دکتر "سید محمود واعظ پور" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این طرح با همکاری ادارات آموزش و پرورش نواحی یک و ۲ شهرستان انجام می شود افزود : وارنیش فلوراید ماده ای نیمه مایع ،حاوی فلوراید و با انواع طعم های میوه ای و خوشبو است که برای کودکان بسیار خوشایند بوده و با کمک یک برس روی سطح دندان ها مالیده می شود و در تماس با سطح دندان به تدریج فلوراید آزاد می کند.
وی با بیان اینکه طرح یاد شده از ۲۱ آذرماه به مدت سه هفته اجرا می شود، اظهار کرد : استفاده از وارنیش فلوراید در مدارس ، یک روش پیشگیری مؤثر در برابر پوسیدگی دندان است و با فراهم کردن پوششی محافظتی بر روی سطح دندانها ، باعث پیشگیری از پوسیدگی می شود.
واعظ پور تصریح کرد: همچنین اگر نقاط پوسیدگی در دهان وجود داشته باشد فلوراید با معدنی کردن دوباره این نقاط از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری می کند و نیاز به درمانهای گرانقیمت را کاهش میدهد.
وی در مورد نحوه اثر بخشی فلوراید تراپی گفت : وقتی که وارنیش فلوراید روی دندانها قرار میگیرد، فلوراید به آرامی وارد مینای دندانها شده و با کاهش تولید اسید توسط میکروارگانیسم ها، از آسیب دیدن دندانها جلوگیری میکند.
وی اضافه کرد :این روش به ویژه برای کودکان مفید است زیرا دندانهای آنها را به طور موثری محافظت میکند و احتمال بروز پوسیدگی در آنها کاهش مییابد؛ فلوراید یک ماده بسیار موثر است که وارد مینای دندان تازه رویش یافته شده و با تقویت مینای دندان از پوسیدگی آن پیشگیری می کند.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد از والدین دانش آموزان ابتدایی خواست برای کمک به سلامت دهان و دندان فرزندانشان در این طرح کشارکت کنند.
اجرای طرح وارنیش فلوراید اولین بار در سال ۱۳۹۳ در کشور انجام شد و پس از آن هر سال برای دانش آموزان دوره ابتدایی اجرا میشود.
نظر شما