراد جامعه بهخصوص افراد دارای معلولیت فراهم شود تا کسی معلولیت را با ناتوانی مساوی نداند.
وی گفت: افراد دارای معلولیت اگرچه ممکن است به لحاظ ذهنی، جسمی، بینایی و سایر موارد دچار محدودیت باشند اما این محدودیت نباید مانعی برای حرکت رو به جلوی آنان باشد.
وحیدزاده از ارسال ۹۶ اثر به این جشنواره خبر داد و افزود: پس از اعلام فراخوان از ۹۶ اثر، ۷۱ اثر به مرحله بازبینی رفت که در نهایت ۱۶ اثر به مرحله نهایی راه یافتند.
وی بیان کرد: ۱۶ اثر منتخب جشنواره ۲۰ تا ۲۳ آذر در چهار سالن در استان کرمان اجرا میشوند که در نهایت آثار منتخب برای شرکت در جشنوارههای تئاتر فجر و تئاتر عروسکی مبارک معرفی خواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این نشست گفت: بعد از کرونا یکی از دورانهای درخشان را مبنی بر استقبال مردم استان از تئاتر و تولید تئاتر داریم.
محسن روحی افزود: امسال در جشنواره تئاتری که به صورت استانی برگزار میکنیم، رکورد سالهای قبل از کرونا نیز شکسته شده و با توجه به اجراهایی که امسال در استان داشتیم پیشبینی میکنیم بیشترین اجراها را حتی نسبت به سالهای قبل کرونا در کرمان داشته باشیم.
وی گفت: امسال سال پر رونقی در حوزه تئاتر داشتیم، جشنواره استانی تئاتر که اکنون در رفسنجان در حال برگزاری است، جشنواره منطقهای افراد دارای معلولیت کویر، جشنواره تئاتر محلات و مساجد و جشنواره تئاتر مقاومت از جمله آنهاست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین از مردم کرمان خواست ضمن میزبانی از مهمانان جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت استانهای شرکت کننده، در سالنهای نمایش این تئاترها حضوری پر رنگ داشته باشند.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان هم گفت: در حوزه فرهنگسازی باید کاری انجام دهیم تا افراد دارای معلولیت بیشتر به جامعه معرفی شوند و نقش رسانهها در این میان بسیار پررنگ است.
ایوب فلاحی افزود: افراد دارای معلولیت افرادی هستند که بیشتر دیده نمیشوند و نیاز است ما این نادیدهها را معرفی کنیم. معلولیت درست است که محدودیت به وجود میآورد اما خود این عزیزان توانسته اند این محدودیت را مهار کنند و ما به عنوان مسئول، نقش مهمی در معرفی این افراد به جامعه داریم.
وی اظهار کرد: خوشبختانه در استان کرمان افراد دارای معلولیت در عرصههای مختلف چه صحنه تئاتر و هنرهای مختلف، چه عرصه ورزشی درخشان ظاهر شده اند و از جایگاههای خوب در استان، کشور و حتی عرصه بین الملل برخوردارند که نیاز است شرایطی را فراهم کنیم تا این افراد بتوانند توانمندیهایشان را بروز دهند.
ششمین جشنواره منطقهای تئاتر افراد دارای معلولیت (کویر) در سال جاری با حضور استانهای کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی و در چهار بخش صحنهای (بزرگسال)، خیابانی و محیطی، کودک و نوجوان و مسابقه نمایشنامهنویسی از ۲۰ تا ۲۳ آذر ماه در کرمان برگزار خواهد شد.
نظر شما