دیدار هفتگی نمایندگانی از جامعه قرآنی با خانواده های شهدا برکات فراوانی دارد؛ از طنین انداز شدن تلاوت قرآن و مداحی در منزل شهید گرفته تا روحیه گرفتن با شنیدن خاطراتی از رشادتها و ایثارگریهای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس یا مدافعان حرم، آن هم از زبان پدر و مادر یا خواهر و برادر یا همسر و فرزندان شهیدان.
در این میان برکات دیگری هم هست که هفته پیش محمدرضا صلحجو پیشکسوت قرآنی در دیدار با خانواده شهید ناصر شفیعی این گونه به مادر شهید گفت: دلخوشی ما این است که خودمان را به این فضای معنوی شهدا نزدیک کنیم. دوستان قرآنی هر هفته یک ساعت وقت می گذارند و به منزل یکی از شهدا میروند و چیزی که در برابر یک ساعت وقت گذاشتن نصیبشان میشود، هزاران برابر کاری است که انجام میدهند و اجرشان را میگیرند.
یکی از برکت های این دیدار که به همت سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ برگزار می شود، آشنایی با فعالیتهای موسساتی است که برنامه دیدار با خانواده شهید قرآنی در آنجا برگزار می شود. مثلا در اواخر مهر دیدار با برادران شهیدان مرتضی و حسین آقاخانی در موسسه نورالقرآن و العترة در خیابان شکوفه برپا شد و گزارشی از فعالیت های این موسسه هم در کنار گزارش دیدار با خانواده شهید منتشر شد.
مدتی پیش نیز دیدار با همسر منصور عاشوری، این شهید قرآنی در موسسه قرآنی فدک نور الزهرا در کوی نصر یا همان گیشا برگزار شد و یکی از حاضران در این برنامه همچون معدن طلایی بود که علاوه بر آیات قرآن، خاطراتی از دوران انقلاب را همچون گنج هایی در دل خود داشت؛ حسین روشندل که در این محفل، بی سر و صدا نشسته بود و سکوتش از گمنامی و محاسن سفیدش نشان از تجربههایی گرانبها حکایت داشت. سابقه او به قبل از پیروزی انقلاب و فعالیتهایش در مسجد جعفری در خیابان کوی نصر برمی گردد، همان مسجدی که شهید خدمت آیت الله سید ابراهیم رئیسی سال ها امامت آن را به عهده داشت.
روشندل در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا به فعالیتهای قرآنی و سوابق انقلابی خود به طور مختصر اشاره کرد و درباره روزهای قبل از پیروزی انقلاب، گفت: ما در مسجد جعفری به کارهای انقلابی می پرداختیم و زمانی که حضرت امام (ره) فرمود سربازان محل خدمت خود را ترک کنند، اینجا را محلی قرار داده بودیم تا سربازان لباس های خود را در این مسجد عوض کنند و بروند.
وی که هم در ساخت این مسجد مشارکت کرده و هم مسئولیت هایی را تاکنون داشته، گفت: در مسجد جعفری علاوه بر برگزاری مجالس عزاداری امام حسین(ع)، جلسات قرآنی هم برپا می کردیم و حدود ۱۲ سال که شهید رئیسی امام جماعت مسجد بود، او را همراهی می کردیم.
از روشندل خواستم تا خاطره ای از این ۱۲ سال همراهی با شهید خدمت تعریف کند که گفت: همه وجودش خاطره بود. چه بگویم؟ اینقدر بگویم که محافظانش به ستوه می آمدند و می گفتند نمی توان با او کار کرد. چون خیلی ما را خسته می کند و از بس پرتلاش است و این طرف و آن طرف می دود.
این پیشکسوت قرآنی از محبت و خاکی بودن رئیسی گفت و این که هیچ وقت در بند پول و مال دنیا نبود. روشندل گفت: رئیسی به من می گفت «دعا کن ۱۲۰ سال زنده باشم و به مردم خدمت کنم و بعد شهید شوم.» خدا هم به خاطر تلاشی که او داشت، رئیسی را پیش خود برد و شهادت باید نصیب اینگونه افراد شود.
سابقه فعالیت های این موسسه را از عَذرا روشندل مدیر موسسه قرآنی فدک نور الزهرا پرسیدم که گفت اگرچه از سال ۸۴ مجوز فعالیت را از سازمان تبلیغات اسلامی گرفته اند ولی قبل از آن هم در مناسبت های مذهبی فعالیت داشتند و بعد از گرفتن مجوز اقدام به تاسیس مهد و پیش دبستانی قرآنی کردند که همچنان این فعالیت ها ادامه دارد.
خانم روشندل گفت: در کنار فعالیت های قرآنی، کلاسهای مختلف برای مادران میگذاریم. مثل فرزندپروری و مشاوره و همچنین برای دختران و پسران برنامه هایی داریم تا به کودکان خوش بگذرد و فضای خوبی ایجاد می کنیم تا خاطره خوبی از فضای قرآنی داشته باشند. همچنین کلاس های خلاقیت، علوم، ریاضی، کاردستی، دست ورزی، کاردستی و نقاشی مثل سایر مهدها برگزار میشود ولی با رویکرد قرآن و آموزش نهج البلاغه و ورزش بدون موسیقی را برای بزرگترها داریم.
دختر آقای روشندل با انتقاد از وضعیت کنونی برخی مهدهای کودک گفت: بسیاری از مادران به دنبال مهدهای دو یا سه زبانه و نقاشی و موسیقی برای فرزندان خود هستند درحالی که آموزش دادن به خردسالان طبق روایات مثل حک شدن بر روی سنگ است که تا آخر عمر فراموش نمی کنند. لذا مهم است کودکان در محیط های خوبی پرورش یابند.
این فعال قرآنی با انتقاد در مورد فعالیت برخی از مهدهای کودک، افزود: مهد کودک باید جایی امن باشد و مربیان بر اساس فطرت پاک کودکان کار کنند. لذا در اینجا هم بازی می کنند و هم آموزش می بینند و این محیط را خیلی دوست دارند.
وی افزود: اگر بخواهیم یکی از کودکان را که حرف گوش نمی کند، تبنیه کنیم، فقط به او می گوییم که فردا مهد نیاید ولی برخی از مهدهای کودک به گونه ای است که کودکان آنجا را بدترین مکان می دانند. چون مجبورند در ساعت معینی بخوابند یا غذا بخورند و آموزش ضمن بازی هم ندارند درحالی که بازی برای کودکان مثل نفس کشیدن است و باید به این مساله توجه کرد.
روشندل ادامه داد: یکی از معلمان یک مدرسه در مورد فعالیت این مهد میگفت که هر کودکی که از این مهد به مدرسه می آید، دانش آموز موفقی است. چون هر محیطی که بر اساس قرآن و روایات شکل بگیرد و بر اساس فطرت و دین باشد، تاثیر خیلی خوبی خواهد گذاشت و اگر پدران و مادران بدانند که چنین محیط هایی تا چه اندازه در شکل گیری شخصیت فرزندانشان تاثیر گذار خواهد بود، کودک در هر مهدی ثبت نام نمی کنند.
نظر شما