سیاه چادرهای عشایر خراسان‌شمالی در انتظار پنل خورشیدی

بجنورد- ایرنا- چهار هزار و ۴۵۰ خانوار عشایری خراسان‌شمالی چشم انتظار نگاه ویژه دولت برای بهره‌مندی از پنل های خورشیدی و روشنایی چادرهای خود هستند.

به گزارش ایرنا، برق دار کردن چادرهای عشایری و توزیع پنل های خورشیدی از سال ۹۷ در کشور آغاز شد و بر اساس اعلام دولت، قرار است تا پایان دولت چهاردهم، همه خانوارهای عشایری به این تجهیزات دست یابند.

عشایر خراسان‌شمالی با جمعیت هفت هزار و ۷۸۵ خانوار، نقش بسیار حیاتی در تامین منابع غذایی ایفا می‌کنند و در این میان افزایش رفاه این قشر، نقش زیادی در افزایش بهره وری و تامین امنیت غذایی کشور خواهد داشت.

دامداران عشایر خراسان‌شمالی سه درصد از گوشت مورد نیاز کشور و ۲۵ درصد از گوشت مورد نیاز این استان را تامین می‌کنند.

برق‌دار شدن چادر عشایر که در راستای تامین رفاه این قشر انجام می شود، کمک زیادی در رونق و جهش تولید خواهد داشت به گونه ای که این قشر می توانند از ابزارها و تجهیزات روز استفاده کند و همین دسترسی زمینه افزایش راندمان و جهش تولید را به دنبال خوهد داشت.

سیاه چادرهای عشایر خراسان‌شمالی در انتظار پنل خورشیدی

در ادامه محمد محمدزاده، سرپرست امور عشایری خراسان شمالی در این باره بیشتر توضیح می دهد.

ایرنا: چند خانواده عشایری در استان دارای پنل خورشیدی هستند؟

محمدزاده: یکهزار و ۱۵۰ خانوار عشایر خراسان‌شمالی دارای پنل خورشیدی هستند، به نوعی ۲۰ درصد از این دامداران از این مزیت بهره مند شدند که این رقم در کشور ۴ درصد است.

دسترسی به برق سبب می شود تا کیفیت زندگی در مناطق عشایر بهبود یابد، این قشر با امکان استفاده از لوازم برقی، سیستم‌ گرمایشی به رفاه بیشتری دسترسی می یابند و علاوه بر آن امکان استفاده از وسایل ارتباطی مثل تلفن همراه و اینترنت نیز میسر می شود از این رو تلاش داریم تا این تجهیزات در اختیار این دامداران قرار گیرد.

در سال های گذشته اقدامات خوبی در زمینه توزیع پنل های خورشیدی در میان عشایر استان انجام شده است، امسال ۳۰۰ دستگاه پنل خورشیدی در میان این قشر توزیع شد و سال آینده توزیع ۳۰۰ دستگاه پنل خورشیدی در برنامه است.

ایرنا: مهمترین دغدغه برای تامین و توزیع پنل خورشیدی عشایر چیست؟

محمدزاده: اکنون مهمترین موضوع، تامین اعتبار است. عشایر تنها با پرداخت ۱۰ درصد مبلغ کل، دستگاه ها را دریافت خواهند کرد و مابقی منابع به وسیله دولت تامین می شود.

اعتبار مورد نیاز تامین ۳۰۰ دستگاه پنل خورشیدی که امسال برنامه ریزی شده، ۵۰ میلیارد و ۱۱۹ میلیون ریال است که دولت ۴۵ میلیارد و ۱۰۷ میلیارد ریال ریال از آن را تامین می کند.

قدرت هر یک از این پنل های خورشیدی ۱۰۰ وات است که به کمک آن حداقل چهار لامپ چادر عشایر روشن خواهد شد.

ایرنا: آیا برنامه دولت برای تامین پنل خورشیدی در این استان قابل تحقق است؟

محمدزاده: اکنون چهار هزار و ۴۵۰ خانوار عشایری استان در انتظار دریافت پنل هستند که برای تامین چهار هزار و ۴۵۰ دستگاه پنل خورشیدی ۷۴۳ میلیارد و ۴۳۶ میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است.

در صورت تامین اعتبار توسط دولت این امر در استان قابل تحقق است. بیشترین تکلیف در تامین پنل خورشیدی به عهده وزارت نیرو است که به علت عدم تامین اعتبار کاملا محقق نشده است.

ایرنا: چه تعداد پنل خورشیدی در دست عشایر نیاز به جایگزینی دارد؟

محمدزاده: ۳۳ دستگاه از پنل های خورشیدی با توجه به دارا بودن خدمات پس از فروش قابل تعمیر است.

عشایر خراسان شمالی‌ بیش از ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha