به گزارش ایرنا، شهباز عباسی، دوشنبه در یادداشتی به مناسبت پخش تلویزیونی سریال "روز خون" که با موضوع حادثه تروریستی شاهچراغ بر روی آنتن سیمای جمهوری اسلامی رفته، به اهمیت توجه به توان استان ها در تولیدات تلویزیونی و سینمایی پرداخت.
در این یادداشت آمده است: هرچند در برخی دوره ها و با نگاه تمرکز زدای برخی مدیران متخصص تلاش شد تا عدالت فرهنگی و هنری در کشور مورد توجه قرار بگیرد اما به دلیل نبود آن عزم جدی و گاه به دلیل نبود زیر ساختهای مناسب همچنان شهرستانها و تولیدات آنها در حاشیه بیتوجهی قرار دارند.
فارس به عنوان یکی از استانهای فرهنگی و هنری کشور که سابقه درخشانی در معرفی هنرمندان بویژه هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون دارد، یکی از نمونه های قابل توجه در این خصوص است که اگر عشق و پشتکار جمعی از هنرمندان دلسوزش نبود شاید شاهد همین فعالیت های مختلف نیز نبودیم.
در بخش سینما و تلویزیون جمع بسیاری از بازیگران تراز اول و عوامل فنی، زاده شیراز و استان فارس هستند که ناچار تن به مهاجرت دادند و به قول یکی از مدیران هنری کشور اگر روزی هنرمندان فارس از سینما و تلویزیون کناره گیری کنند، فعالیت های نمایشی کشور فلج خواهد شد.
با این حال همچنان و پس از اینهمه سال نگاه متعادلی برای دادن امکانات و بودجه جهت فعالیت در فارس دیده نمیشود.
تولید و پخش مینی سریال «روز خون» با تمرکز بر حوادث تروریستی شاهچراغ (ع) به همت هنرمندان استان فارس و تهیهکنندگی مرتضی رضایی از هنرمندان قدیمی تئاتر و تلویزیون فارس یکی از تولیدات ارزنده ای است که باید به آن توجه ویژه ای کرد.
سریالی که با بودجه ای بسیار اندک و با توان اهالی هنری استان ساخته و پرداخته شد و پخش آن در سالگرد حادثه تروریستی مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت؛ مجموعه ای که در آن به جز چند چهره تلویزیونی ، شاهد حضور بازیگران توانمند فیلم و تئاتر استان فارس بودیم و حتی در سایر بخش های فنی و هنروری هم تعداد بسیاری از اهالی هنر فارس حضوری جدی داشتند.
بر اساس نظرات مخاطبان و صاحب نظران این مجموعه که در شیراز تصویربرداری و تهیه شد توانسته نظر مخاطبان را به خود جلب کند و حتی استاندارد بازیگری هنرمندان بومی در مقایسه با بازیگران با سابقه تلویزیونی نشانگر خلاقیت و توانمندی این هنرمندان است.
استقبال از فصل نخست این سریال باعث شد تا فصل دوم در ۲۶ قسمت از سوی سیما فیلم مورد تایید قرار بگیرد که مراحل پژوهش و نگارش فیلمنامه فصل دو آغاز شده است و امید آن است با حمایت بیشتر در فصل دوم نیز شاهد حضور درخشان هنرمندان این استان در قاب تلویزیون ملی باشیم.
توجه به توانمندی هنرمندان استانی قطعا می تواند در آشتی دوباره مخاطب و جذب مخاطبان تلویزیون آنهم در شرایطی که رقبای بسیاری در فضای مجازی برای رسانه ملی وجود دارد، موثر باشد و هر چه در سال این توجه به تولیدات استانی آنهم در ژانرهای مختلف اعم از کمدی ، خانوادگی و اجتماعی بیشتر شود قطعا در فضای عمومی جامعه موثرتر خواهد بود.
مخاطبان جدی تلویزیون در این سالها با استقبال از مجموعه های مختلفی که دربرگیرنده جغرافیا، گویش و رسم و رسومات بومی مناطق مختلف کشور بوده اند نشان دادند که مشتاق سفر از قاب تلویزیون به جای جای ایران عزیز هستند و چه بهتر که این اتفاق با استفاده از پتانسیل هنری و فنی استانهای مختلف کشور و اقوام مختلف ایرانی اتفاق بیفتد.
تجربه دلنشین مجموعه ای همانند پایتخت که استان مازندران باعث معرفی بسیاری از هنرمندان بومی آن منطقه به سینما و سریال کشور شد و یا مجموعه «نونخ» که در مناطق کردنشین تولید و مورد پسند عموم مردم قرارگرفت نشان میدهد اگر مجموعه های با استانداردهای بصری و کیفی در استانها تولید شود می تواند با حضور بازیگران و عوامل بومی مورد توجه مردم قرار بگیرد.
استان فارس به عنوان مهد فرهنگ و هنر و استانی با تنوع فرهنگی و قومیتی پتانسیل بالایی برای ساخت چنین آثاری دارد که علاوه بر روایت داستانی می تواند به شناخت بهتر مردم کشور از مردمان سختکوش این استان منجر شود.
*شهباز عباسی، نویسنده و منتقد، فیلمنامه نویس و نمایشنامه نویس و عضو کانون نویسندگان و منتقدان و پژوهشگران مستقل کشور است.
نظر شما