به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رحمانعلی طاهری، افزود: وارنیش فلورایدتراپی عبارت است از رساندن موضعی فلوراید به دندانها برای محافظت از آنها و هدف از اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی کاهش تعداد دندانهای پوسیده دانشآموزان زیر ۱۴ سال از شاخص ۲,۹ به شاخص عدد یک است.
وی گفت: سالیان درازی است که در علم دندانپزشکی تاثیر فلوراید بهعنوان یک ماده پیشگیریکننده از پوسیدگی دندان به اثبات رسیده است.
وی اظهار داشت: بزرگترین کمک به بهبود سلامت دندانی کودکان در سراسر دنیا، کشف و کاربرد فلوراید بهعنوان یک اقدام پیشگیری از پوسیدگی باشد و فلوراید مانع از دست رفتن مواد معدنی سطح دندان میشود و اگر شروع پوسیدگی در نقاطی از مینای دندان وجود داشته باشد، درمان با فلوراید می تواند باعث تقویت دندانها شده و از تخریب مینای دندان پیشگیری کند.
طاهری با بیان اینکه برنامه کشوری طرح تحول سلامت دهان و دندان مدارس ابتدایی، طی موافقتنامهای بین وزرای آموزش و پرورش و بهداشت اجرایی شده است، تاکید کرد: فعالیتهای چشمگیری بعد از اجرایی شدن این طرح در حوزه پیشگیری و آموزش حفظ سلامت دهان و دندان برای دانشآموزان در مدارس مختلف انجام شد به شکلی که در مجموع میتوان گفت ۸۰درصد دانشآموزان ابتدایی حداقل دو بار درسال تحت پوشش طرح وارنیش فلورایدتراپی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: برنامه سلامت دهان و دندان دانشآموزی در راستای طرح تحول سلامت دهان و دندان در سه بخش آموزش، پیشگیری و درمان، از ابتدای سال ۹۴ آغاز شده است، گفت: این طرح، حدود ۶۱ هزار و ۳۴۶ مدرسه از مدارس مقطع ابتدایی شهری و روستایی کشور را با جمعیتی حدود هفت میلیون دانشآموز تحت پوشش خود قرار داده است.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه از اجرای دومرحله ای، طرح وارنیش فلورایدتراپی در مدارس تا پایان سال جاری خبر داد.
به گفته وی با بیان اینکه رضایتنامه والدین برای اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی الزامی است و مراقبان سلامت بدون رضایتنامه و اجازه والدین به هیچ عنوان اجازه ندارند برای دانش آموز وارنیش فلورایدتراپی را انجام دهند.
طاهری یادآور شد: بر اساس این طرح مراقبان سلامت پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت به مدارس مراجعه میکنند و وارنیش را به صورت رایگان برای تمام دانشآموزانی که رضایتنامه از والدین داشته باشند، انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه براساس آخرین یافته ها تاثیرگذاری این ماده از ۳۵ تا ۷۰ درصد برای پیشگیری از پوسیدگی دندان به اثبات رسیده است، خاطرنشان کرد: طبق آخرین یافته های بالینی ثابت شده، اجرای متوالی این طرح، در دو نوبت در سال و به طور متوسط هر شش ماه یک بار برای دانشآموزان موثر است.
طاهری تصریح کرد: در تمام سنین می توان از اثرات پیشگیرانه وارنیش فلوراید تراپی در راستای پیشگیری از پوسیدگی بهره برد ولی بهترین زمان برای انجام و استفاده از این ماده، سنین زیر ۱۴ سال و تا زمانی که رشد دندان ها تکمیل نشده است.
وی افزود: دانشآموزان باید قبل از وارنیش فلورایدتراپی مسواک بزنند و مسواک و خمیردندان همراه داشته باشند و توصیه میشود تا ۲۴ ساعت پس از وارنیش از مسواک و نخ دندان استفاده نکنند تا ماده وارنیش روی دندان باقی بماند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: دانشآموزانی که مشکل پوسیدگی دندان داشته باشند، پس از وارنیش از سوی مراقبان سلامت و بهورزان به مراکز مشخص شده ارجاع داده میشوند و با استفاده از تعرفه گروه هدف از خدمات دندانپزشکی دانشگاه بهرهمند میشوند.
طاهری با انتقاد از اظهارنظرهای بی اساس مخالفان اجرای طرح رایگان وارنیش فلورایدتراپی در مدارس گفت: این باور که موادی که در این طرح استفاده می شود به دلیل رایگان بودن موادی ارزان و بی کیفیت است، باوری غلط و بی پایه و اساس است.
وی تاکید کرد: دانشگاههای علوم پزشکی بهترین مواد را با بالاترین کیفیت برای این طرح تامین می کنند.
نظر شما